Gündem MHRS giriş ekranı ve sistem üyelik işlemleri nasıl yapılır?

MHRS giriş ekranı ve sistem üyelik işlemleri nasıl yapılır?

26.10.2015 - 22:41 | Son Güncellenme:

MHRS giriş yapma işlemi için öncelikle üye olmanız daha sonra kişisel bilgilerinizle giriş yapmanız gerekmektedir. Bu işlemleri nasıl ve nereden yapacağınızı haberimizden öğrenebilirsiniz.

MHRS giriş ekranı ve sistem üyelik işlemleri nasıl yapılır

Gelişmiş internet teknolojisi ve kendini daima yenileyen ülkemiz birçok teknolojik gelişmeleri hayatımızda barındırmıştır. Dünya çapında gün geçtikçe ilerleyen ve hız kazanan internet teknolojisi çığır aşmış seviyededir. Tüm dünyada bu denli hız kazanan internetin kulanım alanı da artmış bulunmaktadır. İnternet üzerinden yapılan işlemlerin sayısı, internet kapsamına giren online işlemlerin yelpazesi oldukça genişlemiş ve de her geçen gün bu yelpazeye bir başkası eklenmiştir. Bu eklenen işlemler sayesinde biz vatandaşların işi daha da kolaylaşmış, pratikleşmiştir. Çünkü her birimiz çalışan işinde gücünde olan insanlarız.

Haberin Devamı

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

MHRS RANDEVU İÇİN DETAYLI BİLGİ!

Günlük rutin yaşamımızda bizlerin daha halletmesi gereken pek çok işlem olabilir. Kamu işlemlerini olsun bu online hizmetten yararlanarak yapabilmemiz mümkündür. Sosyal Güvenlik Kurumundan tutun Emniyet Genel Müdürlüğüne kadar aklınıza gelebilecek olan pek çok işlemi online internet sisteminden halledebilirsiniz. bugün yazımızda bu online sistemlerden biri olan Merkezi Hekim Randevu Sisteminden bahsedeceğiz.

Sağlık Bakanlığı’nın da yakından takip etmiş olduğu bu internet gelişimi sayesinde bu kurumda internet üzerinden vatandaşlara bir başka hizmet olanağı sunmuştur. Bu da online muayene randevu alma sistemidir. Bu sistemi kullanabilmek için öncelikle Merkezi Hekim Randevu Sistemine kayıtlı olmak gerekir. Kayıtlı olmak için ise arama motoruna MHRS yazmanız yeterli olacaktır. Buradan açılan sayfanın ilkine tıklayabilirsiniz. Ekrana yansıtılan sonuçtan sağ yanda bulunan MHRS randevu al linkine tıklamanız gerekir.

Haberin Devamı

Bu linke tıkladıktan sonra karşınıza küçük bir kutu içerisinde bir sayfa gelir. Randevu al ve kayıt ol ibaresinden sisteme kaydınızı gerçekleştirecek olan kayıt ol seçeneğini tuşlayıp karşınıza çıkan sayfadaki boşlukları kendi bilgilerinize göre doğru bir şekilde doldurunuz. Sonrasında ise sisteme giriş yaparken kullanacak olduğunuz bir şifre belirlemeniz gerekir. İstenilen karakterler doğrultusunda kendi şahsınıza özel bir şifre belirleyin. Artık sisteme giriş yaparken T.C. kimlik numaranızı ve edinmiş olduğunuz şifreyi yazmak yeterli olacaktır. Bunları doğru bir şekilde girdikten sonra MHRS ana sayfası açılmış olacaktır. Bu ana sayfadan hareket ederek sol sütunları doldurmaya başlayınız.

Randevu alacak olduğunuz hastaneyi, polikliniği, hekimi ve benzeri seçmeniz gereken seçenekler yer alır. Bunları seçip aşağıda bulunan ‘randevu ara’ ibaresine tuşlayınız. Sonrasında sağ sütunda hekimin uygun olduğu tarihler ve de muayene saatleri sütunda yer alır. Buradan istedikleri tarihi seçebilirler. Bu saatlerden yeşil kutucuk içinde olanlar doktorun müsait olduğunu gri kutucuk içinde olanlar doktorun o saatte başka bir hastaya randevusu olduğunu gösterir. Zaten bu saatlere randevu alamazsınız. Yeşil bir kutucuk içinde yer alan saate randevu almak için imleci bunun üzerine getiriniz ve tıklayınız. Karşınıza gelen yönergeyi okuyun ve onaylayın. Artık hastaneye gitmeden, istedikleri zamana sıra beklemeden çok kısa bir zaman dilimi içerisinde istedikleri doktordan istedikleri tarihe ve de istedikleri saate muayene randevu sırası alabileceklerdir.