Gündem Millet getirdi yine millet karar versin

Millet getirdi yine millet karar versin

11.01.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu’na (HSYK) ilişkin kanun teklifi dün başkent Ankara’nın en önemli gündem maddesi oldu.

Millet getirdi yine millet karar versin

Başta muhalefet partileri ve yargı örgütleri olmak üzere, konuyla ilgili çok sayıda açıklama yapıldı.
- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu: Aklı başında olan bütün hukukçulara sorun, bu düzenlemenin anayasaya aykırı olduğunu söyler. Başka ne söyleyeyim?
- CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin:Rahatsızlığınız varsa bu düzenlemeyi millet yaptı yine millete götürün, millet değiştirsin.
- CHP İzmir Milletvekili Rıza Türmen: Bundan sonra kurul bakana bağlı olacaktır. Bu da, son bildiriye imza atan HSYK üyeleri hapı yuttu’ demektir.
- BDP Grup Başkanvekili İdris Baluken: HSYK’yı, tarafsız, bağımsız yargıyı, adaleti sağlayacak bir kurum, mekanizma haline getirmekten çok kendi denetimi ve vesayeti altına almaya çalışan karşılıklı iki gücün çatışmasıdır.
- MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri: Başbakan Erdoğan bir yıl önce ‘militan yargı dönemi sona ermiştir’ demişti, 17 Aralık operasyonu sonrası bizzat AKP iktidarı militanca yargıya müdahale dönemini açtı. Teklif yasalaştığı zaman Adalet Bakanı bütün yargı mensuplarının efendisi olacak.