Gündem MHRS giriş nasıl yapılır? Hastane randevu alma numarası kaçtır?

MHRS giriş nasıl yapılır? Hastane randevu alma numarası kaçtır?

17.12.2015 - 23:19 | Son Güncellenme:

MHRS giriş işlemini yapmak istiyorsanız önce sisteme üye olmanız gerekmektedir. Üyelikten sonra hastane randevunuzu alabilirsiniz. Hastane randevu alma numarasına ve giriş işlemleri bilgilerine haberimizden erişebilirsiniz.

MHRS giriş nasıl yapılır Hastane randevu alma numarası kaçtır

Türkiye’de sağlık hizmetlerinde yaşanan sorunlara çözüm oluşturabilmek amacı ile Sağlık Bakanlığı tarafından internet teknolojilerini temel alan birbirinden geniş kapsamlı dijital sağlık projeleri geliştiriliyor. Özellikle vatandaşın sağlık hizmetlerinden çok daha çağdaş ve çok daha modern koşullarda yararlanabilmesine yardımcı olabilmek amacı ile Sağlık akanlığı gelişmiş ülkelerde uzun yıllardır kullanılmakta olan randevulu sağlık hizmetleri sistemini Merkezi Hastane Randevu Sistemi ile birlikte Türkiye’ye de getiriyor. Vatandaş günümüzün modern teknolojileri ile birlikte internete erişim sağlayarak, Sağlık Bakanlığı2nın dijital platform üzerinde yer alna Merkezi Hastane Randevu Sistemi üzerinden hastane randevu alımlarını yapabiliyor.

Haberin Devamı

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

MHRS RANDEVU İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Vatandaşın internet üzerinden sadece dakikalar içerisinde alabildikleri hastane randevu alımları Sağlık Bakanlığı’nı internet hizmetlerine ağırlık vermesinden ve randevulu sağlık hizmetleri sistemine geçmesinden önce vatandaşın sabahın ilk ışıkları ile birlikte kamu hastanelerine giderek uzun saatler sürebilen sıra bekleme çilesine katlanması ve yoğun evrak işlemleri ile uğraşması gerekiyordu. Bu durum hem vatandaşın zaten sağlık sorunları dolayısıyla başvurdukları kamu hastanelerinde daha fazla sorunla karşılaşmasına hem de Türkiye’deki sağlık hizmetleri kalitesinin çağın son derece gerisinde kalmasına yol açıyordu. Bu durumun yaratmış olduğu olumsuz imaj ve vatandaşın yaşadığı büyük mağduriyetler nedeni ile Sağlık Bakanlığı tarafından Merkezi Hastane Randevu Sistemi geliştirilerek internet üzerinde vatandaşın hizmetine sunuldu.

Haberin Devamı

Vatandaş, Sağlık Bakanlığı’nın internet üzerinde yer alan MHRS web sayfası üzerinden internete erişim sağlayabildiği her yerden kolay bir şekilde hastane randevularını alabilme imkanına sahip oluyor. Dijital platform üzerinde yer alan Sağlık Bakanlığı’nın MHRS web sayfası üzerinden vatandaşlar tüm Türkiye’deki 2. ve 3. kademe kamu hastanelerine ve Ağız ve Diş Sağlığı Merkezlerine online randevu alabilme imkanına sahip olabiliyor. Dijital platform üzerinde yer alan ve mhrs.gov.tr adresinden son derece pratik bir şekilde erişim sağlanabilmekte olan MHRS web portalı ile vatandaşlar tüm Türkiye’deki 2. ve 3. kademe kamu hastanelerinin yanı sıra Ağız ve Diş Sağlığı Merkezlerine de online randevu alabilme imkanına sahip olabiliyor.

Vatandaş kendisine sunulan hekimin randevu saatlerine internet kolaylığında hastane randevu alım işlemlerini birkaç dakika içerisinde gerçekleştirebilme imkanına sahip olabiliyor. Dijital platform üzerinde yer alan Merkezi Hastane Randevu Sistemi’ne birkaç dakika içerisinde üye olarak, hastane randevularını alabilme imkanı bulunuyor. MHRS web sayfasında üyelik işlemlerini mhrs.gov.tr/Vatandas/ adresinde yer alan ‘randevu al’ seçeneğine tıkladıktan sonra yönlendirilen sayfadaki ‘yeni üye’ sayfasının açılması gerekiyor. Bu üyelik sayfasında 3 aşamada üyelik işlemleri gerçekleştirilebiliyor. İlk aşamada T.C. kimlik numarası, ad, soyad, cinsiyet, doğum tarihi, doğum yeri, baba adı ve anne adı gibi kimlik bilgileri giriliyor. İkinci aşamada ise sabit telefon no, cep telefonu no ve e-posta adresi gibi iletişim bilgileri giriliyor. Üçüncü ve son aşamada ise şifre belirleme gibi güvenlik bilgilerini girilerek, üyelik işlemleri tamamlanabiliyor.