Gündem MHRS’ye nasıl üye olunur?

MHRS’ye nasıl üye olunur?

10.10.2015 - 11:54 | Son Güncellenme:

Hastane randevunuzu online olarak alabileceğiniz sistem olan MHRS’ye üye olmanız gerekmektedir. Üyelik oluşturma kişisel bilgilerinizle yapılmaktadır. Nasıl üye olacağınızı öğrenmek için haberimizi detaylıca okuyunuz.

MHRS’ye nasıl üye olunur

Merkezi Hastane Randevu Sistemi yani MHRS ile birlikte artık sizde istediğiniz hastane ve istediğiniz hekimden muayene alabilecek ve hastanelerde saatlerce sıra beklemekten kurtulacaksınız. Teknolojinin gelişmesi ve internet kullanımının cep telefonlarına kadar kolaylaşması sonucu artık bir çok kurum ve kuruluş işlemleri için sanal ortamda bir veri tabanı oluşturmuştur. Bu tür gelişmelerden geri kalmak istemeyen Sağlık Bakanlığı ise bünyesinde Merkezi Hastane Randevu Sistemi yani MHRS’yi geliştirmiştir. Sağlık Bakanlığı bünyesinde geliştirelen MHRS ile birlikte artık Sağlık Bakanlığı’na bağlı olan hastanelerden istediğiniz gün ve saate sıra alabilir ve gün ve saatiniz geldiği zaman sıra beklemeden muayene olabilirsiniz. MHRS uygulamasının gelişmesi ile birlikte artık eskiden olduğu gibi hastanelerde saatlerce sıra beklemeden rahat bir şekilde muayene olabilrisiniz. Ayrıca MHRS ile birlikte bizlere hekim seçme özgürlüğü verilmiş ve istediğimiz hekime muayene olabilme hakkı tanınmıştır.

Haberin Devamı

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

MHRS RANDEVU İÇİN DETAYLI BİLGİ!

Biz sizlere bu haberimizde MHRS’nin nasıl kullanılacağı hakkında bilgi vereceğiz. MHRS’den yararlanmak istiyorsanız bu haberde yer alan adımları izlemeniz yeterli olacaktır. Sizde istesiğiniz gün ve saatte istediğiniz hekimden muayene olmak istiyorsanız MHRS’den yararlanabilirsiniz. Ayrıca MHRS sisteminden çocuğunuz ya da bir başka tanıdığınız içinde TC kimlik numarasını bildiğiniz takdirde sıra alabilirsiniz. MHRS’den yararlanmak için aşağıda yer alan adımları sırası ile izlemeniz gerekmektedir. MHRS’den yararlanmak için ;

· MHRS uygulamasından yararlanabilmek için ilk olarak sisteme üye olamanız gerekmektedir.

Haberin Devamı

· İşlem yapabilmek ve sisteme üye olmak için randevu al butonuna tıklayınız. Tıkladıktan sonra karşınıza çıkacak olan sayfada yeni üye seçeneğine tıklayınız. Bu bölümde sizden TC kimlik numaranız, adınız, soyadınız, cinisyetiniz gibi bilgileri ilgili alanlara girmeniz istenecektir. Bu bilgileri girmeniz zorunludur. Bu bilgileri girmenden sisteme üye olmanız mümkün değildir.

· Daha sonraki adımda ise yapmanız gereken bir diğer zorunlu işlem ise cep telefonunuz, doğum tarihiniz ve belirlediğiniz parolanızı girmek olacaktır.

· Bu adımları yerine getirdikten sonra kayıt ol butonuna basara sisteme kayıt yaptırmış olursunuz.

Sisteme üye olduktan sonra randevu almak için aşağıda yer alan adımları takip ediniz;

· Randevu alabilmek için MHRS’ye giriş yapın.

· Sonra karşınıza çıkacak olan sayfada randevu al butonuna tıklayınız. Daha sonra TC kimlik numaranız ile kendinizin oluşturduğu parolayı giriniz. Kutucukda olan rakamları güvenlik kodu yazan alanı giriniz. En son giriş butonuna tıklayınız.

· Bundan sonraki adımda ise MHRS’den randevu almak için öncelikle gitmek istediğiniz hastaneyi seçiniz.

· Daha sonra ise yapmanız gereken hangi birimden randevu almak istiyorsanız onu seçmek olacaktır. Eğer kliniği önce seçerseniz doktorunuzuda seçmiş olursunuz. Eğer siz doktorunuzu önce seçmek istiyorsanız MHRS’ye giriş yaptığınız zaman önce doktorunuzu seçip daha sonra randevu al butonuna basmanız gerekmektedir.

Haberin Devamı

· Bu işlemi de yaptıktan sonra açılacak olan sayfada hastane randevusu için doktorların randevu saatleri karşınıza çıkacaktır. Bazı gün ve saatler dolu olabilir. Boş olan gün ve randevu saatlerinden size uygun olanı seçebilirsiniz. Daha sonra randevu onayı için kutucuk içinde yazılı olan rakamaları güvenlik kodu yazan alana giriniz ve randevunuz kaydediniz.

· Randevuyu kaydetmek ve randevuyu tamamlamak için “Randevuyu Kaydet” butonunu tıklamanız yeterli olacaktır.