Gündem MHRS üzerinden online randevunuzu nasıl alacaksınız?

MHRS üzerinden online randevunuzu nasıl alacaksınız?

30.12.2015 - 23:14 | Son Güncellenme:

MHRS üzerinden online olarak hastane randevunuzu alabilirsiniz. Böylelikle hastanelerde zaman kaybetmemiş olacaksınız. MHRS randevu iptali de aynı sistemden yapılıyor. Devamı haberimizde.

MHRS üzerinden online randevunuzu nasıl alacaksınız

Türkiye’de sağlık sektöründe yaşanan sorunlar vatandaşın muayene olabilmek için oldukça zorlu işlemlerden geçmesini gerektiriyor. Uzun yıllardır vatandaşa önemli sorunlar yaşatan ve modern sağlık hizmeti yapısından son derece uzak standartlarda sunulan kamu sağlık hizmetleri modernizasyon çalışmaları başlatan Sağlık Bakanlığı tarafından geliştirilen geniş kapsamlı projeler ile birlikte sona eriyor. Vatandaşın daha modern ve daha çağdaş koşullarda sağlık hizmetleri alabilmesi amacı ile dijital hizmetlere ağırlık veren Sağlık Bakanlığı internet dünyasında MHRS web randevu sistemleri gibi pek çok farklı sistemi ile vatandaşa interaktif sağlık hizmetleri sunuyor.

Haberin Devamı

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

MHRS RANDEVU İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Vatandaşın nerede bulunursa bulunsun tüm Türkiye’deki kamu hastanelerine randevu alabilmesine imkan veren Sağlık Bakanlığı’nın Merkezi Hastane Randevu Sistemi Türkiye’deki kamu hastanelerinde sunulan sağlık hizmetlerinin iyileştirilebilmesi yönünden önemli avantajlar sağlıyor. Özellikle vatandaşın internete kolay bir şekilde erişim sağlayabilme imkanına sahip olduğu bugünlerde Sağlık Bakanlığı tarafından internet üzerinde hizmete açılan Merkezi Hastane Randevu Sistemi oldukça önemli bir avantaj ve kolaylık sağlıyor. Günümüz modern teknolojileri sayesinde bulunduğu her noktadan internete erişim sağlayarak Türkiye genelindeki 2. ve 3. kademe kamu hastaneleri ile birlikte Ağız ve Diş Sağlığı Merkezlerine hastane randevu alımlarını yapabilen vatandaşlar, çok daha modern koşullarda muayene olabilme şansına sahip olabiliyor.

Haberin Devamı

İnternet üzerinde yer alan Sağlık Bakanlığı’nın Merkezi Hastane Randevu Sistemi üzerinden vatandaşların 15 günlük periyotlar halinde hastane randevu alımları yapabilmesi mümkün oluyor. Böylelikle vatandaşın artık kamu hastanelerinde sabahın ilk ışıklarıyla başlayan sıra bekleme ve bürokrasi işlemlerinin yanı sıra yoğunluk dolayısıyla tedavi olamadan geri dönmesi sorunları sona eriyor. Bu sayede vatandaşlar artık kamu sağlık hizmetlerinde çok daha çağdaş ve çok daha modern koşullardan yararlanabilme imkanına sahip olabiliyor.

Dijital platform üzerinde yer alan Sağlık Bakanlığı’nın MHRS web randevu sistemine mhrs.gov.tr adresinden kolay bir şekilde erişim sağlanabiliyor. Vatandaşlar internete erişim sağlayabildiği her noktadan kullanabildiği online hastane randevu sistemi üzerinde randevularını alabilmek ve geçmiş randevularını görebilmek için üye olmaları gerekiyor. Vatandaşın bazı kimlik, iletişim ve güvenlik bilgilerini girerek, üye olabildikleri MHRS web randevu sistemi üzerinde 15 günlük periyotlar içerisinde hastane randevularını istenen tarih ve saatin yanı sıra istenen kentteki istenen kamu hastanelerine yapabilme özgürlüğü bulunuyor.

Haberin Devamı

Merkezi Hastane Randevu Sistemi modern toplumlarda vatandaşların sağlık sektöründeki hakları arasında en önemlisi olan hekim seçme özgürlüğünden yararlanabilme şansı sunuyor. Vatandaşlar kent, hastane ve poliklinik seçimlerinin ardından o poliklinikte görevli olan hekimler arasından seçim yaparak, uygun olan randevu tarih ve saatine hastane randevu alımlarını yapabiliyor. Dijital platform üzerinde son derece pratik ve kolay bir şekilde kullanılabilmekte olan Merkezi Hastane Randevu Sistemi’ni telefonla arayarak da kullanabilme imkanı bulunuyor. Sağlık Bakanlığı MHRS ALO 182 hizmet hattı aracılığıyla telefondan da hastane randevularını alabilme imkanı bulunuyor.