Gündem Mikhail Mişustin kimdir, kaç yaş yaşında? Putin'in başbakanlık görevine önerdiği Mikhail Mişustin biyografisi

Mikhail Mişustin kimdir, kaç yaş yaşında? Putin'in başbakanlık görevine önerdiği Mikhail Mişustin biyografisi

16.01.2020 - 15:06 | Son Güncellenme:

Putin'in Rusya Başbakanlığı koltuğu için önerdiği Mihail Mişustin kimdir sorusu dünya gündemini yakından takip eden vatandaşlar tarafından araştırılmaya devam ediyor. Federal Vergi Başkanı olarak görev yapan Mihail Mişustin iktisatçılığının yanı sıra politikada da etkin rol alıyor. 2010 yılında Federal Vergi Başkanı olarak atanan Mihail Mişustin son olarak Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin tarafından Başbakanlık görevi için önerildi.

Mikhail Mişustin kimdir, kaç yaş yaşında Putinin başbakanlık görevine önerdiği Mikhail Mişustin biyografisi

Vladimir Putin tarafından başbakanlık koltuğu için önerilen Mihail Mişustin kimdir sorusu vatandaşlar tarafından merak içinde araştırılmaya devam ediyor. Federak Vergi Başkanı olarak görev yapan Mihail Mişustin 2010 yılından bu yana bu koltukta oturuyor. İşte Mihail Mişustin hakkında merak edilenler...

Haberin Devamı

MİHAİL MİŞUSTİN KİMDİR?

15 Ocak 2020'de Cumhurbaşkanı Vladimir Putin tarafından Rusya Başbakanı'na aday gösterildi. Atamaya ilişkin duruşmalar 16 Ocak'ta Devlet Dumasında yapılacak.

Hayatın erken dönemi ve eğitim

Mikhail Mishustin 3 Mart 1966'da Moskova'da Rus-Yahudi kökenli bir babanın oğlu olarak dünyaya geldi. Annesi Rus olan Mihail Mişustin, 1989 yılında STANKIN'den sistem mühendisliği bölümünden mezun oldu ve 1992'de aynı Enstitü'de ​​lisansüstü eğitimini tamamladı. Lisansüstü okulundan mezun olduktan sonra bir test laboratuarı Direktörü olarak çalışmaya başladı ve daha sonra kamuya açık bir kar amacı gütmeyen kuruluş olan Uluslararası Bilgisayar Kulübü (ICC) Yönetim Kurulu'na başkanlık etti.

Haberin Devamı

1998 yılında, Rusya Federasyonu Devlet Vergi Dairesi Başkanına vergi ödemelerinin alınması üzerine muhasebe ve kontrol için bilgi sistemleri asistanı olarak devlet hizmetine katıldı.

Daha sonra vergi ve harçlar için Rusya Federasyonu Bakan Yardımcısı, Rusya Ekonomik Kalkınma Bakanlığı Federal Kadastro Dairesi başkanı ve Özel Ekonomik Bölgeleri Yönetme Federal Dairesi başkanı olarak çalıştı.

2008 yılında kamu hizmetini kendi başına bıraktı ve bu kez yatırım alanında işe döndü. Şubat 2009'da Rusya Devlet Başkanı personel rezervine katıldı.

Federal Vergi Dairesi Başkanı

2010 yılında Mikhail Mishustin Federal Vergi Dairesi başkanı olarak atandı. Bu pozisyonda "kirli verilere" savaş ilan etti ve haksız KDV iadeleriyle ilgili sorunları ortadan kaldırmaya başladı. Bu post girişimciler için atanmasından sonra, Mishustin'in iş dünyasından gelen Rus girişimcilere daha "dost" olabileceğini umduğunu ifade etti. Mishustin, vergi makamları ile işletmeler ve vatandaşlar arasındaki etkileşimin basitleştirilmesini destekledi.

İnsanların çalışmalarının rahatlığı ve yolsuzlukla mücadele için Mishustin, Federal vergi hizmetinde mümkün olduğunca elektronik hizmetler geliştirmeyi planladığını söyledi.