Gündem Misafirlerinizi büyüleyeceğiniz mantarlı tavuk sote tarifi

Misafirlerinizi büyüleyeceğiniz mantarlı tavuk sote tarifi

28.04.2018 - 11:59 | Son Güncellenme:

Tavuk ve mantarın muhteşem birlikteliğiyle ortaya çıkan bu pratik yemek ile misafirlerinizi büyüleyebilirsiniz. İşte kısa sürede hazırlayabileceğiniz pratik tavuklu mantar sote tarifi.

Misafirlerinizi büyüleyeceğiniz mantarlı tavuk sote tarifi

Tavuklu mantar sote tarifi

Haberin Devamı

Tavuklu mantar sote tarifi için malzemeler

  • Yarım kilo mantar,
  • 1 tane tavuk göğsü
  • 1 tane soğan
  • 1 tane yeşil biber
  • 1 tane domates
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • Tuz
  • Karabiber

Tavuklu mantar sote yapılışı

Tavuklu mantar sote yapmak için önceliğiniz doğradığınız soğanı, sıvı yağ ile birlikte tavaya alıp biraz kavurmak olmalıdır. Kavurduğunuz soğanların üzerine küp şeklinde doğradığınız biberleri ekleyin ve belirli süre aralıklarıyla karıştırma işlemine devam edin. Soğan ve biberleri kavurunca, üzerine kuşbaşı olarak doğradığınız tavuk göğsünü ekleyin ve beyazlaşıncaya dek belirli aralıklar ile kavurmaya devam edin. Tavuklar beyazlaşınca içine salçayı ve daha önceden kabuğunu soyup doğradığınız domatesi ekleyip karıştırma işlemine devam edin.

En son adımda güzel bir şekilde yıkayıp doğradığınız mantarları, tuzu ve karabiberi ekleyip iyice harmanlayın. Daha sonra kısık ateşte mantarlar kendi suyunu salıp yumuşayıncaya dek pişirmeye devam edin. Mantarlar yumuşayınca, suyunu fazla çekmeden ocaktan alın.
Pişirdiğiniz bu lezzetli tavuklu mantar soteyi, sıcak bir şekilde servis edebilirsiniz, afiyet olsun.

Haberin Devamı

Tavuk sote yapmanın püf noktaları

Bu tür kızartmalardaki amaç sebzeleri ve etleri diri tutmaktır. Bu yüzden pişirme işleminizi kısa tutup çok kızmış yağda pişirmelisiniz. Zeytinyağını tavada kızdırın ve kuşbaşı şeklinde doğradığınız tavuk göğüslerini yüksek ateşte soteleyin böylelikle suyunu salmamış olur. Biberlerinizi ortadan bölerek içindeki çekirdekleri çıkarın. Domatesler suyunu çekene dek pişirmeniz, sotenizin daha lezzetli olmasını sağlayacaktır.

Kullandığınız tava sote tavası ise yağı önceden kızdırmaya başlayın. Soteleyeceğiniz kabuksuz domatesler ve biberler zaten suyunu salacağı için ekstra su kullanmanıza gerek yok. Ocaktan aldıktan sonra damak zevkinize göre kuru veya taze baharatlarla taçlandırabilirsiniz. Sebzelerin sulanmasını istemiyorsanız geniş ve ısıyı eşit derecede dağıtan tava kullanmanızda fayda vardır. Soteleyeceğiniz tavuğun ve mantarın aynı sürede pişebilmesi için eşit boyutlarda olmasına dikkat edin. Sotenize maydanoz ekleyecek iseniz ocaktan hemen almanız gerekir aksi takdirde kararırlar.