Gündem Milli Savunma Bakanlığı: Son 25 günde 154 terörist etkisiz

Milli Savunma Bakanlığı: Son 25 günde 154 terörist etkisiz

30.04.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

MSB, 4-29 Nisan tarihleri arasında yurt içi ve sınır ötesinde gerçekleştirilen operasyonlarda 154 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı. 2015’ten bu yana ise 15 bin terörist etkisiz hale getirildi

Milli Savunma Bakanlığı: Son 25 günde 154 terörist etkisiz

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) Basın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanlığı, dün basın toplantısı düzenledi. Daha önce, MSB Tanıtım Subayı Binbaşı Şebnem Aktop tarafından okunan basın açıklaması, bu kez MSB Cari İşlem Şube Müdürü Muhabere Albay Tamer Zincir tarafından yapıldı.

Haberin Devamı

Terörle mücadele verilerine yer verilen açıklamada, 24 Temmuz 2015’ten bugüne kadar 15 bin 97 teröristin etkisiz hale getirildiği, bu sayının 7 bin 885’inin ise yurt dışında gerçekleştiği ifade edildi.

Açıklamada, en son Çukurca, Seriberi Üs Bölgesi’nde 4 şehit verilen saldırıda kaçan terörist grupların takip edilmesi ve yerlerinin tespit edilmesi sonucu, Irak kuzeyine düzenlenen hava harekâtlarında, bu grupların önemli bir bölümü etkisiz hale getirildiği belirtildi. Önceki gün Zap bölgesinde düzenlenen hava harekâtında bir mağarada saklanan 14 teröristle birlikte 4-29 Nisan arasında düzenlenen yurt içi sınır ötesi operasyonlarda toplam 154 teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi.

İdlib’de ortak devriye

Haberin Devamı

İdlib Çatışmasızlık Bölgesi’nde Rusya ile koordineli olarak 35 Millî Devriye faaliyetinin yapıldığını belirten Zincir, Menbiç’te de ABD ile bugüne kadar 19 Müşterek/Birleşik devriyenin icra edildiğini ifade etti.

Fırat’ın doğusuna yönelik özellikle ABD ve Rusya Federasyonu ile ikili toplantılar, üst düzey görüşmelerin devam ettiğini belirten Zincir, yeri ve zamanı geldiğinde gerekli adımlar atılmak üzere Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından hazırlıkların tamamlandığını söyledi.

S-400 ve F-35

Sorular üzerine S-400’lerin haziran-temmuz aylarında Türkiye’ye ilk sevkiyatının planlandığını aktaran askeri kaynaklar, “S-400’lerin mevzileneceği yer ve birlik yapısıyla ilgili çalışmalar sürüyor” dedi. F-35 teslimatına ilişkin sorular üzerine de “Luke Hava üssünde 4 uçağımız ve personelin eğitimi devam ediyor. İlk F-35 Türkiye’ye kasım ayında gelecek” dedi.

ABD’den son yapılan patriot teklifine değinen kaynaklar, “ABD son teklifini 28 Mart’ta verdi. Savunma Sanayii Başkanlığı’nda teklif hala değerlendiriliyor” dedi.

“İdlib’e yönelik operasyon olur mu?” sorusu üzerine de “İdlib’te radikal ve ılımlarının ayrılması için çalışmalarımız devam ediyor. Radikallerin bölgeden çıkması büyük oranda sağlandı. Rusya ile temasımız sürüyor” bilgisi paylaşıldı.

1 pilot 3 pilotluk iş yapıyor

Askeri yetkililer 15 Temmuz’un ardından ihraçlar sonrası personel sıkıntısı yaşanıp yaşanmadığının sorulması üzerine “Bir takım personel sıkıntısı tabi ki yaşanıyor. 1 pilot 3 pilotluk iş yapıyor. Fedakârca çalışmaya devam ediyoruz ve gayretle aşmaya çalışıyoruz” dedi.

Milli Savunma Bakanlığı: Son 25 günde 154 terörist etkisiz
MSB’nin yeni logosu tanıtıldı

Toplantıda MSB’nin yeni logosu da ilk kez tanıtıldı. Cumhurbaşkanlığı tarafından “Tek Devlet, Tek Marka” vizyonu çerçevesinde; tüm Bakanlıkları kapsayan Cumhurbaşkanlığı Arması ile uyumlu görsel bir sistem oluşturulduğunu hatırlatan Zincir, “Logoda Bakanlığımızın millilik yönüne dikkat çekmek için Ayyıldız kullanılmış ve ülkemizin dünyadaki yeri ve önemini vurgulamak için merkezde konumlandırılmıştır. Meşe yaprağı kurumun sürekliliği, gücü ve kararlılığını sembolize etmektedir. Bilinen en eski Türk kılıçlarından olan Kilij ile köklü geçmişi ve gücü simgelenmiştir” dedi. En karakteristik Türk kılıçlarından olan Kilij’in kökeni Asya Hunlarına kadar gidiyor.