Gündem Muhteşem Yüzyıl Kösem 30. yeni bölümünde Sultan İbrahim ölecek mi?

Muhteşem Yüzyıl Kösem 30. yeni bölümünde Sultan İbrahim ölecek mi?

20.06.2017 - 11:38 | Son Güncellenme:

Muhteşem Yüzyıl Kösem 29. bölüm ile dün akşam izleyicileri ekrana kilitlemeyi başardı. Fox TV'nin ilgiyle izlenen dizisi Muhteşem Yüzyıl Kösem'de ahali ve askerlerin istemediği Sultan İbrahim tahttan indirildi. Kösem Sultan ayak divanına çıkmak zorunda kaldı ve oğlunun ölüm fermanını verdi. Muhteşem Yüzyıl Kösem'in yayınlanan 30. yeni bölüm fragmanında Sultan İbrahim'in öldürülmek üzere olduğu görülüyor.

Muhteşem Yüzyıl Kösem 30. yeni bölümünde Sultan İbrahim ölecek mi

Muhteşem Yüzyıl Kösem 29. bölüm ile ekranlara geldi. Fox TV'de ekrana gelen Muhteşem Yüzyıl Kösem 29. yeni bölümde ortalık karıştı. Sultan İbrahim tahttan indiriliyor. Kösem Sultan ise ayak divanına çıktı.

Haberin Devamı

MUHTEŞEM YÜZYIL KÖSEM 30. YENİ BÖLÜM FRAGMANI

Samur ve gösteriş merakı Sultan İbrahim’in sonunu hazırlar. Hem ahali hem de asker Sultan İbrahim’i padişah olarak istememektedir. Durumun vahametinin farkında olan Kösem Sultan, oğlunu tahttan indirmeye karar verir.

Sultan İbrahim’in tahttan indirileceğini öğrenen Turhan Sultan, Kösem Sultan’a bir anlaşma teklif eder. Kösem anlaşmayı kabul eder. Torunu 4. Mehmed’i tahta çıkaracaktır. İsyan ateşinin fitilini yakar.

İsyan hazırlığı haber alan Âtike Sultan ve Sultan İbrahim, Kösem’den evvel harekete geçer. Yeniçerileri zehirletmek isteyen, Sultan İbrahim ifşa olur. Padişahın kendilerini öldürmek istemesini hazmedemeyen Yeniçeriler daha da öfkelenir.

Turhan Sultan, Kösem Sultan’ın yaptıkları anlaşmaya sadık kalmayacağını anlar. Yeniçeriler saraya girdiklerinde onları öldürtür. Kösem Sultan’ın kendilerini öldürmek istediğini düşünen öfkeli kalabalık ayak divanı ister. Ayak divanına çıkmak zorunda kalan Kösem Sultan zor durumda kalır.