Gündem Minecraft’ta farklı bir okul!

Minecraft’ta farklı bir okul!

12.01.2020 - 07:50 | Son Güncellenme:

MediaCat dergisinin geleneksel olarak düzenlediği “The Cat Report 2019” sonuçları açıklandı. Raporda, Tohum Otizm Vakfı, Minecraft evrenine inşa ettiği “Farklı Bir Okul” projesiyle The Cat Report 2019 listesinin “En Yaratıcı Projeleri Gerçekleştiren Kurum” kategorisinde ilk üçe girdi.

Minecraft’ta farklı bir okul

Dünyaca ünlü Minecraft oyununu otizmli çocuklar için eğitim alanına dönüştürdüğü “Farklı Bir Okul” projesini, 4129 Grey Ajansı’nın desteğiyle hayata geçirdiklerini belirten Tohum Otizm Vakfı Genel Müdürü Betül Selcen Özer, “California Üniversitesi’nin yaptığı bir araştırmaya göre Minecraft, otizmli çocukların eğitiminde yardımcı teknoloji olarak büyük rol oynuyor. Tohum Otizm Vakfı olarak buradan yola çıkıp, 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü’nde hem otizme farkındalık yaratmak hem de çocuklarımızın eğitimi için ihtiyaç duydukları farklı yaklaşımı sağlamak adına dijital dünyada da otizme mavi ışık yaktık. Önce okulumuzun binasını gerçek mimari planına uygun olarak oyun içerisine inşa ettik, daha sonra özel bir server’a okulumuzu taşıdık. Oyun içindeki bahçemizde bir alan yarattık. Bu alanda yapacağımız derslerimiz için özel bir eğitim programı hazırladık. Böylece sürdürülebilir bir projenin temellerini attık. ‘Farklı Bir Okul’ projemiz ile farklı ihtiyaçlara sahip öğrencilerimizi mekandan bağımsız bir anlayışla geleceğe hazırlıyoruz” dedi.

30 milyon kişiye

Dijital ortamda otizmli çocuklar için bir eğitim alanının yaratıldığı projede, öğrenciler siber zorbalığa maruz kalmadan Minecraft’tan faydalanabiliyor. “Farklı Bir Okul” projesinde, teknoloji okur yazarlığı, Minecraft’ın yaratıcı modunda yapılabilirken, 3D printer ile heykel-resim ve giriş seviyesinde kodlama derslerinin yer aldığı özel eğitim programı sunuluyor. Hazırlanan oyunun içine giren öğrenciler, bir yandan heykel yaparken, diğer yandan tiyatro gösterilerini yapabiliyorlar. Programda ayrıca öğrenciler, basit bloklarla kodlama yaparak hareketli sistemleri tasarlayabiliyorlar. Proje, 30 milyon kişiye ulaşarak hem farkındalık hem de eğitimde yenilikçi yaklaşımlar konusunda otizm alanına önemli bir katkı sağladı.

28 ödül kazandı

Tohum Türkiye Otizm Erken Tanı ve Eğitim Vakfı, “Otizm Spektrum Bozukluğu” olan çocukların erken tanısının konulması, özel eğitimi ile topluma kazandırılmasına öncülük edilmesi ve bunun yurt çapında yaygınlaştırılması amacıyla, kâr amacı gütmeyen ve kamu yararını gözeten bir sağlık ve eğitim vakfı olarak 15 Nisan 2003 tarihinden bu yana çalışmalarını yürütüyor. Vakıf 2019 yılında 14. Felis Ödülleri Yarışması, Kristal Elma Reklam Ödülleri Yarışması, Clio Uluslararası Reklamcılık Yarışması gibi çok sayıda ulusal ve uluslararası yarışmada 28 ödül kazandı.

Minecraft’ta farklı bir okul



Legoların bilgisayar hali

Haberin Devamı

Dünyanın en çok oynanan oyunlarından biri olan Minecraft, legoların bilgisayar hali olarak tanımlanıyor. Oyunda, kullanıcılar hayal güçlerini kullanarak bloklar yardımıyla istedikleri her şeyi meydana getirebilirler. Oyun içerisinde farklı blok yapıları mevcut ve oyun açık dünya yapısına bağlı. Dünyanın her yerinden oyuncular kendi karakterlerini, kendi dünyalarını tasarlayıp daha sonra bu haritalar üzerinde oyunlarını oynamayı devam ettirebilirler. Tamamen oyuncunun yaratıcılığına ve hayal dünyasına bağlı olarak geliştirdiği oyunda, kullanıcılar kendi fikirlerini oyun içerisinde canlandırıyor.

Minecraft’ta farklı bir okul