Gündem MHRS randevu alma yeni kayıt nasıl olunur?

MHRS randevu alma yeni kayıt nasıl olunur?

30.04.2016 - 11:05 | Son Güncellenme:

MHRS hastane randevuda kayıt olmadan randevu almanız mümkün değildir. MHRS hastane randevu için üye olduktan sonra istediğiniz gün ve saate randevu alabiliyorsunuz. MHRS hastane randevu ile ilgili tüm bilgilere haberimizden erişebilirsiniz.

MHRS randevu alma yeni kayıt nasıl olunur

MHRS yani merkezi hekim randevu sistemi hastaların randevu alarak bakılmasını sağlayan bir sistemdir. Sağlık Bakanlığı’nın geliştirmiş olduğu bu sistem daha çok hastaneleri rahatlatmak için tasarlanmıştır. Herkes randevu alarak bakılırsa eğer hastanelerde sıra beklemenize gerek kalmaz. Herkes randevu saatinde hastaneye gelirse hastanelerde oluşan kalabalığında önüne geçilir. Sağlık Bakanlığı bu yüzden bu sistemi hizmete sunmuştur. MHRS hastane randevu sistemini 2 farklı şekilde kullanabilirsiniz. İnternet uygulaması sayesinde internet üzerinden randevu alabildiğiniz gibi telefon ile arayarak da randevu alabilirsiniz. İnternet üzerinden randevu alabilmek için MHRS hastane randevu sistemi internet sitesine giriş yapmanız gereklidir. Telefon ile arayarak randevu alabilmek için ise herhangi bir telefondan ALO 184 randevu alma hattını aramanız gereklidir.

Haberin Devamı

· MHRS RANDEVU İÇİN TIKLAYINIZ! (http://mhrshastane.com/mhrs-hastane-randevu/)

· MHRS LABORATUVAR SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ! (http://mhrshastane.com/mhrs-laboratuvar-sonuclari/)

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

İnternet üzerinden randevu almak isteyen hastalar ilk olarak internet olan bir yerden bu bilgisayar olur cep telefonu olur fark etmez internete giriş yapmanız gereklidir. İnternete giriş yaptıktan sonra ise Sağlık Bakanlığı’na bağlı olan MHRS hastane randevu sistemine giriş yapmalısınız. MHRS hastane randevu sistemine giriş yaptıktan sonra ilk olarak randevu almak istediğiniz hastanenin bulunduğu ili seçmeniz gereklidir. Ana sayfada yer alan iller haritasından ili seçtikten sonra o ilde bulunan il sağlık kurumlarının listesi karşınıza gelecektir. Bu sağlık kurumlarından randevu almak istediğiniz hastaneyi seçtiğinizde o hastanenin bilgileri karşınıza gelecektir. Bu bölümün alt tarafında da randevu al linki açılacaktır. Bu linki tıkladıktan sonra MHRS hastane randevu sistemi vatandaş giriş ekranına ulaşabilirsiniz. Bir üyeliğiniz var ise eğer bu bölümden sisteme giriş yapabilirsiniz. Üyeliğiniz yok ise ilk önce bir üyelik almanız gereklidir. Üyelik alabilmek için ise yeni üye seçeneğini seçmeniz gereklidir. Yeni üye kayıt sayfasında ilk bölüm olan kimlik bilgileri bölümüne T.C. kimlik numaranızı, adınızı, soyadınızı, cinsiyetinizi ve doğum tarihinizi girmelisiniz. İletişim bilgileri bölümüne de cep telefonu numaranızı ve e-posta adresinizi girmelisiniz. Güvenlik bilgileri bölümünde de bir şifre oluşturduktan sonra güvenlik kodunu da girerek üyelik alma işlemini tamamlayabilirsiniz. Üyelik alma işleminden sonra giriş sayfasına yönlendirilirsiniz. Bu sayfaya T.C. kimlik numaranızı ve parolanızı girdikten sonra güvenlik kodunu da girerek sisteme giriş yapabilirsiniz. MHRS hastane randevu sistemine giriş yaptıktan sonra randevu almak istediğiniz poliklinik ve hekim tercihlerinizi sisteme belirtmelisiniz. Daha sonra randevu saatini seçerek MHRS hastane randevu alma işlemini tamamlayabilirsiniz.

Haberin Devamı

Telefon ile randevu alabilmek için herhangi bir telefondan ALO 184 randevu alma hattını aramanız gereklidir. Sizi bir operatör karşılayacaktır. Operatöre ilk olarak randevu almak isteyen kişinin T.C. kimlik numarasını vermelisiniz. Daha sonra randevu almak istediğiniz hastane, poliklinik ve hekim tercihlerinizi operatöre bildirmelisiniz. Operatöre sizi bir süre beklettikten sonra uygun olan randevu saatlerini size bildirecektir. Bu randevu saatlerinden bir tanesini seçerek randevu alma işlemini tamamlayabilirsiniz.