Gündem MHRS randevu alma mobilden yapılır mı?

MHRS randevu alma mobilden yapılır mı?

11.11.2015 - 22:28 | Son Güncellenme:

MHRS randevu alma işlemini telefonlarınızdan internet aracılığıyla yapabilirsiniz. Aynı zamanda mobil uygulaması olan bu sistemi nasıl kullanacağınızı öğrenmek için haberimizi okuyunuz.

MHRS randevu alma mobilden yapılır mı

Türkiye’de sağlık hizmetlerinde daha ileri ve daha yenilikçi bir yapının oluşturulabilmesi amacı ile Sağlık Bakanlığı tarafından internet hizmetleri çok daha aktif bir şekilde kullanılıyor. Özellikle de son yıllarda büyük bir hız ile gelişmekte olan teknolojinin dünyanın her yerinde son derece yaygın ve sık bir şekilde kullanılıyor olması Sağlık Bakanlığı tarafından sağlık hizmetlerinin modernize edilebilmesi amacı ile son derece sık ve yoğun bir şekilde kullanılıyor. Böylelikle artık Türkiye’de vatandaşların karşı karşıya kalabildikleri sorunların tamamı ile nüne geçilebilmesi ve modern dünyaya uygun sağlık hizmetlerinin sunulabilmesi sağlanabiliyor.

Haberin Devamı

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

MHRS RANDEVU İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Bu çalışmaları kapsamında Sağlık Bakanlığı tarafından geliştirilen ve vatandaşın hizmetine sunulan online randevu sistemi Merkezi Hastane Randevu Sistemi bulunuyor. Sağlık Bakanlığı tarafından geliştirilen MHRS randevu sistemi ile birlikte vatandaşlar artık sabahın ilk ışıkları ile hastane kapılarına giderek, randevu almak ile uğraşmak zorunda kalmıyor. Özellikle zaten sağlık sorunları yaşayan vatandaşların, hastane kapılarında uzun saatler sürebilen sağlık hizmeti alabilmek için sıra bekleme çilesine katlanması büyük mağduriyete yol açtığı gibi sağlık hizmetlerinin de son derece ağır ve yavaş ilerlemesine yol açıyordu. Bu durumda köhnemiş bir sağlık sistemi ortaya çıkardığından Sağlık Bakanlığı tarafından randevu sistemine dayalı bir sağlık sisteminin aktif olarak kullanılabilmesi amacı ile internet üzerinde MHRS online randevu sistemi geliştirildi.

Haberin Devamı

Günümüzde yaygınlaşan internet teknoloji sayesinde vatandaşlar bulundukları her yerden son derece pratik ve kolay bir şekilde internet üzerinde yer alan Sağlık Bakanlığı’nın MHRS randevu sistemine giriş yapabiliyor. Böylelikle günümüzde internetin bulunduğu her yerden son derece pratik bir şekilde hastane randevu alma işlemlerini gerçekleştirerek, daha modern bir yapıda sağlık hizmeti alabiliyor. Sağlık Bakanlığı’nın MHRS web sayfası üzerinden tüm Türkiye’deki kamu hastanelerine ve Ağız ve Diş Sağlığı Merkez’lerine online olarak randevu alarak, randevu tarih ve saatinde hastaneye gidilerek, modern ve kaliteli bir sağlık hizmeti alınabiliyor.

Vatandaşların Sağlık Bakanlığı tarafından sunulan bu hizmetten yararlanabilmek için öncelikle MHRS’ye üye olmaları gerekiyor. Vatandaşların üyelik işlemleri ise mhrs.gov.tr/Vatandas/ adresinde yer alan ‘randevu al’ seçeneğine tıkladıktan sonra yönlendirilen sayfadaki ‘yeni üye’ sayfasının açılması gerekiyor. Bu üyelik sayfasında 3 aşamada üyelik işlemleri gerçekleştirilebiliyor. Üyelik işlemlerinin ardından ise vatandaşlar hastane randevu alma işlemlerini sisteme T.C. kimlik numaraları ve parola bilgilerini girerek, gerçekleştirebiliyor. Son derece pratik bir şekilde alınabilen randevular sayesinde vatandaşlar modern dünya standartlarında sağlık hizmeti alabiliyor. Özellikle de özgür seçim imkanının bulunması vatandaşlara oldukça önemli bir avantaj sağlıyor. Merkezi Hastane Randevu Sistemi içerisinde vatandaşlar il, ilçe, hastane, semt polikliniği, klinik, klinik yeri ve hekim bilgilerini seçerek, uygun olan randevu saatlerinden, randevu saati seçimlerini gerçekleştirerek, online hastane randevu alma işlemlerini tamamlayabiliyor.