Gündem Miraç Kandili hangi gün idrak edilecek? 2019 Kandili tarihi

Miraç Kandili hangi gün idrak edilecek? 2019 Kandili tarihi

01.04.2019 - 07:45 | Son Güncellenme:

Miraç Kandili geldi çattı. İslam dünyası için yılın en önemli günlerinden biri olan Miraç Kandili, yarın idrak edilecek. İşte büyük bir heyecanla beklenen Miraç Kandili'nin önemi ve 2019'daki diğer kandil günlerinin tarihleri...

Miraç Kandili hangi gün idrak edilecek 2019 Kandili tarihi

Diyanet İşleri Başkanlığı 2019 Kandil tarihlerini yayımladı. Vatandaşlar ise kandil tarihlerini öğrenmek için Diyanet'in resmi internet sayfasına akın ediyor. Peki Miraç Kandili ne zaman? Bu yıl Miraç Kandili hangi güne denk geliyor? Miraç Kandili'nde nasıl ibadet yapılır? Önemi nedir?

Haberin Devamı

MİRAÇ KANDİLİ NE ZAMAN?

Miraç Kandili 2 Nisan 2019 tarihinde idrak edilecek.

MİRAÇ KANDİLİ'NİN ÖNEMDİ NEDİR?

Miraç, paylaşma, dayanışma, sevgi, saygı ve güzel ahlak gibi değerlerle insani yükseliş için büyük bir fırsat; merhameti azalan kalplerin, eşref-i mahlûkat olma bilinci zayıflayan insanın yeniden dirilişi için en büyük imkândır.

Miraç; varoluşun gaye ve hikmetini anlayarak, kendisi, çevresi ve Rabbiyle barışık, huzur ve güven içinde bir hayatın; kan, gözyaşı, işgal, yoksulluk ve sefaletin olmadığı bir dünyanın inşası için çalışmaktır.

Miraç; günde 5 vakit namaz ile yükselişin manası, hikmeti, hakikati ve evrensel mesajlarını yaşayarak Âlemlerin rabbinin sonsuz rahmet ve merhametine ulaşmaktır.

Haberin Devamı

2019 KANDİL TARİHLERİ

7 Mart 2019 Perşembe günü Regaip Kandili
2 Nisan 2019 Salı günü Miraç Kandili
19 Nisan 2019 Cuma günü Berat Kandili
8 Kasım 2019 Cuma günü ise Mevlid Kandili idrak edilecek.