Gündem MHRS randevusu almak istiyorum ne yapmalıyım?

MHRS randevusu almak istiyorum ne yapmalıyım?

13.01.2016 - 14:55 | Son Güncellenme:

MHRS üzerinden randevu almak istiyorsanız yapmanız gereken tek şey sistem üyeliğinizi oluşturmaktır. Ardından randevu almak da kontrol etmek de iptal etmek de çok basit bir hal alacak. Detayları haberimizde.

MHRS randevusu almak istiyorum ne yapmalıyım

Türkiye’de sağlık sektöründe yaşanan aksaklıklar ve sorunlar zaten sağlık sorunları yaşaması nedeni ile kamu hastanelerine başvuran vatandaşın daha ciddi sorunlarla karşı karşıya kalmasına yol açıyor. Türkiye’de kamu sağlık hizmetlerinde yaşanan bu sorunlar ve kesinlikle çağa uygun olmayan hizmet yapısı nedeni ile son yıllarda Sağlık Bakanlığı tarafından geniş kapsamlı modernizasyon ve yenilenme çalışmaları gerçekleştiriliyor. Özellikle dijital hizmetleri ile aktif bir sağlık hizmetleri yapısı oluşturabilmeyi hedefleyen Sağlık Bakanlığı tarafından internette Merkezi Hastane Randevu Sistemi MHRS hizmete açıldı. Vatandaş artık hastane randevuları ve sağlık hizmetleri için yapılacak kayıt işlemleri için kamu hastanelerine gitmek zorunda kalmıyor.

Haberin Devamı

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

MHRS RANDEVU İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Türkiye genelindeki tüm kamu hastanelerinde teknolojik yenilenme gerçekleştiren Sağlık Bakanlığı daha modern ve daha teknolojik koşullarda vatandaşa sağlık hizmetleri sunulabilmesinin önünü açtı. Özellikle teknolojik donanımlar ve cihazlar üzerinden gerçekleştirilen kamu hastanelerindeki modernizasyon çalışmaları ile vatandaşın alacağı sağlık hizmetlerinin çok daha çağdaş ve çok daha kaliteli standartlara getirilmesini sağladı. Sağlık Bakanlığı kamu hastanelerinde gerçekleştirdiği bu fiziki modernizasyonu destekleyecek ve aynı zamanda da kamu hastanelerinde yaşanan yoğunlukların önüne geçebilmek amacı ile dijital platform üzerinde Merkezi Hastane Randevu Sistemi’ni hizmete açtı. MHRS web randevu sistemi ile birlikte artık vatandaş sabahın ilk ışıkları ile kamu hastanelerinin kapısına giderek sağlık sorunları yaşarken neredeyse tüm gününü alacak sadece kayıt işlemlerindeki sıra bekleme ve bürokrasi işlemleri ile uğraşmak zorunda kalmıyor.

Haberin Devamı

Sağlık Bakanlığı’nın Merkezi Hastane Randevu Sistemi ile kamu hastanelerinde yakaladığı bu hizmet anlayışı dahi sağlık hizmetlerinin kalitesinin arttırılabilmesinde önemli bir rol oynuyor. Günümüz modern Türkiye’sinde vatandaş artık internete bağlanabildiği herhangi bir noktadan ve en önemlisi de günün her saatinde hastane randevu alımlarını gerçekleştirebiliyor. Vatandaş artık, Türkiye genelindeki 2. ve 3. kademe kamu hastanelerine ve Ağız ve Diş Sağlığı Merkezleri’ne internet üzerinde hastane randevu alımlarını gerçekleştirerek, randevu tarih ve saatinde hastaneye giderecek, modern koşullarda muayene olabilme şansına sahip olabiliyor. Bu hizmet anlayışı kamu hastanelerindeki yoğunluğunda ortadan kaldırılabilmesine yardımcı olduğundan vatandaşın sıra beklemesine gerek kalmıyor, hekimler hastalarla daha iyi ve daha uzun süreler ilgilenebiliyor ve böylelikle sağlık hizmetlerinde çok daha çağdaş standartlar yakalanıyor.

Haberin Devamı

Dijital platform üzerinde yer alan Sağlık Bakanlığı MHRS web randevu sistemi ile birlikte vatandaş, pek çok önemli modern sağlık hizmeti özgürlüğünden de yararlanabiliyor. Özellikle Türkiye’de vatandaşlar artık gideceği hastaneyi, polikliniği ve en önemlisi de hekimi seçme özgürlüğüne sahip oluyor ki bu durum sağlık sistemindeki en önemli aşamayı oluşturuyor. Vatandaş, internet üzerinde yer alan Sağlık Bakanlığı’nın Merkezi Hastane Randevu Sistemi ile 15 günlük periyotta, randevu tarih ve saat seçimlerini uygun olan randevu seçeneğine göre yapabiliyor. Ayrıca vatandaşın seçimlerine uygun olan herhangi bir randevu seçimi bulunmuyor veya doluysa vatandaşa diğer hekimlerden veya en yakın diğer kamu hastanelerinde bulunan alternatif randevu seçenekleri de sunuluyor.