Gündem MHRS giriş ve hastane randevu alma işlemleri!

MHRS giriş ve hastane randevu alma işlemleri!

13.11.2015 - 00:34 | Son Güncellenme:

MHRS web adresine giriş yapmadan ve üyelik oluşturmadan hastane randevusu almanız mümkün değil. Bu sistem size büyük kolaylık sağlayacağından kullanmanızı tavsiye ederiz. İşlemleri nasıl yapacağınız haberimizde.

MHRS giriş ve hastane randevu alma işlemleri

Günümüzün modern teknolojisinin sağlık hizmetlerinde çok daha etkin bir şekilde kullanılmaya başlanması ile birlikte vatandaşların kamu hastanelerinde karşı karşıya kaldıkları sorunlara modern bir çözüm getirilebilmesi sağlanabiliyor. Günümüzün modern teknolojisinin hızla gelişen yapısı sayesinde son derece etkin biçimde Sağlık Bakanlığı tarafından kullanılmaya başlanana internet altyapısı ile vatandaşların hastanelerdeki yoğunluğunun önüne geçilebilmesi sağlanıyor ki bu sağlık hizmetlerinin aksamaması ve daha hızlı ve daha modern bir biçimde vatandaşa sunulabilmesi açısından oldukça büyük bir önem arz ediyor. Sağlık Bakanlığı’nın Merkezi Hastane Randevu Sistemi hizmetlerinden mobil uygulamadan yararlanarak da faydalanılabiliyor. Ayrıca vatandaşlar Alo182 Merkezi Hekim Randevu Sistemi’ni kullanarak da cep telefonlarından veya sabit telefonlarından da kolay bir şekilde hastane randevularını alabilme fırsatına sahip olabiliyor.

Haberin Devamı

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

MHRS RANDEVU İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Son yıllarda gelişen internet teknolojisinin Sağlık Bakanlığı tarafından vatandaşa sunulan sağlık hizmetlerinde aktif olarak kullanılmaya başlanması sonucunda Merkezi Hastane Randevu Sistemi olarak isimlendirilen online randevu sistemi faaliyet göstermeye başladı. Vatandaşların internet üzerinden son derece pratik ve kolay bir şekilde hastane randevularını alabilmelerine yardımcı olan MHRS web portalı üzerinden hastane randevularını sadece dakikalar içerisinde alabilme imkanına sahip olunabiliyor. İnternete erişim sağlanabilen her noktadan kullanılabilmekte olan Sağlık Bakanlığı’nın Merkezi Hastane Randevu Sistemi ile birlikte tüm Türkiye’deki 2. ve 3. kademe kamu hastanelerine online olarak hastane randevu alım işlemlerini gerçekleştirebilme imkanına sahip olunabiliyor.

Haberin Devamı

Sağlık Bakanlığı’nın internet üzerinde yer alan MHRS web portalı üzerinden hastane randevularının alınabilmesi için vatandaşların bakanlığın bu online randevu sistemine üye olmaları gerekiyor. dijital platform üzerinde yer alan MHRS web portalına vatandaşlar, mhrs.gov.tr/ adresinden erişim sağlayabiliyor. Merkezi Hastane Randevu Sistemi web portalında vatandaşlar, hastane randevu alımlarını ise sayfa içerisindeki ‘randevu al’ sayfasından gerçekleştirebiliyor. Bu randevu alım sayfasında vatandaşların sistem avantajlarından yararlanabilmeleri için öncelikli olarak sisteme üye olmaları gerekiyor. Vatandaşların hem hastane randevu alımlarını istedikleri kriterler doğrultusunda yapabilmesi hem de geçmiş hastane randevularını görüntüleyebilmesi için sistem üyeliği zorunludur. Bu kapsamda vatandaşlar ekranda bulunan yeni üye kategorisinden üyelik sayfasına ulaşabiliyor. Bu sayfa içerisinde MHRS üyelik işlemleri için vatandaşların kimlik bilgileri, iletişim bilgileri ve güvenlik bilgileri olmak üzere 3 aşamada kendisinden talep edilen bilgileri girmeleri gerekiyor.

Haberin Devamı

Vatandaşlar Sağlık Bakanlığı Merkezi Hastane Randevu Sistemi’ne son derece pratik bir şekilde üye olarak, internet üzerinde günün her saatinde randevu alımlarını istedikleri bir tarihe yapabiliyor. Özellikle de dijital platform üzerinde yer alan Merkezi Hastane Randevu Sistemi üzerinden vatandaşlar il, ilçe, hastane, semt polikliniği, klinik, klinik yeri ve hekim bilgilerini seçerek, uygun olan randevu saatlerinden, randevu saati seçimlerini yapabiliyor. Böylelikle modern ve gelişmiş bir ülke standartlarında sağlık hizmetleri alarak, sağlık sorunlarında karşısına son derece ciddi mağduriyetlere yol açabilecek kamu hastaneleri sorunları çıkmıyor.