Gündem MHRS giriş işlemleri ve üyelik nasıl yapılır?

MHRS giriş işlemleri ve üyelik nasıl yapılır?

17.11.2015 - 00:42 | Son Güncellenme:

MHRS portalına giriş yapmadan önce bu sisteme üye olmanız gerekmektedir. Her üye kendisi için hastane randevusu alabilir. Bu yüzden kendi kimlik bilgilerinizi kullanmanızı öneririz. Detayları haberimizde.

MHRS giriş işlemleri ve üyelik nasıl yapılır

Kamu hastanelerinde vatandaşların karşı karşıya kaldıkları sorunlara modern çözümler getirebilmek ve daha çağdaş dünya standartlarında sağlık hizmetlerini vatandaşlara sunabilmek amacı ile Sağlık Bakanlığı tarafından internet hizmetleri daha aktif biçimde kullanılıyor. Özellikle de son yıllarda tüm Türkiye’deki 2. ve 3. kademe kamu hastaneleri ve Ağız ve Diş Sağlığı Merkezlerinde ileri nesil teknolojik donanıma sahip olan cihaz ve sistemler ile moderniz edilen bir sağlık hizmeti sunmaya başlayan Sağlık Bakanlığı, online hizmetler ile de hastanelerde daha çağdaş standartların yakalanabilmesini sağlıyor. Sağlık Bakanlığı tarafından dijital platform üzerinde MHRS ile birlikte Türkiye’deki kamu hastanelerine gelişmiş ülkelerde aktif olarak kullanılan randevulu sağlık hizmeti sistemi getiriliyor.

Haberin Devamı

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

MHRS RANDEVU İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Günümüzde vatandaşlar internet üzerinden ya da telefondan Merkezi Hastane Randevu Sistemi yani MHRS ile hastane randevularını önceden ileri bir tarihe alarak, sağlık hizmetinden daha modern bir şekilde yararlanabiliyor. Bu durum kamu hastanelerinde ortaya çıkan yoğun kalabalığın ve buna bağlı olarak yaşanan büyük boyutlu mağduriyetlerinde önüne geçilerek, vatandaşların çağdaş ülke standartlarında sağlık hizmeti alabilmesi sağlanabiliyor. Ayrıca Sağlık Bakanlığı çatısı altında bulunan 2. ve 3. kademe kamu hastanelerinde ve Ağız ve Diş Sağlığı Merkez’lerindeki iş yükünün de bu şekilde bürokrasi yönünden azaltılması sayesinde daha hızlı işleyen sağlık hizmeti vatandaşa sunuluyor. Dijital platform üzerinde yer alan MHRS randevu sistemine son derece pratik bir şekilde internete erişim sağlanabilen her yerden ve günün her saatinde mhrs.gov.tr adresinden erişim sağlanabiliyor.

Haberin Devamı

Dijital platform üzerinde yer alan mhrs.gov.tr adresinden erişim sağlanabilen Merkezi Hastane Randevu Sistemi’nden 15 günlük periyotta en uygun randevu saatlerine kişinin kendi seçtiği kriterlere göre hastane randevu alımlarını gerçekleştirebilme imkanına sahip olabiliyor. Vatandaşların Sağlık Bakanlığı tarafından dijital platform üzerinde hizmete sunulan Merkezi Hastane Randevu Sistemi üzerinden hastane randevu alımlarını yapabilmeleri için sisteme üye olmaları gerekiyor. Hem randevu alımlarının yapılması, hem de geçmiş randevuların kayıt altına alınarak, detaylı şekilde randevu geçmişi bölümünden görüntülenebilmesi sağlanabiliyor. MHRS hastane randevularını mhrs.gov.tr adresinde bulunan ‘randevu al’ ekranından erişim sağlanabilen giriş sayfasında ‘yeni üye’ ekranından üyelik işlemleri gerçekleştirilebiliyor. Vatandaşlar üyelik sayfasında T.C. kimlik numarası, isim, soyisim, doğum tarihi, doğum yeri, anne ve baba adı gibi kimlik bilgileri, cep numarası, sabit numara ve e-posta adresi gibi iletişim bilgileri ve yeni şifre belirleme, güvenlik sorusu oluşturma gibi güvenlik bilgileri ile 3 aşamada birkaç dakika içerisinde üye olabiliyor.

Haberin Devamı

MHRS online randevu sistemine üye olan vatandaşlar, giriş penceresinde T.C. kimlik numarası ve şifre ile giriş yapılabiliyor. Bu giriş işlemlerinin ardından ‘il’, ‘ilçe’, ‘hastane’, ‘poliklinik yeri’, ‘poliklinik’ ve ‘hekim’ seçimi yaparak, en uygun olan randevu tarih ve saat seçeneklerini alabilmek mümkün. Bu randevu seçenekleri içerisinden en uygun olan tarih ve saate online hastane randevu alımı yapılabiliyor. Vatandaşlar online hastane randevu sistemini cep telefonlarından veya sabit telefonlarından ALO 182’yi arayak da yararlanabiliyor.