Gündem MHRS Hastane Randevu alma sistemi nasıl çalışır?

MHRS Hastane Randevu alma sistemi nasıl çalışır?

08.07.2016 - 09:49 | Son Güncellenme:

Sizler için bu yazımızda MHRS üzerinden nasıl randevu alabileceğinizden detaylı olarak bahsetmiş bulunmaktayız. MHRS yani açılımı ile Merkezi Hastane Randevu Sistemi herhangi bir yere gidilmeden internet üzerinden randevu almaya yarayan bir sistemdir. MHRS hastane randevu sistemini kullanarak sıra beklemeden muayene olabilirsiniz.

MHRS Hastane Randevu alma sistemi nasıl çalışır

MHRS randevu sistemini kullanabilmek için öncelikle bir üyeliğinizin olması gerekmektedir. Veya E-Devlet sistemi üzerinden de bu siteye bağlanabilmeniz mümkündür. Site içi üyelik için; MHRS sitesine giderek açılan sayfada bulunan “Üye Olun” seçeneğine tıklayınız. Site içi üyelik almak için açılacak olan sayfadaki formu doldurmanız gerekmektedir. Üye olduktan sonra sisteme giriş yapabilir, randevu alabilirsiniz. Yazımızın devamından her iki giriş yöntemi ile nasıl randevu alabileceğinizi detaylı olarak anlatmış bulunmaktayız.
Eğer sistem üzerinde bir üyeliğiniz bulunuyorsa bu işlemi gerçekleştirmek oldukça kolaydır. “Randevu Al” seçeneğine tıkladığınızda karşınıza çıkacak olan giriş ekranında bulunan ilgili boşluklara ilk olarak T.C. kimlik numaranızı ve daha sonra da sisteme kayıtlı olduğunuz şifrenizi girmeniz gerekmektedir. Giriş yapabilmek için son olarak sayfa üzerinde bulunan güvenlik kodunu da ilgili yere yazdıktan sonra girişinizi yapabilirsiniz.

Haberin Devamı

MHRS RANDEVU İÇİN TIKLAYINIZ!
MHRS LABORATUVAR SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Diğer bir giriş şekli ise E-Devlet üzerinden yapılan giriş işlemidir. E-Devlet sistemi ile MHRS’ye giriş yapıp randevu alabilmek için mutlaka bir E-Devlet şifresine ihtiyacınız olacaktır. Şifreniz yoksa yukarıda belirtmiş olduğumuz site içi üyelik yöntemi ile de MHRS girişinizi yapabilirsiniz. Ancak E-Devlet sistemi üzerinden giriş yapmak isterseniz mutlaka bir E-Devlet şifresi edinmeniz şarttır. Şifreniz olmadan giriş işlemini gerçekleştirebilmeniz mümkün değildir. Şifre alma işlemi oldukça kolay bir işlemdir. Öncelikle bir PTT şubesine giderek, nüfus cüzdanınız ile birlikte şifre alma başvurusunda bulunmanız gerekmektedir. Daha sonra sizin adınıza yeni bir şifre oluşturulacaktır. Bu şifreyi alabilmek için ise 2 TL işlem ücreti ödemeniz gerekmektedir. Bu şifre ile yalnızca kendi adınıza randevu alma işlemi veya E-Devlet üzerinden gerçekleştirilen işlemleri yapabilirsiniz. Kimseyle paylaşmamanızı öneririz. Şifrenizi edindikten sonra MHRS sistemine giriş yaparak sistem üzerinden randevu alabilmek için MHRS ana sayfasını açınız. Sayfa üzerinde bulunan “Randevu Al” seçeneğine tıklayınız. Açılacak olan giriş platformu üzerindeki “E-Devlet ile giriş” seçeneğine tıklayınız. E-Devlet giriş platformuna yönlendirileceksiniz. Yönlendirildiğiniz sekme üzerinde bulunan alanlara sırası ile T.C. kimlik numaranızı ve E-Devlet şifrenizi yazınız. Bilgilerinizi ilgili alanlara doğru ve eksiksiz bir şekilde yazmanız gerekecektir. Bilgilerinizi kontrol edip, doğruluğundan emin olduktan sonra aynı sayfa üzerinde bulunan “Sisteme Giriş Yap” seçeneğine tıklayınız. Böylelikle MHRS girişiniz tamamlanmış olacaktır.
İki yöntemle de girişinizi tamamladıktan sonra randevu alma işlemlerine başlayabilirsiniz. Randevu almak için girişinizi yaptıktan sonra ilk olarak açılacak olan sayfa üzerinden bulunduğunuz ili ve ilçeyi seçiniz. Daha sonra hastane ve muayene olmak istediğiniz bölümü seçiniz. Sonrasında ekran üzerinde sizin ve seçmiş olduğunuz doktorun müsait olduğu gün ve saatler gelecektir. Bu platform üzerinden kendinize uygun olan günü ve saati seçip randevu alma işleminizi tamamlayabilirsiniz. Ayrıca bu sistem üzerinden geçmiş zamanlardaki randevularınıza bakıp, muayene olmuş olduğunuz doktoru bulabilirsiniz. Veya aynı gün içerisinde başka bir işiniz çıktığı takdirde randevunuzu iptal edebilirsiniz.