Gündem MHRS hastane randevu sistemi ile muayene sırası alabilirsiniz!

MHRS hastane randevu sistemi ile muayene sırası alabilirsiniz!

16.07.2016 - 19:27 | Son Güncellenme:

MHRS hastane randevu sistemi ile muayene sırası beklemek zorunda kalmazsınız. MHRS hastane randevu sisteminden yararlanarak muayene sırası almak artık çok daha kolay hale geldi. İnternet sistemi üzerinden siz de MHRS hastane randevu sistemini kullanabilirsiniz.

MHRS hastane randevu sistemi ile muayene sırası alabilirsiniz

Teknoloji çağında yaşadığımızı söylersek yanlış olmaz. Teknoloji ile oluşmuş olan birçok alet, cihaz ve uygulamalar sayesinde insan hayatı daha kola bir duruma gelmiştir. Oluşturulmuş olan bu alet ve cihazlar ile birlikte kolaylaşan insan hayatı için her gün farklı bir şey oluşturulup, üretilmektedir. Bu uygulamalardan bir tanesi de hepimizin bildiği gibi internet uygulamasıdır. İnternet üzerinden öğrenmek istediğimiz her şeyi öğrenebiliyoruz. Günümüzün en büyük bilgi, iletişim ve işlem kaynağı olarak kabul edilmektedir. İnternet üzerinden alışverişten eğitim öğretim uygulamalarına, internet üzerinden oynanan çevrimiçi oyunlardan devlet dairesi işlemlerine kadar birçok işlem yapılmaktadır. Devlet dairesi işlemlerinin internet üzerinden yapılması ile birlikte hem devlet dairelerinde yoğunluk azalmış, hem de vatandaşların kaybettiği vakitler son bulmuştur. Devlet dairesi işlemlerinden bir tanesi de hastane randevusu alma işlemidir.

MHRS RANDEVU İÇİN TIKLAYINIZ!

MHRS LABORATUVAR SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Hastanelere artık sadece randevu almak için gitmemize gerek kalmamıştır. Bu sürede oluşan işlem sıraları ve yoğunluktan da bahsetmiş olduğumuz gibi kurtulmuş durumdayız. Sizler için bu yazımızda devlet dairesi işlemlerinden; hastane randevusu alma işleminden bahsetmiş bulunmaktayız. Bu işlemi yapabileceğiniz gerekli bütün bilgilere yazımızın devamını okuyarak ulaşabilirsiniz.

Hastane randevunuzu internet üzerinden alabileceğiniz resmi site MHRS’dir. MHRS yani açılımı ile Merkezi Hastane Randevu Sistemi üzerinden randevu almak oldukça kolaydır. MHRS randevu sistemini kullanabilmek için öncelikle site içi bir üyeliğinizin olması gerekmektedir. Ya da E-Devlet sistemi üzerinden bu siteye bağlanabilmeniz mümkündür. Bağlantı kurabilmenizin nedeni ise devlet dairesi işlemlerinin birbirleri ile bağlantılı olmalarıdır. Günümüzde internet üzerinden en çok işlem gerçekleştiren resmi site E-Devlet’tir.

Site içi üyelik için; MHRS sitesine giderek açılan sayfada bulunan “Üye Olun” seçeneğine tıklayınız. Site içi üyelik almak için açılacak olan sayfadaki formu doldurmanız gerekmektedir. Üye olduktan sonra sisteme giriş yapabilir, randevu alabilirsiniz. Yazımızın devamından her iki giriş yöntemi ile nasıl randevu alabileceğinizi detaylı olarak anlatmış bulunmaktayız.

Site içi üyeliğiniz bulunuyorsa; T.C. kimlik numaranızı ve sisteme kayıtlı olduğunuz şifreyi ilgili alanlara sırası ile yazınız. Ve güvenlik kodunu da ilgili boşluğa yazınız. Bilgilerinizi doğru ve eksiksiz bir şekilde yazdıktan sonra MHRS girişini yapmış olacaksınız.

E-Devlet sistemi ile MHRS’ye giriş yapıp randevu alabilmek için bir E-Devlet şifresine ihtiyacınız olacaktır. Şifreniz yoksa yukarıda belirtmiş olduğumuz site içi üyelik yöntemi ile de MHRS girişinizi yapabilirsiniz. Ancak E-Devlet sistemi üzerinden giriş yapmak isterseniz mutlaka bir E-Devlet şifresi edinmeniz gerekmektedir. Şifrenizi herhangi bir PTT şubesinden kimlik bilgileriniz ve 2 TL işlem ücreti karşılığında edinebilirsiniz.

Her iki yöntem ile giriş yaptıktan sonra sistem üzerinde bulunan “Randevu Al” seçeneğine tıklayıp randevu alma işleminize başlayabilirsiniz. Randevu alabilmek için ilk olarak bulunduğunuz il ve ilçe seçiminizi yapmanız gerekmektedir. Seçiminizi yaptıktan sonra randevu almak istediğiniz hastane ve muayene olacağınız alanı seçmeniz gerekmektedir. Bu seçimleri de yaptıktan sonra polikinlik ve hekim seçimi yapınız. Seçtiğiniz kriterlere göre karşınıza sağ tarafta uygun tarihlerde ve saatlerde randevular çıkacaktır. Bu alandan size uygun olan zamanı seçerek randevu alma işleminizi tamamlayabilirsiniz.