Gündem Milli Piyango 2013 yılbaşı çekiliş sonuçları burada!

Milli Piyango 2013 yılbaşı çekiliş sonuçları burada!

28.12.2012 - 01:00 | Son Güncellenme:

Milli Piyango 2013 yılbaşı çekiliş sonuçları, kazanan numaralar, amorti rakamları, büyük ikramiyeyi kazanan numara anında milliyet.com.tr'de olarak. Milli Piyango büyük çekilişi milliyet.com.tr internet üzerinden canlı olarak verecek, kazanan rakamları hemen öğrenebileceksiniz.

Milli Piyango 2013 yılbaşı çekiliş sonuçları burada

Milli Piyango'nun büyük merakla beklenen yılbaşı özel çekilişi, 24 yıl aradan sonra ilk kez TRT ekranlarından canlı olarak yayınlanmayacak. Milli Piyango İdaresi'nin Milli Eğitim Bakanlığı Şura Salonu'nda düzenleyeceği çekiliş programı, halka ve basın kuruluşlarına açık olacak. Çekilişi, milliyet.com.tr de, internet üzerinden verecek.

45 milyonluk ikramiye
Milli Piyango İdaresi, yılbaşında toplam 242 milyon TL ikramiye dağıtacak. Tam 40, yarım 20, çeyrek biletin ise 10 liradan satıldığı yılbaşı özel çekiliş biletlerinin büyük bölümü satıldı. Milli Piyango İdaresi, 45 milyon liralık ikramiyenin yanı sıra 5 adet 500 bin, 10 adet 200 bin, 20 adet 100 bin, 30 adet 50 bin, 50 adet 10 bin, 100 adet 5 bin, 200 adet 2 bin ve 300 adet de bin liralık ikramiye verecek. Yılbaşı özel çekilişinin büyük ikramiyesinin tam bilete çıkması halinde bu, Milli Piyango tarihinin en yüksek ikramiyesi olacak.

TRT'de yayınlanmayacak
Milli Piyango İdaresi'nin teşkilatıyla ilgili yasa gereği, büyük ikramiye çekilişleri 24 yıldır yılbaşı gecesi TRT'den canlı olarak yayınlanıyordu. Ancak TRT ile idare arasındaki sözleşme Nisan ayında sona erdi. Milli Piyango İdaresi, TRT'nin 5 milyon liralık yayın fiyatını artırması isteğine soğuk bakınca iki kuruluş arasında yeni bir sözleşme yapılmadı. Bu nedenle bu yıl 24 yıl aradan sonra ilk kez yılbaşı çekilişi, TRT'de yayınlanmayacak. TRT yetkilileri, çekilişi haber olarak vereceklerini ifade etti.

Halka açık olacak
Milli Piyango İdaresi ise Talih Kuşu çekilişinin programını bu yıl kendisi yapacak. Çekiliş, Milli Eğitim Bakanlığı Şura Salonu'nda yapılacak. Sanatçıların da katılacağı bir çekiliş programı için hazırlıklara başlandı. Çekiliş, halka ve tüm basın kuruluşlarına açık olacak. Çekilişi, milliyet.com.tr de, internet üzerinden anında izleyicilerine aktaracak. Yetkililer, "Yasa gereği TRT dışında bir kuruluşla sözleşme yapmamızın imkanı yok. Çekiliş, bütün basın kuruluşlarına açık olacak" dedi.