Gündem MHRS'ye nasıl üye olunur?

MHRS'ye nasıl üye olunur?

19.10.2015 - 01:30 | Son Güncellenme:

MHRS üzerinden hastane randevusu alabilmeniz için öncelikle üye olmanız gerekmekte. Üye olmadığınız takdirde giriş yapmanız mümkün değil. Nasıl üye olacağınızı öğrenmek için haberimizi okuyunuz.

MHRSye nasıl üye olunur

Teknolojinin gelişmesi ile birlikte günlük hayatımızı devam ettirebilmemiz için gereken pek çok işlemi sanal ortam üzerinden gerçekleştirir hale geldik. İnternet üzerine aktarılan işlemlerden biri de MHRS hastane randevu alma işlemleridir. Özellikle vatandaşlar tarafından büyük bir kolaylık olan bu sistem ile, hastanelere randevu işleminizi online olarak alabilirsiniz. Merkezi Hakem Randevu Sisteminin kısaltılmışı olan MHRS ile randevu işlemlerinizi alıp, takip edebilirsiniz. Yapılan bu sistemin amacı rahatsızlanan ve tedavi görmek isteyen hastalara kolaylık sağlamaktır. Herkes bu sistemden eşit olarak faydalanabilir. Randevu alma işlemlerini, randevu iptal etme işlemlerini ve geçmiş randevu takip işlemlerini aynı sistem üzerinden yapabilirsiniz.

Haberin Devamı

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

MHRS RANDEVU İÇİN DETAYLI BİLGİ!

Sağlık Bakanlığı desteği ile kurulan sistem de hastanelere, ağız ve diş sağlığı merkezlerine randevu alabilirsiniz. İnternet üzerinden randevu almanın faydaları arasında, erken saatler de uyanıp hastaneye gitmemek, saatlerce sıra gelmesini beklememek ve randevu alma işlemini kolay bir şekilde gerçekleştirmek yer almaktadır. Bu işlemi 2 farklı şekilde yapabilirsiniz. Sistemlerden biri internet sitesi üzerinden sizlere tarif edeceğimiz adımlar ile yapılmakta ve diğer randevu alma işlemi ise sabit bir numarayı arayarak telefon araması yolu ile gerçekleşmektedir.

Randevu alma yöntemlerinden ilki üyelik sistemi ile gerçekleşmektedir. İlk yapmanız gereken mhrs.gov.tr adresine girmektir. Direk olarak vatandaş sistemine yönlendirileceksiniz. Burada yer alan Türkiye haritası üzerinde il sınırları çizilmiştir. Bulunduğunuz ili seçiniz ve açılan sayfanın sol kısmında ilçelere göre hastane isimlerini göreceksiniz. Randevu almak istediğiniz hastaneyi seçiniz. Sayfanın ortasında hastanenin yerini gösteren bir harita ve altında da Randevu Al butonu belirecektir. Bu butona tıklayarak, randevu alma sistemine ulaşacaksınız. Burada sizlerden TC kimlik numarası ve şifre istenmektedir. Eğer üyelik bilgileriniz bulunmakta ise direk olarak sisteme giriş yapabilir ve randevu alma işleminizi yapabilirsiniz. Üyelik bilgisi bulunmayan kişilerin ise Yeni Üye butonuna tıklayarak, istenen bilgileri doldurup üye olmaları gerekmektedir. Üyelik işleminin ardından sisteme giriş yapıp, MHRS randevu alma işleminizi başarılı bir şekilde tamamlayabilirsiniz. Ayrıca bilgi sistemi üzerinden geçmiş tarihlerde almış olduğunuz randevuları, tarihleri ve branşları ile birlikte görebilirsiniz.

Haberin Devamı

Bir diğer MHRS randevu alma işlemi de telefon ile yapılmaktadır. Bu sistem 7 gün 24 saat aktif olarak hizmet vermektedir. Randevu alma işlemi için ALO 182’yi aramanız gerekmektedir. İlk olarak TC kimlik numaranızı söylemeniz istenecetir. Kimlik bilgileriniz doğrulandıktan sonra randevu almak istediğiniz il, hastane, branş ve doktor ismi sorulacaktır. Belirlenen ve size uygun olan tarih ve saate randevu alabilirsiniz. Bu işlemi de bu şekilde hızlı ve kolay olarak telefon araması yolu ile gerçekleştirebilirsiniz.

Haberin Devamı

MHRS randevu alma sistemi ile randevu işlemlerini halledip, tedavi olma hakkınızdan sonuna kadar faydalanabilir ve bu işlemi sıra beklemeden yapabilirsiniz. Tek geçerli koşul randevu saatinden en az 10 dakika önce randevu yerinde olmaktır.