Gündem Milliyet’e Gazetecilik Başarı Ödülü

Milliyet’e Gazetecilik Başarı Ödülü

05.05.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nin bu yıl 60’ıncısını düzenlediği Geleneksel Türkiye Gazetecilik Başarı Ödülleri önceki gün törenle sahiplerini buldu.

Milliyet’e Gazetecilik Başarı Ödülü

Milliyet gazetesi muhabiri Mert İnan, “Haber Sağlık” dalında ödüle layık görüldü. The Marmara Oteli’nde yapılan törenin açılış konuşmasını Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) Başkanı Turgay Olcayto yaptı. Olcayto şunları söyledi: “Bugün Dünya Basın Özgürlüğü günü. Her yıl olduğu gibi bu yılı da buruk karşıladık. Oysa bizim gönlümüzde yatan düşüncenin, ifade özgürlüğünün önündeki engellerin kalkması, OHAL ile kalkan temel hak ve özgürlüklerin yurttaşlara iade edilmesi, haberin serbestçe dolaşabilmesiydi. Ama gönlümüzde yatan olmadı. İletişim ölçütlerine göre yapılan değerlendirmelerde Türkiye’nin bazı geri kalmış ülkelerle birlikte 157’nci sırada olduğunu öğrenmiş olduk. TGC bir meslek örgütü olarak bugün bu konuda elinden geleni yapıyor. Gazeteci potansiyel suçlu değildir, gazetecilik suç değildir. Bu konudaki mücadelemizi sürdüreceğiz. Türkiye’nin daha aydınlık, mutlu günler görmesi için elimizden geleni yapacağız. Bu ödüller 60 yıldır veriliyor. Bu ödüllerle tarihe de not düşüyoruz. Ödüller bu ülkede gazetecilik damarının hâlâ var olduğunun da bir göstergesi. Bugün burada toplanan arkadaşlarla birlikte bize onur verdiniz, güç verdiniz. Biz de TGC olarak size layık olmaya özen göstereceğiz. Gazetecilik saygın ve onur duyulan bir meslektir.”

Haberin Devamı

Ödülünü oğluyla aldı

Milliyet gazetesi muhabiri Mert İnan, “Haber Sağlık” dalında, 7-8-9 Şubat 2018’de yayımlanan “Halk sağlığına asbest darbesi” başlıklı haberiyle ödüle değer bulundu. Sahneye 1 yaşındaki oğlu Yiğit Deniz ile çıkan Mert İnan’a ödülünü Milliyet Gazetesi Haber Araştırma Müdürü ve TGC Yönetim Kurulu Üyesi Pınar Aktaş verdi.