Gündem MHRS randevu sistemi girişi nasıl yapılıyor?

MHRS randevu sistemi girişi nasıl yapılıyor?

12.03.2016 - 22:00 | Son Güncellenme:

MHRS online hastane randevu alma sistemidir. Bu sisteme giriş yaparak istediğiniz gün ve saate randevu alma işlemini gerçekleştirebilirisiniz. Nasıl yapacağınızın bilgisi haberimizde...

MHRS randevu sistemi girişi nasıl yapılıyor

Merkezi hekim randevu sistemi vatandaşların hastaneye gitmelerine gerek kalmadan randevu alabilmelerini sağlayan bir sistemdir. Hastanede bakılmak isteyen vatandaşlar eğer randevu almadan hastaneye giderse sırasının gelmesini beklemek zorundadır. Herkes bu şekilde hastaneye giderse eğer herkes sıra beklemek zorunda kalır. Sağlık Bakanlığı bu durumun önüne geçebilmek için randevu alma sistemini geliştirmiştir. Vatandaşlar artık hastaneye gitmeden önce randevu alarak randevu saatinde hastaneye gidebilirler. Bu sayede kimse mağdur olmamaktadır. Sağlık Bakanlığı vatandaşların randevu alabilmeleri için MHRS hastane randevu sistemini geliştirmiştir.

Haberin Devamı


MHRS RANDEVU İÇİN TIKLAYINIZ!
Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

MHRS hastane randevu sistemi istediğiniz hastaneden, poliklinikten ve hekimden randevu alabilmenizi sağlayan bir sistemdir. 2 şekilde bu sistemi kullanabiliriniz. İnternet üzerinden MHRS hastane randevu sisteminin internet uygulamasına giriş yaparak internet üzerinden online olarak randevu alabilirsiniz. Diğer türlü ise herhangi bir telefondan ALO 184 randevu alma hattını arayarak randevu alabilirsiniz.

İnternet üzerinden randevu alabilmeniz için ilk olarak MHRS sistemine giriş yapmanız gereklidir. MHRS sistemine kayıtlı bir üyeliğiniz bulunuyor ise eğer sisteme giriş yaparak randevu alma işlemine devam edebilirsiniz. Ana sayfanın sağ tarafında yer alan randevu al linkini tıkladıktan sonra vatandaş giriş ekranına yönlendirileceksiniz. Bu sayfaya T.C. kimlik numaranız ile beraber parolanızı da girerek giriş yapabilirsiniz. Eğer sisteme kayıtlı bir üyeliğiniz bulunmuyor ise ilk önce üyelik almanız gereklidir. Üyelik alabilmek için giriş sayfasında yer alan yeni üye linkini tıklamalısınız. Yeni üye kayıt sayfasına kimlik bilgileri bölümüne adınızı, soyadınızı, T.C. kimlik numaranızı, cinsiyetinizi ve doğum tarihinizi girmeniz gereklidir. İletişim bilgileri bölümüne de cep telefonu numaranız ile e-posta adresinizi girdikten sonra güvenlik bilgileri bölümüne giriş geçmelisiniz.

Haberin Devamı

Bu bölümde de bir parola oluşturduktan sonra güvenlik kodunu da girerek üyelik alma işlemini tamamlayabilirsiniz. Üyelik alma işleminden sonra giriş sayfasına T.C. kimlik numaranız ile beraber biraz önce oluşturmuş olduğunuz şifreyi de girdikten sonra güvenlik kodunu da girerek giriş yapabilirsiniz. Sisteme giriş yaptıktan sonra randevu alma işlemine devam edebilirsiniz. Giriş işleminden sonra ilk olarak randevu almak istediğiniz hastanenin bulunduğu ili seçmeniz gereklidir. Daha sonra hastaneyi seçmelisiniz. O hastane de bulunan polikliniklerden randevu almak istediğiniz polikliniği seçtikten sonra hekim tercihinizi de belirterek randevu alma işlemini tamamlayabilirsiniz.

İnternet üzerinden randevu alabildiğiniz gibi telefon ile arayarak da randevu alabilirsiniz. Telefonlarınızda ALO 184 randevu alma hattını aradıktan sonra operatör sizden randevu almak isteyen kişinin T.C. kimlik numarasını isteyecektir. T.C. kimlik numarasını verdikten sonra ve onaylandıktan sonra operatör sizden randevu almak istediğiniz hastane, poliklinik ve hekim tercihlerinizi isteyecektir. Bu seçenekleri belirttikten sonra operatör size uygun olan randevu günlerini ve saatlerini belirtecektir. Bu randevu zamanlarından size en uygun olan randevu saatini seçerek randevu alma işlemini tamamlayabilirsiniz.