Gündem MHRS hastane randevu sistemi üyelik ve randevu almak çok kolay!

MHRS hastane randevu sistemi üyelik ve randevu almak çok kolay!

16.10.2015 - 21:07 | Son Güncellenme:

MHRS üzerinden hastane randevusu alarak hastanelerde sıra beklemenize gerek kalmıyor. Aldığınız randevu saatinde hastaneye giderek muayene olabilirsiniz. MHRS’den nasıl hastane randevusu alacağınızı haberimizden öğrenebilirsiniz.

MHRS hastane randevu sistemi üyelik ve randevu almak çok kolay

Merkezi Randevu Sisteminin uygulamaya koyulması ile birlikte artık sizde sıra beklemek zorunda kalmadan istediğiniz hastaneye , istediğiniz muayeneden istediğiniz saat ve günde randevu alabileceksiniz. Bu sayede hastanede sıra beklemek zorunda kalmayacaksınız. Ayrıca teknolojinin ilerlemesine bağlı olarak hem telefon hem de bilgisayarlar üzerinden bu işlemi yapabileceksiniz. Bu alanda hizmet veren birçok kurum gibi Sağlık Bakanlığı da bu sistem de yerini almış ve MHRS sistemin, kurmuştur. MHRS’nin açılımı Merkezi Hastane Randevu Sistemidir.

Haberin Devamı

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

MHRS RANDEVU İÇİN DETAYLI BİLGİ!

MHRS uygulamasını yalnızca Sağlık Bakanlığına bağlı olan yani devlet hastaneleri için kullanabilirsiniz. Özel hastanelerinin sıralarını MHRS’yi kullanarak alamazsınız. Uygulamaya koyulan bu sistem ile birlikte saatlerce önce hastaeye gdip sıra alıp beklemek zorunda kalmıyoruz. Bize ve doktora uygun olan saati alıp randevu saatinden 15 dakika önce hastanede olmamız yeterli. Biz bu yazımızda MHRS yani Merkezi Hastane Randevu Sistemini nasıl kullanacağınızı anlatacağız. Vermiş olduğumuz bilgileri taip ederek sorgulamanızı gerçekleştirebilirsiniz.

? MHRS uygulamasından yararlanabilmek için ilk olarak yapmanız gereken bağlantı adresine tıklamaktır.

Haberin Devamı

? Daha sonra ise açılan sayfadan üye değilseniz sisteme üye olamanız gerekecektir.

? Üye olmak ve randevu alabilmek için randevu al adlı butona tıklayınız. Butona tıkladıktan sonra karşınıza çıkacak olan sayfadan yeni üye seçeneğine tıklayınız. Bu alanda üyelik işlemi için sizden TC kimlik numaranız, adınız, soyadınız, cinsiyetiniz gibi sizinle ilgili olan bilgileri ilgili alanlara yazmanız istenecektir. Bu bilgileri doğru bir şekilde girmeniz gerekmektedir. Aksi takdirde üyelik işleminiz gerçekleşmez ve randevu alamazsınız.

? Daha sonra yapmanız gereken işlem ise cep telefonu numaranız, doğum tarihiniz ve belirlediğiniz parolanızı ilgili alana yazmaktır.

? Bu işlemleri yerine getirdikten sonra son olarak kayıt ol butonuna tıklayark üyelik işleminiz gerçekleştirmiş olacaksınız. Bu şekilde artık sizde randevuuzu internet üzerinden basit bir şekilde alabileceksiniz.

? Sisteme üye olduktan sonra randevu almak için aşağıda yer alan maddeleri takip ediniz;

? İlk olarak randevu alabilmek için MHRS’ye giriş yapınız.

? Daha sonra karşınıza çıkacak olan sayfadan randevu al adlı butonuna tıklayınız. Burada sizden TC kimlik numaranız ile üyelik esnasında oluşturduğunuz parolayı girmeniz istenecektir. Bu bilgileri girdikten sonra kutucukda bulunan rakamları güvenlik kodu yazan alana giriniz. Son olarak giriş butonuna tıklayınız.

Haberin Devamı

? Açılan sayfadan randevu alabilmek için öncelikle gitmek istediğiniz hastaneyi seçiniz.

? Daha sonra ise hangi birimden randevu almak istiyorsanız onu seçiniz. Eğer poliklnik seçme işlemini önce yaparsanız doktorunuzuda seçmiş olacaksınız. Doktorunuzu önce seçmek istiyorsanız öncelik olarak doktorunuzu seçiniz. Bu şekilde hekim seçiminizi yaptığınız da onun polkliniği otomotik olarak zaten gözükecektir. Daha sonra randevu al butonuna tıklayınız.

? Bu şekilde açılacak olan sayfada randevu için doktorların randevu saatleri ve günleri karşınıza çıkacaktır. Bazı saat ve günler dolu olabilir. Boş alan gün ve saate siz randevu seçiminizi yapınız

? Son olarak ise randevu işleminizi tamamlamak için “Randevuyu Kaydet” butonunu tıklayınız.

? Olur da bir aksilik çıkarsa ve randevunuza gidemeyecek olursanız aynı sayfa üzerinden randevularım bölümünden randevunuzu iptal edebilirsiniz. Çünkü üç kez almış olduğunuz randevya gitmediğiniz takdirde bu uygulamayı kullanamazsınız.