Gündem MHRS hastane randevu sistemi üyelik ve randevu almak çok kolay!

MHRS hastane randevu sistemi üyelik ve randevu almak çok kolay!

10.10.2015 - 23:23 | Son Güncellenme:

MHRS üzerinden ve ALO 182 telefon hattı üzerinden hastane randevu alma işlemi artık çok kolay. İki işlem üzerinden de hastane randevunuzu nasıl alacağınıza dair bilgilere haberimiz aracılığıyla ulaşabilirsiniz.

MHRS hastane randevu sistemi üyelik ve randevu almak çok kolay

Merkezi Hekim Randevu Sistemi adı ile kurulan bu uygulama, 2010 yılından itibaren sağlık Bakanlığı tarafından hizmete sunulmuş ve ülkemizde daha etkin, verimli ve düzenli bir şekilde sağlık hizmetlerine ulaşılmasını hedefleyen bir hizmettir. Son yıllar da sağlık alanında yaşanan karmaşa ve uzun kuyruklar nedeniyle pek çok vatandaşın gün içerisinde sıra gelmemesi nedeniyle sağlık hizmetlerinden yararlanamaması bu konuda yeni düzenlemelerin yapılmasını zorunlu kılmıştır. Bu doğrultuda da devlet tarafından yeni bir düzen getirilmiştir. Devlete bağlı olan tüm sağlık kurumlarında başlatılan randevu sistemi ile birlikte sağlık hizmetlerinden yararlanmak isteyen tüm vatandaşların rahat bir şekilde bu hizmetlere ulaşabilmesi sağlanmıştır. Bu bakımdan artık acil durumlar dışında sağlık hizmeti almak için hastane randevusu almak gerekmektedir. Hastane randevusu konusunda online imkanınız olduğu gibi Alo 182 hattını aramanız da mümkündür. Bu konuda seçim şansı sizin olduğu gibi hangi seçenek kolay geliyorsa onu tercih edebilirsiniz.

Haberin Devamı

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

MHRS RANDEVU İÇİN DETAYLI BİLGİ!

MHRS'ye Nasıl Üye Oluruz?

İlk olarak MHRS internet sitesine giriniz. Giriş yaptığınız sitede sağ tarafta "Randevu Al" butonuna tıklayınız. Hemen ardından açılan pencerede alt kısımda "Yeni Üye" butonuna tıklayınız. Karşınıza gelen formu doğru ve eksiksiz bir şekilde doldurunuz. Bu adımları tamamladıktan sonra kayıt ol butonuna tıklayarak sisteme kaydolmuş olursunuz.

HASTANEYE RANDEVU ALMA İŞLEMİ

Hastane için randevu alma işlemi 2 şekilde yapılmaktadır. Bunlar Alo 182 aranarak ve web sitesinden giriş yaparak.

Alo 182 Aranarak;

Ev, iş, ankesör ve cep telefonlarından 182 numaralı Sağlık Bakanlığı Merkezi Hekim Randevu Sistemi aranır. 182 numaralı telefonu arayan vatandaş tarafından çağrıyı karşılayan asistana (canlı operatör) randevu talebinde bulunulan vatandaşın T.C. kimlik numarası verilir. Asistan vatandaş bilgilerini doğrular. Vatandaş randevu talebinde bulunduğu hastane, poliklinik ve hekim bilgilerinden en azından hangi polikliniğe gideceğini asistana bildirdikten sonra, asistan uygun tarih ve saat dilimlerini vatandaşa iletir. Vatandaş seçimini yaparak randevusunu alır.

Haberin Devamı

Web'den;

Vatandaşlar, Alo 182’nin yanı sıra "Online Randevu Sistemi" aracılığıyla da randevu alabilmektedir. Vatandaşlar, randevu almak istedikleri Merkezi Hekim Randevu Sistemi kapsamında olan hastanelerin internet sitelerindeki "Online Randevu" linkine basarak, "Vatandaş Giriş" ekranından kayıt oluşturup randevu alabilmektedir. Bunun için öncelikle web sitesine giriş yapılmalıdır. Siteye daha önce kayıt olduğunuz kullanıcı adınız ve şifrenizle girilmektedir. Giriş yapıldıktan sonra önünüze gelen kırmızı Türkiye haritasından randevu almak istediğiniz il ve hastaneyi seçmelisiniz. Hatta bu sistemin en önemli özelliklerinden birisi de istediğiniz hekim tarafından randevu alabilme özelliğidir. İstediğiniz hastane de istediğiniz hekimden randevunu aldıktan sonra mobil cep telefonlarınıza da bilgilendirme mesajınız iletilecektir.

Yazarlar