Gündem MHRS hastane randevu sisteminden vatandaşlar nasıl yararlanıyor?

MHRS hastane randevu sisteminden vatandaşlar nasıl yararlanıyor?

14.09.2016 - 10:21 | Son Güncellenme:

MHRS Hastane Randevu sistemi ile vatandaşların hastanelerde sıra beklemelerine son! İstediğiniz tarihe ve hekime MHRS Hastane Randevu ile randevu alabilirsiniz. MHRS Hastane Randevu sistemi ile ilgili tüm ayrıntılar haberimizde…

MHRS hastane randevu sisteminden vatandaşlar nasıl yararlanıyor

Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS), vatandaşların Sağlık Bakanlığı’na bağlı hastaneler ile ağız ve diş sağlığı merkezleri için ALO182 hattından Merkezi Hekim Randevu Sistemi'ni arayarak canlı operatörlerden veya MHRS resmi internet sayfası üzerinden kendilerine istedikleri hastane ve hekimden randevu alabilecekleri bir uygulamadır. Hastanelerde meydana gelen sıralar, istedikleri hizmeti alamayan vatandaşlar gibi birçok problem bulunuyor. Vatandaşları hastaneye gidip özellikle istedikleri poliklinikten randevu almaları oldukça zordur. Günün erken saatlerinde randevu, sıra almak için vatandaşlar tarafından uzun kuyruklar oluşturuluyor. Bu yüzden hem hasta vatandaşlar mağdur oluyor hem de hastanedeki yoğunluk artıp, hastane personeli de zor durumlarda kalabiliyor. Artık vatandaşların randevu almak için hastanelere gitmesine gerek kalmadı. Sağlık Bakanlığı tarafından verilen MHRS Hastane Randevu hizmeti ile internet üzerinden ve ALO182 hattı aracılığıyla istediğiniz polikliniğe, hekime ve tarihe randevu almanız mümkün. MHRS Hastane Randevu hizmeti sayesinde hastanelerdeki uzun kuyruklar, yaşanılan problemler ve en önemlisi hastaların yaşadığı mağduriyet son buldu. ALO182 veya internet üzerinden randevu almak artık çok kolay!

Haberin Devamı

MHRS RANDEVU İÇİN TIKLAYINIZ!

MHRS LABORATUVAR SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

MHRS Hastane Randevu Hizmetinin Amaçları;

Hastanelerde daha iyi bir kaynak planlanması (iş gücü ve teçhizat kullanımının etkin ve verimli planlanması) yapılarak vatandaş/hasta memnuniyetinin artırılması, hastanelerde kuyrukların azaltılması.

Hastanelerde kaynak kullanımının ve dağıtımının ölçülmesi (iş gücü, makine ve teçhizat kullanımının etkin ve verimli uygulanması) suretiyle; sağlık hizmetleri sunumunun, verim ve kalitesinin artırılması.

Merkezi Hekim Randevu Sistemi verileriyle, sağlık politikaları geliştirilmesine yardımcı olunması.


MHRS Hastane Randevu hizmeti üzerinden randevu almanın iki yöntemi bulunuyor. Bunlar ALO182 ve MHRS resmi internet sayfası.

ALO182 İle Randevu Alma;

Ev, iş ve cep telefonlarından Sağlık Bakanlığına bağlı ALO182 çağrı merkezi aranır.

Haberin Devamı

ALO182 numaralı telefonu arayan vatandaş tarafından çağrıyı karşılayan asistana (canlı operatör) randevu talebinde bulunulan vatandaşın T.C. Kimlik Numarası verilir. Asistan vatandaş bilgilerini doğrular.

Vatandaş randevu talebinde bulunduğu hastane, poliklinik ve hekim bilgilerinden en azından hangi polikliniğe gideceğini asistana bildirdikten sonra, asistan uygun tarih ve saat dilimlerini vatandaşa iletir.

Vatandaş seçimini yaparak randevusunu alır.

MHRS Hastane Randevu Resmi İnternet Sayfası Üzerinden Randevu Alma;

Öncelikle resmi internet sayfasına giriniz. Sayfada bulunan Randevu Al bağlantısına tıklayınız. Görüntülediğiniz sayfada bulunan “Yeni Üye” butonuna tıklayınız. Bu aşamadan sonra üye kayıt formunu doldurmanız gerekiyor. Kişisel bilgilerinizi doğru bir şekilde doldurduktan sonra sisteme kayıt olabilirsiniz. Kayıt olduktan sonra Randevu Al bağlantısına tıklayıp, kayıt olduğunuz üyeliğinize giriş yapınız.

MHRS Hastane Randevu sistemine giriş yaptıktan sonra karşınıza randevu ekranı gelecektir. Burada bulunan “ İl, İlçe, Klinik, Hastane, Semt Polikliniği, Klinik Yeri ve Hekim” tercihlerinden istediğinizi yapıp, Randevu Ara butonuna tıklamanız gerekiyor. Randevu Ara butonuna tıkladıktan sonra sayfanın alt kısmında size tercih ettiğiniz hastaneler ve hekimler arasından seçim yapabiliyorsunuz. Aynı ekran üzerinden hekimin boş ve dolu olduğu randevu saatleri de görüntülenebiliyor. İstediğiniz hekim ve randevu saatini seçtikten sonra Randevuyu Kaydet demeniz yeterli. Bundan sonra randevu saatinden 15 dakika önce hastanede olmanız yeterli olacaktır.

Yazarlar