Gündem MHRS randevu almak istiyorum ne yapmam gerek?

MHRS randevu almak istiyorum ne yapmam gerek?

07.02.2016 - 23:10 | Son Güncellenme:

MHRS üzerinden randevu almak için öncelikle üyeliğinizi oluşturmanız gerekiyor. Sonrasında dilediğiniz bölümün dilediğiniz doktorundan dilediğin gün ve saate randevu alabilirsiniz. Detayları haberimizde.

MHRS randevu almak istiyorum ne yapmam gerek

MHRS yani merkezi hekim randevu sistemi vatandaşların hastaneye gitmesine gerek kalmadan internet üzerinden veya telefon ile arayarak randevu alınabilmesini sağlayan bir sistemdir. Son yıllarda artan kişi sayısından dolayı ve hastanelerde oluşan yoğunluktan dolayı hastanelerde bakılabilmek için vatandaşlarımız sıra beklemek zorunda kalmıştır. Sağlık Bakanlığı bu durumun önüne geçebilmek için böyle bir sistemi hizmete sunmuştur. Bu sistem hizmete girdikten sonra vatandaşlarımız randevu alma işlemi için hastaneye gitmelerine gerek kalmamıştır. Yani hastaneye gitmeden internet olan her yerden MHRS hastane randevu sistemini kullanabilirsiniz. MHRS hastane randevu sistemini 2 şekilde kullanabilirsiniz. İnternet üzerinden randevu alabildiğiniz gibi ayrıca telefon ile ALO 182 randevu alma hattını arayarak randevu alma işleminizi gerçekleştirebilirsiniz.

Haberin Devamı

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

MHRS RANDEVU İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

İnternet üzerinden randevu alabilmek için MHRS hastane randevu sisteminin internet sayfasına giriş yapmanız gereklidir. Giriş yaptıktan sonra iki farklı şekilde randevu alma işlemini gerçekleştirebilirsiniz. İnternet sitesine giriş yaptıktan sonra sağ tarafta bulunan randevu al linkini tıklamalısınız. Vatandaş giriş ekranına geldikten sonra eğer sisteme kayıtlı bir üyeliğiniz bulunuyor ise T.C. kimlik numaranızı ve parolanızı girmeniz gereklidir. Sonra güvenlik kodunu da girerek MHRS sistemine giriş yapmış olursunuz. Eğer MHRS sistemine kayıtlı bir üyeliğiniz bulunmuyor ise ilk olarak bir üyelik açmanız gereklidir. Üyelik açma işlemi için giriş sayfasında yer alan üye olun linkini tıklamalısınız. Üye olabilmek içinde bazı kimlik bilgilerinizi girmeniz gereklidir.

Haberin Devamı

Bu sayfaya T.C. kimlik numaranızı, adınızı, soyadınızı, cinsiyetinizi ve doğum tarihinizi girmeniz gereklidir. İletişim bilgileri bölümüne giriş yaptıktan sonra ise cep telefonu numaranızı ve e-posta adresinizi sisteme girmelisiniz. Güvenlik bilgileri bölümünde ise bir şifre oluşturmanız gereklidir. Son olarak da güvenlik kodunu girerek üyelik alma işlemini tamamlayabilirsiniz. Üyelik alma işleminden sonra giriş sayfasına T.C. kimlik numaranızı ve biraz önce oluşturduğunuz şifreyi girerek giriş yapabilirsiniz. Giriş yaptıktan sonra randevu alma işlemine devam edebilirsiniz. Giriş yaptıktan sonra ilk olarak randevu almak istediğiniz şehri seçmelisiniz. Daha sonra o şehirde bulunan hastanelerden randevu almak istediğiniz hastaneyi seçmelisiniz. Açılan polikliniklerden randevu almak istediğiniz poliklinik ve hekim tercihlerinizi belirmelisiniz. Sistem size uygun olan randevu zamanları belirttikten sonra randevu bir zaman dilimi seçerek randevu alma işlemini tamamlayabilirsiniz.

Telefon ile arayarak MHRS hastane randevu sistemini kullanabilmek için ilk olarak telefonlarınızdan ALO 182 randevu alma hattını aramanız gereklidir. Burada sizi bir operatör karşılayacaktır. Operatöre ilk olarak randevu almak isteyen kişinin T.C. kimlik numarasını operatöre söylemeniz gereklidir. Operatör T.C. kimlik numarasını onayladıktan sonra size randevu almak istediğiniz hastane, poliklinik ve hekim tercihlerinizi operatöre bildirmeniz gereklidir. Operatör size uygun olan randevu zamanlarını bildirdikten sonra randevu almak istediğiniz zamanı seçerek randevu alma işlemini tamamlayabilirsiniz.