Gündem MHRS hastane randevu alma işlemleri!

MHRS hastane randevu alma işlemleri!

12.06.2016 - 13:08 | Son Güncellenme:

MHRS hastane randevu sistemi ile vatandaşlar artık sıra beklemiyor. MHRS hastane randevu sistemini kullanan vatandaşlar muayene saatinin yanı sıra muayene olacakları doktora kadar seçim yapabiliyorlar. Böylelikle MHRS hastane randevu sistemi sayesinde stressiz bir muayene işlemi gerçekleşmiş oluyor.

MHRS hastane randevu alma işlemleri

Türkiye’de sağlık hizmetleri elektronik ortama taşınıyor. Sağlık Bakanlığı’nın MHRS hastane randevu sistemi vatandaşın sağlık hizmetlerinden daha modern standartlarda yararlanabilme şansına sahip olmasını sağlıyor. Türkiye’de çok eski tarihlerden bu yana vatandaşın kamu hastanelerinde sağlık hizmetleri alabilmesi pek de kolay veya kaliteli olmayabiliyordu. Özellikle de teknolojik altyapı yönünden yetersiz yapılanmaya sahip olan Sağlık Bakanlığı bünyesindeki kamu hastaneleri, vatandaşın yoğun sağlık hizmeti başvurusuna yeteri düzeyde yanıt veremiyordu. Bu durumda vatandaşın sağlık hizmetlerinden kamu hastanelerinde yararlanabilmelerini ya geciktiriyor ya da sorunlu bir şekilde gerçekleşmesine neden oluyordu. Bu tip sorunların önüne geçebilmek amacı ile son yıllarda modern teknolojiyi tüm Türkiye’deki kamu hastanelerine fiziki altyapı çalışmaları kapsamında başarılı bir şekilde entegre eden Sağlık Bakanlığı, dijital hizmetleri ile de bu altyapı çalışmalarını pekiştiriyor.

MHRS RANDEVU İÇİN TIKLAYINIZ!

MHRS LABORATUVAR SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Bu çalışmalar sonucunda da modern toplum yaşantısında yoğun olarak kullanılan internet, sağlık hizmetlerinde de önemli çözümler sunmaya başlıyor. Özellikle de Sağlık Bakanlığı’nın online MHRS hastane randevu sistemi ile birlikte vatandaşlar sağlık hizmeti alabilmek için sabahın ilk ışıkları ile kamu hastanelerine giderek uzun saatler süren sıra bekleme çilesi sonundan daha sağlık hizmet randevusu alabilmesi ve arkasından yine sıra beklemek durumunda kalması çilesi sona eriyor. Çünkü modern yüzyıl Türkiye’sinde Sağlık Bakanlığı’nın MHRS hastane randevu sistemi ile birlikte vatandaş bulunduğu her yeden sadece bir tık ile gitmek istediği kamu hastanesinin ilgili kliniğine kendisi için en uygun olan randevuyu alabiliyor. Randevu alımından sonra yapılması gereken tek şey ise alınan randevunun tarih ve saatinde 30 dakika kadar önce kliniğin bulunduğu yerde olunmasıdır. Böylelikle sıra beklemeden, kabalalıkta rahatsızlık ile ilgili şikayetleri hekime tam anlamıyla anlatamadan yetersiz sunulan sağlık hizmetlerinin yaratacağı mağduriyetlerin önüne geçilebiliyor.

Çünkü Sağlık Bakanlığı’nın MHRS hastane randevu sistemi vatandaşa çok önemli avantajlar ve kolaylıklar sunuyor. Sağlık Bakanlığı’na bağlı tüm 2.kademe kamu hastanelerine ve Ağız ve Diş Sağlığı Merkezleri’ne alabiliyor. Türkiye’de sağlık sorunları dolayısı ile muayene olmak isteyen vatandaşların, MHRS hastane randevu sistemi üzerinde hastane randevu alımlarını yapabilmeleri için öncelikli olarak MHRS’ye üye olmaları gerekiyor. Bu noktada MHRS hastane randevu sistemi üzerinde vatandaşlar, hastaneye ilişkin olarak il ve ilçe bilgilerini seçerken, randevu almak istediği klinik ile ilgili olarak klinik, hastane, semt polikliniği, klinik yeri ve hekim bilgilerinin seçilmesi gerekiyor.

MHRS hastane randevu sistemine üyelik işlemleri ise MHRS giriş portalındaki ‘yeni üye’ ekranından gerçekleştirilebiliyor. Bu ekranda kimlik bilgileri, iletişim bilgileri ve güvenlik bilgileri şeklinde 3 aşamalı üyelik bilgilerinin eksiksiz ve hatasız olarak girilmesi gerekiyor. Bu şekilde Sağlık Bakanlığı bünyesinde hizmet veren MHRS hastane randevu sistemine üyelik işlemleri tamamlanıyor. Bundan sonra vatandaşlar her hastane randevu alımlarında MHRS giriş işlemleri için T.C. kimlik numaraları ile birlikte üyeliğin güvenlik bilgileri noktasında belirledikleri şifreleri ile sisteme giriş yapabiliyor.