Gündem MHRS hastane randevu nasıl iptal edilir?

MHRS hastane randevu nasıl iptal edilir?

15.10.2015 - 22:03 | Son Güncellenme:

MHRS üzerinden alınan hastane randevunuzu iptal etmeniz mümkün. Ancak bunun için bazı işlemler yapmanız gerek. Bu işlemleri nasıl yapacağınızı öğrenmek için haberimizi detaylı bir biçimde inceleyiniz.

MHRS hastane randevu nasıl iptal edilir

Gelişen internet aracılığı ile artık her alanda hizmet verilmeye başlanmıştır. Sosyal Güvenlik Kurumundan tutun ki bütün kamu işlemlerine kadar pek çok alanda internetin sağlamış olduğu kolaylık yadsınamaz. Bu internetin sağlamış olduğu kolaylıklara her gün bir başkası eklenirken Sağlık Bakanlığı da bu durumda geri kalmamış sağlık alanında da yeniliklerini devam ettirmiştir. Sağlık Bakanlığı olarak hizmete sunulan 2. Ve 3. Basamak hastaneler, ağız ve diş sağlığı merkezlerinde uygulanabilen Merkezi Hekim Randevu Sistemi, sağlık alanında yapılmış olan yeniliklerden en önemlisi denebilir.

Haberin Devamı

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

MHRS RANDEVU İÇİN DETAYLI BİLGİ!

Artık saatler öncesinden hastane gidip sıra beklemeniz gerekmeyecek günün erken saatlerinde hastanede bulunmanıza gerek kalmayacak. Böyle olunca da günde iki kez hastaneye gelip gitme yapmayacaksınız. Ya da hastanelerde saatlerce sıra çilesi çekmekten kurtulacaksınız. Çok kısa bir zamanda oturduğunuz yerde evde, işte, bahçede, yolda aklınıza gelebilecek her türlü yerde bu sistemden kullanabilirsiniz. Merkezi Hekim Randevu Sistemi aracılığı ile dilediğiniz tarihe uygun olduğunuz saate ve de istediğiniz doktordan tek bir tuşla muayene sırası alabilirsiniz. İnternet üzerinden nasıl, hangi siteden bu işlemi yapacağım diye düşünüyorsanız yazımızı okumaya devam edin.

Haberin Devamı

Merkezi Hekim Randevu Sistemine giriş yapmak bu sistem üzerinden randevu almak istiyorsanız öncelikle bu uygulama üye olmalısınız. Üye olmak içinde öncelikle birkaç ufak tefek işlemleri yapmanız gerekli. Hemen bunları anlatmaya başlayalım. Öncelikle internet ile erişiminizi sağladıktan sonra arama motorunuza Merkezi Hekim Randevu Sisteminin baş harflerinden oluşan MHRS’yi yazınız. Karşınıza çıkan ilk sayfaya giriniz. Ve bu ekranda açılmış olan sayfada sağ yanda bulunan ‘randevu al’ linkine tıklayınız. Sonrasında sizden sisteme girişinizi yaparken doldurmanız gereken boşluklar gelir. Bu kutunun hemen içinde de ‘üye ol’ ibaresi bulunur. Bu ‘üye ol’ yazan bölüme tıklayınız. Karşınıza açılacak olan sayfada bu kez sizin kimlik bilgilerinizden birkaçı istenecektir. Üye olabilmeniz için bu bilgileri sisteme vermeniz gerekir. Bu bilgileri sisteme verdikten sonra Merkezi Hekim Randevu Sistemine giriş yaparken kullanacak olduğunuz bir şifre belirlemeniz istenir.

Kendi şahsınıza özel bu belirlemiş olduğunuz şifre ile sisteme üyeliğinizi sağlamış olacaksınız. Bundan sonra artık muayene randevusu almak için linki tıkladıktan sonra giriş yapma işleminizi gerçekleştirebilirsiniz. İsim, soy isim, T.C. kimlik numaranız ve de şahsınıza özel belirlemiş olduğunuz şifre ile bu uygulamaya giriş yapabilirsiniz. Giriş yaptıktan sonra sayfanın sol sütunda yer alan yaşadığınız şehri, randevu almak istediğiniz hastaneyi, bölümünü, hekiminizi seçebilirsiniz. Sonrasında aşağıda bulunan ‘randevu ara’ butonuna tıklayınız. Sağ sütunda çıkacak olan tarihlerden dilediğiniz tarihi seçin ve de muayene saatini seçiniz. Bu saatler kutucuklar içinde yer alır. Bu bölümden yeşil kutucuk içinde yazan saatlere randevu alabilirsiniz. Çünkü gri kutucuk içindeki saatler hekimin meşgul olduğunu gösterir. Son olarak belirtmek gerekir ki bu işlemi ayrıca alo 182 hattını arayarak da gerçekleştirebilirsiniz. Aynı zamanda randevu geçmişi sekmesinden de randevu iptalinizi gerçekleştirebilirsiniz.