Gündem Monokromatik makyaj nedir?

Monokromatik makyaj nedir?

29.04.2018 - 21:48 | Son Güncellenme:

2017 yılına özel yeni trendlerden olan makyaj uygulaması monoramatik makyaj yani tek renkli olarak bilinen makyaj uygulaması yapılırken bazı ayrıntılara dikkat edilmesi gerekmektedir. Özellikle cilt rengine uygun olan tonda renkler kullanmanız gerekir. Ten rengini bilmeniz, gereken en önemli detaylardan biridir.

Monokromatik makyaj nedir

Sıcak tonda ciltler için haki, kahverengi, şeftali ve yeşil tonların hâkim olduğu renkler kullanmanız uygun olur. Böylelikle hem doğal bir ton hem de ışıl ışıl parlak cilde bu makyaj ile sahip olabilirsiniz. Soğuk bir cilde sahip olanların dikkat etmesi gerekenler mor, gümüş ve mavi tonları kullanmalarıdır. Cildi nötr olanlar bu konuda daha şanslılar, iki palet renk de bu cilde sahip olanlar için oldukça uygun bir tonda olur ve yüzünüze yakışır.

Haberin Devamı

Palet kullanımı neden önemlidir?

Yüzünüze doğru palet kullanmanız sizi daha da hoş ve çekici gösterir. Bilinçsiz olarak palet seçiminde ise yüzünüz oldukça bitkin ve yorgun görünebilir bu nedenle cildinizi iyi tanımak palet tercih ederken uygun kullanmak doğru monokromatik makyaj yapmanızda yardımcı olur.

Cilt tonlarını nasıl belirleyebiliriz?

Cildinizin ne tip bir tonda olduğunu bilmeniz makyaj yaparken oldukça önemli. Bu nedenle doğal ışık altında bilek damarlarınızdan bunu çok basit olarak anlayabilirsiniz. Bilek damarlarınızın yeşil görünmesi sizin sıcak tonda bir cilde sahip olduğunuzu gösterir. Eğer damarlarınız mor ya da maviye yakın bir renkte olduğunu görürseniz soğuk tonlarda cilde sahip olduğunuzu anlayabilirsiniz. Renk konusu kararsız ise nötr bir cilde sahipsiniz demektir.

Haberin Devamı

Monokramatik makyaj nasıl uygulanır?

Makyaj yaparken özellikle monokromatik makyajda far ile ruj arasındaki tonlara da dikkat etmelisiniz. Leylak rengi ya da mor gibi tonlarda monokramatik makyaj düşünüyorsanız rujunuzun rengini farınızdan daha koyu yapmanız gerekir. Allık kullanırken de allık renginin ruj ve far renginden daha açık olmasına özen göstermelisiniz. Öncelikle makyaja rujla başlayıp ona göre far ve farınızın tonunu ayarlayabilirsiniz.

Bronz bir görünüm için makyaj nasıl olmalı?

Soğuk tene sahip olanlar bronzluk sağlamak istiyorlarsa monokromatik makyajda da bunu sağlayabilirler. Özellikle pembe ve bronz renkleri tercih ederek kahverengi ve sarı tonlardan uzak durarak bronz bir görünüm elde edebilirler. Doğal ve güzel bir görünüm için bu ayrıntılara dikkat ederek monokromatik makyajı doğru şekilde yapabilirsiniz. Cildinizi iyi tanımanız ve seçtiğiniz renklerin uyumunu yakalamanız önemlidir. Doğal etkili ve ışıltılı bir cilde kavuşacağınız bu makyaj sayesinde çarpıcı ve çekici bir görünüm kazanabilirsiniz.