Gündem MHRS hastane randevu sistemini kullanarak sıra beklemeden muayene olmak mümkün!

MHRS hastane randevu sistemini kullanarak sıra beklemeden muayene olmak mümkün!

15.05.2016 - 14:13 | Son Güncellenme:

MHRS hastane randevu sistemini kullanan vatandaşlarımız hastanelerde sıra beklemeden muayene olabiliyor. MHRS hastane randevu sistemi sayesinde ayrıca muayene olacağınız doktoru seçmek de mümkündür. MHRS hastane randevu sisteminin nasıl kullanıldığını yazımızdan öğrenebilirsiniz.

MHRS hastane randevu sistemini kullanarak sıra beklemeden muayene olmak mümkün

Günümüzde teknolojinin birçok alanda kolaylık sağladığı görülmektedir. Teknolojinin sağladığı bir kolaylıktan bu yazımızda sizler için bahsetmiş bulunmaktayız. Bu kolaylık MHRS yani açılımı ile Merkezi Hekim Randevu Sistemi veya Merkezi Hastane Randevu Sistemi’dir. Bu sistem sayesinde internet üzerinden dakikalar içerisinde randevu alabilmektesiniz. Hangi gün, hangi saat müsaitseniz veya nerede olursanız olun sistem üzerinden giriş yapmak istediğiniz hastaneyi seçip randevunuzu alabilirsiniz. Yazımızın devamında MHRS üzerinden nasıl randevu alacağınızı anlatmış bulunmaktayız.

Haberin Devamı

MHRS RANDEVU İÇİN TIKLAYINIZ!

MHRS LABORATUVAR SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

MHRS Nasıl Kullanılır?

MHRS randevu sistemini kullanabilmek için öncelikle bir üyeliğinizin olması gerekmektedir. Veya E-Devlet sistemi üzerinden de bu siteye bağlanabilmeniz mümkündür. Site içi üyelik için; MHRS sitesine giderek açılan sayfada bulunan “Üye Olun” seçeneğine tıklayınız. Site içi üyelik almak için açılacak olan sayfadaki formu doldurmanız gerekmektedir. Üye olduktan sonra sisteme giriş yapabilir, randevu alabilirsiniz. Yazımızın devamından her iki giriş yöntemi ile nasıl randevu alabileceğinizi detaylı olarak anlatmış bulunmaktayız. Site içi üyeliğiniz bulunuyorsa; T.C. kimlik numaranızı ve sisteme kayıtlı olduğunuz şifreyi ilgili alanlara sırası ile yazınız. Ve güvenlik kodunu da ilgili boşluğa yazınız. Bilgilerinizi doğru ve eksiksiz bir şekilde yazdıktan sonra MHRS girişini yapmış olacaksınız. E-Devlet sistemi ile MHRS’ye giriş yapıp randevu alabilmek için bir E-Devlet şifresine ihtiyacınız olacaktır. Şifreniz yoksa yukarıda belirtmiş olduğumuz site içi üyelik yöntemi ile de MHRS girişinizi yapabilirsiniz. Ancak E-Devlet sistemi üzerinden giriş yapmak isterseniz mutlaka bir E-Devlet şifresi edinmeniz gerekmektedir. Şifre alma işlemi oldukça kolay bir işlemdir. Öncelikle bir PTT şubesine giderek, nüfus cüzdanınız ile birlikte şifre alma başvurusunda bulunmanız gerekmektedir. Daha sonra adınıza bir şifre oluşturulacaktır. Bu şifreyi alabilmek için ise 2 TL işlem ücreti ödemeniz gerekmektedir. Şifrenizi işlem ücretini ödedikten sonra kapalı bir zarf içerisinde teslim alabilirsiniz. Bu şifre ile yalnızca kendi adınıza randevu alma işlemi veya E-Devlet üzerinden gerçekleştirilen işlemleri yapabilirsiniz. Kimseyle paylaşmamanızı öneririz. Şifrenizi edindikten sonra MHRS üzerinden randevu alabilmek için MHRS ana sayfasını açınız. Sayfa üzerinde bulunan “E-Devlet ile giriş” seçeneğine tıklayınız. E-Devlet giriş platformuna yönlendirileceksiniz. Yönlendirildiğiniz sekme üzerinde bulunan alanlara sırası ile T.C. kimlik numaranızı ve E-Devlet şifrenizi yazınız. Bilgilerinizi ilgili alanlara doğru ve eksiksiz bir şekilde yazmanız gerekecektir. Bilgilerinizi kontrol edip, doğruluğundan emin olduktan sonra aynı sayfa üzerinde bulunan “Sisteme Giriş Yap” seçeneğine tıklayınız. Böylelikle MHRS girişiniz tamamlanmış olacaktır. Her iki giriş yöntemi ile girişinizi yaptıktan sonra MHRS sisteminden randevu alabilmek için ilk olarak bulunduğunuz ili ve buna bağlı olarak bulunduğunuz ilçeyi seçiniz. Daha sonra muayene olmak istediğiniz alanı seçiniz. Muayene olacağınız alanı seçtikten sonra muayene olmak istediğiniz hastaneyi seçiniz. Hastane seçiminden sonra uygun olan doktorlar bölümünde bulunan doktor isimlerinden istediğiniz herhangi birini seçiniz. Seçiminizi yaptıktan sonra son olarak uygun olan tarihler ve uygun tarihlerde bulunan randevuların saatleri kısmından size uygun olanı seçerek randevunuzu alabilirsiniz. Açılacak olan onaylama ekranında bulunan “Onayla” seçeneğine tıklayarak randevu alma işleminizi tamamlayabilirsiniz.