Gündem MHRS Hastane randevu alma işlemi nasıl yapılır?

MHRS Hastane randevu alma işlemi nasıl yapılır?

07.01.2016 - 00:10 | Son Güncellenme:

MHRS üzerinden online olarak hastane randevu işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz. Bu işlemleri online yaparak hastanelerde uzun kuyruklarda bekleme sıkıntısından kurtulabilirsiniz. Ayrıntıları haberimizde.

MHRS Hastane randevu alma işlemi nasıl yapılır

Sağlık Bakanlığı’nın Türkiye’de kamu hastanelerinde vatandaşın karşı karşıya kaldığı sorunlara yönelik olarak iyileştirme ve modernizasyon çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Özellikle dijital hizmetlere ağırlık veren Sağlık Bakanlığı’nın internet üzerinde oluşturduğu online hastane randevu sistemi vatandaşın çok daha modern koşullarda sağlık hizmetlerinden yararlanabilmesine yardımcı oluyor. Günümüz modern teknolojisiyle birlikte yaygınlaşan internet kullanımı dolayısıyla pek çok alanda olduğu gibi sağlık hizmetlerinde de internetin aktif olarak kullanılması gereklilikten daha çok bir zorunluluk haline geldi. Özellikle modern yüzyılın gelişmiş dünya standartlarının yakalanabilmesi için öncelikli olarak modernizasyon çalışmalarının dijital hizmetlerle oluşturulması gerekiyor.

Haberin Devamı

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

MHRS RANDEVU İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Türkiye’de sağlık sisteminde yaşanan önemli aksaklıkların ve gecikmelerin en önemli kaynaklarından birisi olan vatandaşın sabahın ilk ışıkları ile birlikte kamu hastanelerinde uzun saatler sürecek sıra bekleme ve yoğun evrak işlemlerinden oluşan kayıt işlemleri ile uğraşması zorunluluğunun ortadan kaldırılabilmesi amacı ile internet hizmetlerinin kullanılması gerekiyor. Bu kapsamda Sağlık Bakanlığı tarafından geliştirilen ve sağlık sistemi içerisinde aktif olarak kullanılmaya başlanan Merkezi Hastane Randevu Sistemi vatandaşın sadece dakikalar içerisinde hastane randevularını alabilmesini ve böylelikle artık çok daha modern koşullarda muayene olabilmelerine yardımcı oluyor. İnternet kullanımının son derece popüler hale gelmesinde önemli etkilerde bulunan akıllı mobil teknolojiler sayesinde artık bulunulan her yerden son derece pratik bir şekilde internete erişim sağlanabiliyor olması internet üzerinde yer alan dijital hizmetlerin yaşamın her alanında son derece sık ve yoğun bir şekilde kullanılmasına yol açıyor.

Haberin Devamı

Sağlık Bakanlığı tarafından da internet üzerinde oluşturulan Merkezi Hastane Randevu Sistemi vatandaşın artık modern ve gelişmiş ülkelerde uzun yıllardır kullanılmakta olan randevulu sağlık hizmetlerinden yararlanabilmesine yardımcı oluyor. Vatandaşlar artık internete erişim sağlayabildikleri her yerden tüm Türkiye’deki 2. ve 3. kademe kamu hastanelerine hastane randevu alımlarını yapabiliyor. Böylelikle artık kayıt işlemleri ve sıra bekleme çilesi ile uğraşmak zorunda kalmadan randevu tarih ve saatinde hastaneye giderek daha modern koşullarda muayene olabilme ve sağlığına kavuşabilme imkanına sahip olabiliyor. İnternet üzerinde yer alan MHRS web sayfası üzerinden birkaç dakika içerisinde hastane randevularının alınabilmesi için öncelikli olarak bu sanal sisteme üye olunması gerekiyor. Vatandaş internet üzerinde mhrs.gov.tr adresinden kolay bir şekilde erişim sağlayabildikleri MHRS web randevu sayfasında üyelik işlemlerini 5 aşamalı bilgi girişi ile kolay bir şekilde gerçekleştirebiliyor.

Haberin Devamı

Merkezi Hastane Randevu Sistemi’ne üyeliklerini tamamlayan vatandaşlar tüm Türkiye’deki 2. ve 3. kademe kamu hastanelerine ve Ağız ve Diş Sağlığı Merkezleri’ne kolay bir şekilde online hastane randevu alımlarını yapabiliyor. Vatandaşın 15 günlük periyotlar halinde randevu alabildikleri Merkezi Hastane Randevu Sistemi’ nin sağladığı son derece önemli avantajlar ve kolaylıklar bulunuyor. Özellikle vatandaşların kent, hastane, poliklinik ve hekim seçme özgürlüğüne sahip olması MHRS web randevu sistemiyle çok daha çağdaş koşullarda sağlık hizmetleri alabilmesi sağlanabiliyor.