Gündem Milliyet Sanat’ta tatil filmleri

Milliyet Sanat’ta tatil filmleri

02.08.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Türkiye’nin en uzun soluklu kültür sanat yayınlarından Milliyet Sanat dergisi Ağustos sayısında kapağına ‘tatil filmleri’ dosyasını alıyor. Dergide sahne sanatlarından edebiyata çok sayıda ilginç konu okurları bekliyor.

Milliyet Sanat’ta tatil filmleri

Milliyet Sanat dergisi Ağustos sayısında Selin Gürel imzalı tatil filmleri dosyasını kapağına taşıyor. Derginin kapağında yer alan dosya konusu özellikle tatile gidemeyenlere ya da tatile doyamamış olanlara hitap ediyor. 15 filmlik dosyada Selin Gürel, “Bu listedeki filmler, tatile çıkamayanları yatıştıracak görüntüler eşliğinde, tatil fikrinin özgürleştirici doğasını küçük maceralarla süslüyor, ama seyirci için bu deneyimin gölgelenmesine asla izin vermiyor. Bu listedeki filmlerin birçoğunun içinde yaşamak isteyeceksiniz. Sinema sağ olsun, bir an için yaşayacaksınız da” diye belirtiyor. Derginin sinema sayfalarında ayrıca Can Evrenol’la yeni filmi ‘Housewife’ üzerine bir söyleşi okunabiliyor. Yanı sıra komedinin yıldızlarından Kate McKinnon’ın ve Fransız model, oyuncu Gaspard Ulliel’in portreleri bulunuyor. Dizi sayfalarında ise Netflix’in altı bölümlük belgesel dizisi ‘Wild Wild Country’ (Vahşi Kırlar) yer alıyor.

Haberin Devamı

Milliyet Sanat’ta tatil filmleri

Marco Bischof anlattı

Derginin plastik sanatlar sayfaları ise Leica Gallery Istanbul’da yer alan Werner Bischof sergisi hakkında sanatçının oğlu Marco Bischof’la yapılmış bir röportaj ile açılıyor. Magnum Fotoğraf Ajansı’nın ilk fotoğrafçılarından olan 1916-1954 arasında yaşamış Bischof’un sanatını ve fotoğrafa bakışını oğlu değerlendiriyor. Pera Müzesi’ndeki Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nden öğrencileri bir araya getiren ‘Sarsılan İmge’ başlıklı sergi ve Elgiz Müzesi’ndeki ‘Başka Bir Tepeden’ sergilerinin eleştirileri de dergide okurları bekliyor. Bozlu Art Project Nişantaşı’nda yer alan ‘Mad World’ sergisi hakkında yapılan bir röportaj ve Banu Çarmıklı’dan uluslararası sanat dünyasının sonbahar ajandası derlemesi de yer alıyor. Derginin tasarım sayfalarında tasarımın yeni trendleri ve değişmezleri, moda sayfalarında ise sanat dünyası ve modanın birlikteliği yer alıyor.

Haberin Devamı

‘Zamansız’ caz

Müzik sayfalarında bu ay piyasada olan Anna Calvi’nin kişisel manifestosu niteliğindeki albümü ‘Hunter’, piyanist Can Çankaya ve kontrbasçı Kağan Yıldız’dan ‘zamansız’ caz albümü hakkında birer yazı okura sunuluyor. Yanı sıra Bodrum Müzik Festivali ve 14 Ağustos’ta gerçekleşecek Liam Gallagher konserleri hakkında yazılar da bulunuyor. Sahne sanatları sayfalarında ise sahnelerde yeni sezonun yeni oyunları hakkında bir dosya yer alıyor. Aynı zamanda Murat Daltaban’la ödüllü oyunu ‘Gergedanlar’ üzerine bir söyleşi de var.

Derginin edebiyat sayfalarında bu ay, Ayşe Sarısayın’ın genç yaşta hayata veda eden dostu, çeviribilimci Elif Daldeniz’i anlattığı anı kitabı ‘Deniz’e Yazıldı’ hakkında verdiği bir röportaj yer alıyor. Yanı sıra, yayıncı Zeynep Sevde ve gezgin Kerimcan Akduman’ın çocuklar için birlikte hazırladığı ‘Dünya’nın Öbür Ucunda Ne Var’ üzerine bir söyleşi okurların karşısına çıkıyor. Uzakdoğu’dan İskandinavya’ya ‘mutluluğun sırrını’ paylaşan kitaplar da Milliyet Sanat’ta.

Yazarlar