Gündem MHRS'ye nasıl üye olurum? MHRS online randevu sistemi

MHRS'ye nasıl üye olurum? MHRS online randevu sistemi

25.09.2015 - 09:39 | Son Güncellenme:

MHRS’ ye üye olarak online hastane randevunuzu hem hızlı hem de güvenli bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz. MHRS hastane randevu ile online randevu almak ve MHRS hastane randevu sistemine üyelik işlemleri hakkında detaylı bilgi için haberimizi inceleyebilirsiniz.

MHRSye nasıl üye olurum MHRS online randevu sistemi

Günümüz Türkiye’si birçok teknolojik gelişmelerle çağa ayak uydurmuş ve birçok alanda interneti kullanmaya başlamıştır. Bu internetin kullanım alanı oldukça gelişmiştir. Hayatımıza yön veren internet hemen hemen her konuda bizlere günlük yaşantımızda kolaylık sağlamıştır. Fatura yatırma işlemlerimizden tutun bankaya olan kredi kartı borcumuzu öğrenme işlemine kadar internette pek çok işlemleri oturduğumuz yerden kolaylıkla yapmamızı sağlar. İnternete erişim zaten artık çok kolay denebilir. Her ailenin evinde her bireyin telefonunda denecek kadar çoğunluktadır. Bu yüzden de internetten işlem yapma işlemi hem kolaya gelir hem de vakitten tasarruf yapmamıza yardımcı olur. Bu internet üzerinden işlem yapmaya Sağlık Bakanlığı da el atmış durumdadır. Sağlık alanında da ileri teknolojiye ayak uydurulmuş internet üzerinden online randevu alma sistemi geliştirilmiştir. İnternet üzerinden randevu alım hizmeti olan yani MHRS Hastane randevu sistemi sayesinde vatandaşlar artık hastane gitmeden internet üzerinden ya da telefon aracılığı ile hastaneyi arayarak randevu alma imkânları vardır.

Haberin Devamı

DİKKAT! Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

MHRS RANDEVU İÇİN DETAYLI BİLGİ!

İnternet üzerinden randevu alma işlemi için ilk olarak Sağlık Bakanlığının kurmuş olduğu MHRS hastane randevu sisteminin internet sitesine giriş yapmalısınız. T.C. Sağlık Bakanlığı Merkezi Hekim Randevu Sistemi internet sitesine giriş yaptıktan sonra ana sayfada bulunan iller haritasından randevu almak istediğiniz hastanenin bulunduğu ili seçmelisiniz. İl seçme işlemini tamamladıktan sonra o ilde bulunan hastanelerin listesi karşınıza gelecektir. Bu listeden randevu almak istediğiniz hastaneyi seçmeniz gerekmektedir. Randevu almak istediğiniz hastaneyi seçtikten sonra karşınıza hastane hakkında bilgiler mesela adres bilgisi ve telefon numarası gibi bilgilerin verildiği bir sayfa gelecektir. Bu sayfanın en altında da randevu al linki bulunmaktadır. Bu linki tıkladıktan sonra Merkezi Hekim randevu Sisteminin vatandaş giriş ekranına yönlendirileceksiniz. Bu sayfa üzerinden randevu alabilmek için sisteme kayıtlı üyeliğiniz olması gerekmektedir. Üyelik almak için ise bu sayfada bulunan yeni üye linkini tıklamalısınız. Yeni üye kayıt sayfasında ilk bölüm olarak kimlik bilgileri bölümü bulunmaktadır. Bu bölüme T.C. kimlik numarası, ad, soyadı, cinsiyet ve doğum tarihi bilgileri zorunlu olarak girilmelidir. 2. bölüm ise iletişim bilgileri bölümüdür. Bu bölüme de telefon numaranızı girmeniz zorunludur. Son bölüm ise güvenlik bilgileridir. Bu bölümde şifrenizi oluşturdukta sonra üyeliğiniz alabilirsiniz. Üyelik alma işlemi tamamlandıktan sonra giriş ekranına T.C. kimlik numaranızı ve biraz önce oluşturmuş olduğunuz şifreyi girmelisiniz. Son olarak da ekranda gördüğünüz güvenlik kodunu gerekli yere girdikten sonra sisteme giriş yapabilirsiniz. Sisteme giriş yaptıktan sonra bakılmak istediğiniz klinik ve bakılmak istediğiniz hekim tercihinizi yaptıktan sonra randevu alma işlemini tamamlayabilirsiniz.

Haberin Devamı

İnternet üzerinden randevu alabildiğiniz gibi ayrıca telefon ile arayarak da randevu alabilirsiniz. Cep telefonlarınızdan veya ev telefonlarınızdan alo 182 telefon hattını arayarak randevu alma işlemine başlayabilirsiniz. Alo 182 hattını aradığınız da sizi bir operatör karşılayacaktır. Bu operatöre ilk olarak T.C. kimlik numaranızı verdikten sonra sırasıyla bakılmak istediğiniz hastane, poliklinik ve hekim tercihlerinizi belirtmelisiniz. Tüm bu işlemlerin sonunda randevu alma işlemini tamamlayabilirsiniz.