Gündem MHRS randevu alma numarası kaçtır? MHRS’y üye olmak ücretli mi?

MHRS randevu alma numarası kaçtır? MHRS’y üye olmak ücretli mi?

16.12.2015 - 22:21 | Son Güncellenme:

MHRS randevusu telefon üzerinden almak istiyorsanız belli bir ücret telefonunuza yansıtılacaktır. Ancak online hastane randevusu için ücret ödemenize gerek yoktur. Detayları haberimizde.

MHRS randevu alma numarası kaçtır MHRS’y üye olmak ücretli mi

Türkiye’de kamu hastanelerinde yaşanan yoğunluğun önüne geçilebilmesi ve vatandaşın daha modern hizmetler alabilmesini sağlayabilmek amacı ile Sağlık Bakanlığı tarafından günümüzün modern teknolojisi en aktif şekilde kullanılıyor. Özellikle dijital platform üzerinde yer alan Sağlık Bakanlığı’nın online hastane randevu sistemi Merkezi Hastane Randevu Sistemi sadece dakikalar içersinde vatandaşın hastane randevularını alabilmesine yardımcı oluyor. Günümüz modern teknolojisinde yaşanan hızlı gelişmeler ile birlikte artık vatandaş sadece dakikalar içerisinde internete erişim sağlayabildiğinden Sağlık Bakanlığı’nın internet üzerinde yer alan bu online hizmet sistemine son derece yoğun bir ilgi gösteriyor. İnternetin yanı sıra Sağlık Bakanlığı vatandaşın sabit ve cep telefonlarından da ALO 182’yi arayarak, hastane randevu alımlarını yapabilmesini sağlıyor. Vatandaşlar ALO 182’yi arayarak veya internet üzerinde yer alan mhrs.gov.tr adresine erişim sağlayarak, kamu hastanelerine randevularını sadece dakikalar içerisinde alabilme imkanına sahip olabiliyor.

Haberin Devamı

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

MHRS RANDEVU İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Günümüzün akıllı teknolojileri ve internet altyapısının sağladığı fırsatları kullanarak vatandaşa daha modern hizmetler sunabilmeyi amaçlayan Sağlık Bakanlığı’nın internet üzerinde hizmete açmış olduğu Merkezi Hastane Randevu Sistemi öncesinde vatandaşların kamu hastanelerinde karşı karşıya kaldığı durumlar son derece olumsuz etkilere yol açıyordu. Özellikle vatandaşın sabahın ilk ışıkları ile birlikte kamu hastanelerinin kapısına gitmesi ve uzun saatlerini alacak sıra bekleme ve yoğun evrak işlemleri ile zaten sağlık sorunları yaşarken uğraşması büyük mağduriyetlere yol açıyordu. Vatandaşlar açısından son derece olumsuz durumlara yol açan bu durumlar, aynı zamanda da Türkiye’de kamu hastanelerinde vatandaşa sunulan sağlık hizmetlerinin çağın gerisinde kalmasına yol açıyordu. Ancak Sağlık Bakanlığı tarafından geliştirilen ve aktif olarak kullanılmaya başlanan MHRS randevu sistemi ile birlikte vatandaş internete erişim sağlayabildiği her noktadan kolay bir şekilde hastane randevularını alabilme imkanına sahip olabiliyor.

Haberin Devamı

Sağlık Bakanlığı’nın internet üzerinde yer alan MHRS web sayfası üzerinden vatandaşlar tüm Türkiye’deki 2. ve 3. kademe kamu hastanelerine ve Ağız ve Diş Sağlığı Merkezleri’ne randevu alabilme imkanına sahip olabiliyor. Sağlık Bakanlığı Merkezi Hastane Randevu Sistemi’ne üyelik işlemleri ise mhrs.gov.tr adresinde bulunan randevu al sayfasından ulaşılabilen giriş ekranında ‘yeni üye’ ekranından üyelik sayfasına girilebiliyor. Üyelik sayfasında kimlik bilgileri, iletişim bilgileri ve güvenlik bilgileri olmak üzere 3 aşamada talep edilen bilgiler girilerek, MHRS’ ye üye olunabiliyor. MHRS web sayfasında vatandaşların T.C. kimlik numaraları ve şifreleri ile sisteme girdiklerinden sonra ‘il’, ‘ilçe’, ‘hastane’, ‘poliklinik’, ‘poliklinik yeri’ ve ‘hekim’ seçimlerini istedikleri şekilde yapabiliyor. Bu sayede kendisine sunulan hekimin uygun randevu saatleri içerisinden ileri tarihe hastane randevusunu günün her saatinde hastane randevu alımı yapılabiliyor.

Haberin Devamı

MHRS hastane randevusu sistemiyle birlikte vatandaş hastane randevusunu önceden alarak, randevu tarih ve saatinde hastaneye giderek, muayene olabiliyor. Kamu hastanelerindeki yoğunluğun önüne geçilebilmesine ve vatandaşın sıra beklemeden modern standartlarda sağlık hizmetleri alabilmesine yardımcı oluyor.