Gündem Modern Sinema’da ‘Güneşe Yolculuk’

Modern Sinema’da ‘Güneşe Yolculuk’

18.01.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

Yeşim Ustaoğlu’nun altı uzun metrajı ve dört kısa filminin gösteriminin gerçekleşeceği programda, ünlü yönetmenin 20 yıl önce çektiği ikinci filmi ‘Güneşe Yolculuk’un restore edilmiş dijital versiyonu da ilk kez izleyiciyle buluşacak

Modern Sinema’da ‘Güneşe Yolculuk’

İstanbul Modern Sinema, farklı kuşaklardan yönetmenleri ağırladığı ‘Yönetmenlerle Buluşma’ programının altıncısında Yeşim Ustaoğlu’nu konuk ediyor. Program 14 - 28 Şubat 2019 tarihlerinde İstanbul Modern Sinema’da izlenebilecek.

Haberin Devamı

Yeşim Ustaoğlu’nun altı uzun metrajı ve dört kısa filminin gösteriminin gerçekleşeceği programda, yönetmenin 1994’te çektiği ilk uzun metrajlı filmi olan ‘İz’, ‘Bulutları Beklerken’ (2004), San Sebastian Film Festivali’nde Altın İstiridye (En İyi Film) ve Gümüş İstiridye (En İyi Kadın Oyuncu Tsilla Chelton) ile ödüllendirilen ‘Pandora’nın Kutusu’ (2008); Abu Dhabi, Split Mediterranean film festivallerinde En İyi Film, Moskova, Tokyo, Pune festivallerinden de En İyi Kadın Oyuncu dallarında ödüller kazanan ‘Araf’ (2012) ve son filmi ‘Tereddüt’ (2016) izlenebilecek.

Ustaoğlu’nun 20 yıl önce çektiği ikinci filmi ‘Güneşe Yolculuk’un restore edilmiş dijital versiyonu da ilk kez Yönetmenlerle Buluşma programında izleyiciyle buluşacak. Film yurt içindeki ödüllerle birlikte yarıştığı Berlin Film Festivali’nden En İyi Avrupa Filmi ve Barış Ödülüyle dönmüştü. Program kapsamında Yeşim Ustaoğlu ile kapsamlı bir söyleşi de olacak. Sinema yazarlarının sunumlarının da gerçekleşeceği ‘Yönetmenlerle Buluşma’ programında, Ustaoğlu’nun filmlerinde rol alan oyuncular da gösterimlere katılacak.