Gündem MiT ByLock’u kırdı FETÖ Eagle’a geçti

MiT ByLock’u kırdı FETÖ Eagle’a geçti

23.12.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Komisyon tarafından hazırlanan ön taslak raporda örgütle ilgili bilgiler yer aldı. Raporda MİT’in darbe girişimi istihbaratını alamaması, FETÖ’nün örgüt içi haberleşmede başka programa geçmesine bağlandı

MiT ByLock’u kırdı FETÖ Eagle’a geçti

TBMM 15 Temmuz FETÖ Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu’nun hazırladığı ön taslak raporda, MİT’in 15 Temmuz darbe girişiminin istihbaratını alamaması, FETÖ’nün MİT’in ByLock’u çözmesi üzerine Eagle adlı programı kullanmaya başlamasına bağlandı.

Ön rapordaki detaylar şöyle: “FETÖ’ye haraç vermeyen hiç kimse kamu ihalelerinden birini kazanamamıştır. Birçok bakanlık ve kamu idaresi, genel müdürlük bu örgütün kadroları tarafından yönetildiği için ihaleler de onların istediği şirketlere tevdi edilmiştir. Örgüt mensupları, çıkarlarına aykırı gördükleri kişilere karşı, “iftira” ve “kumpas” silahlarını kullandı.
Kamu görevlileri maaşının bekâr ise yüzde 15-20, evli ise yüzde 10’unu himmet olarak ödemek zorundadır. ‘Kutsal Hoca Payı’ adı altında himmet paralarının yüzde 15’i Gülen’in kutsal payı olarak ona yollanmaktadır.

‘Kutsal Hoca payı’

Örgütün topladığı para eğer Koza-İpek Holding’e aktarılacaksa, “altın”a dönüştürülmektedir. Örgüt parça parça altın satın almakta, sonra şirket sermayesine altın mal olarak aktarılmaktadır. Şirket, altını maden ocağından çıkarmış gibi külçe altına çevirmektedir.

MİT sorumlusu sivil imam, doğrudan Türkiye imamına bağlı olarak faaliyet yürütmektedir. Gülen, ülke genelinde tüm kontrolü elinde tutabilmek için MİT’ten gelecek bilgilerin çok önemli olduğu bilmektedir. MİT soruşturmasıyla kendinden olmayan MİT yönetimini bertaraf ederek MİT’i ele geçirmek, barış sürecini durdurmak için harekete geçmiştir. Başbakan, terör örgütüne yardımla suçlanmaya çalışılmış, hükümet gözdağı verilmeye ve yıpratılmaya çalışılmıştır.

“MİT, örgüt terminolojisiyle, “mahrem yerler”den biri olarak kabul edilir. Örgüt hakkında açılmış çatı iddianamede; “Mahrem yerlerden biri olarak kabul edilen MİT’te FETÖ ciddi bir örgütlenmeye sahiptir. Ancak bu örgütlenmenin boyutları ve kimlerin bu yapıya mensup olduğunu açığa çıkarmak oldukça zordur. MİT’te emniyetten ve TİB gibi başka kurumlardan geçen bazı FETÖ mensubu kamu görevlileri bulunmaktadır” denilmektedir. Örgütün darbe girişiminde bulunacağına ilişkin hususlardaki çok açık istihbarat eksikliğini sadece kurumsal ve yasal yetersizliğe bağlamak mümkün gözükmemektedir. Bu eksiklik, teşkilata da sızılmış olduğu kanaati uyandırmaktadır.

Zaman gazetesinin, “Zaman kardeşlik zamanı” reklam filminde gizlenen subliminal mesaj bulunmaktadır. Haksız ve saldırgan olan tarafı temsil eden kişinin kavga esnasındaki görüntüsü ile dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sinirli bir anına ait fotoğrafın benzerliği dikkat çekicidir. Aynı günlerde billboardlar için hazırlanan reklamda, bir asker ve bir sivil Zaman gazetesini birlikte tutmaktadır.

Sayfayı tutan kişinin Fetullah Gülen’e benzerliği dikkat çekicidir. ‘Sükûtun Çığlığı’ isimli reklam filminde, 15 Temmuz darbesinden 9 ay 10 gün önce yayınlanması, reklam filminin bir doğum sancısına işaret ettiğine sebep olmuştur. Cemaat sinemada kendini göstermeye 2009’da başlamıştır. Altı film için yaklaşık 7 milyon bilet satılmıştır. Türkiye’de film başına düşen ortalama izleyici 100 bin civarındayken, bu altı filmin gişe ortalamasının 1 milyon rakamını aşması dikkat çekicidir.

‘Ru be ru’ (yüz yüze)

“MHP’ye yapılan kaset operasyonu, Ergenekon davasını “Erkenkondu” adıyla işleyen Kollama dizi filminde, bu hâdiselerin vukuundan önce konu edinilmiştir. “Bayanların giyimi kuşamı Tansu Çiller’in giyim kuşamına yakın olacak” şeklinde talimatlarda bulunuldu. Örgütte birinci derecede iletişim şekli ru be ru (yüz yüze) yöntemidir. Gülen’in, “çok mahrem hususların ru be ru görüşülmesi” yönünde talimatı vardır. Eskiden örgüt toplantılarında alınan kararlar küçük kâğıtlara yazılıp daha sonra bu kâğıtlar mutlaka imha edilmekteydi. Darbenin planlaması ise yüz yüze olarak Ankara’daki bir dairede yapılmıştır.

“Skype, Tango, Kakao, Talk, Viber, Line, WhatsApp” gibi programların yanı sıra “Acrobits, Softphone, ByLock” gibi programlar ile kriptolu görüşmeler yapıldı. Canlı kurye yöntemi de örgüt içi haberleşmede kullanılmakta. Ergenekon soruşturmaları canlı kuryeler aracılığıyla gizli olarak başlatılmıştır.”

Şifre: Maça gidelim

“FETÖ’nün örgüt içi toplantıları da mütevelli ve mahrem olmak üzere iki farklı türde yapılmakta. Mahrem toplantıda Pensilvanya’dan gelen emirlerin birimlere nasıl icra edileceği kararlaştırılmakta. Acil durumlarda toplanması için de birbirlerine “çaya gel” ve “maça gidelim” gibi şifreli mesajlar vermektedir.
MİT’in ByLock’un şifrelerini kırdığını tespit eden FETÖ’cüler, 2016 Ocak’tan itibaren haberleşmelerini, “Eagle” sistemi üzerinden yürütmeye başladı. 17-25 Aralık’tan sonra zaten haberleşmelerini kesmişlerdir.”

‘Eagle’ yani kartal

Haberin Devamı


“MİT’in Bylock’u çözmesi aşaması Mayıs 2016 ayını buluyor. Ancak FETÖ Ocak 2016’dan itibaren, “Eagle” sistemi üzerinden görüşmeye başlamıştır. Aradaki bu yaklaşık 4 aylık boşluk darbe girişiminin istihbaratını almayı engellemiş gözükmektedir. Gülen’in yeşil haki renkli elbiseyle konuşma yapması darbe şifresi olarak kabul edilmiştir. “Eagle” Türkçe kelime anlamı “Kartal” yani havacı bir simgesini çağrıştırmaktadır. Darbenin vurucu gücü savaş uçaklarının simgesi olarak düşünüldüğünde darbenin şifrelerinin burada saklı olduğu bir gerçektir.”