Gündem Münevver’in hayatı film oluyor

Münevver’in hayatı film oluyor

16.07.2009 - 22:51 | Son Güncellenme:

.

Münevver’in hayatı film oluyor

OSMANİYELİ film yapımcısı Melih Göğebakan, İstanbul’da, sevgilisi tarafından başı kesilerek öldürülen 17 yaşındaki Münevver Karabulut’un hayatını film yapmak için çalışma başlattı.
İstanbul’da yaşayan ancak memleketine dizi oyuncusu bulmak için geldiğini belirten Melih Göğebakan, Münevver Karabulut cinayetini film haline getirmek için bir çok ünlü oyuncuya teklif götürdüğünü söyledi.
Karabulut cinayetinin, Türkiye’nin kanayan yarası olduğunu belirten Göğebakan, yapmayı düşündükleri filmden maddi gelir beklemediğini belirterek, şöyle konuştu:
“Bu filmi çekmek istemimizin amacı sinemaya ölümsüz bir belge bırakmak. Toplumsal bir mesaj vermek istiyoruz. Münevver Karabulut cinayeti Türkiye’nin kanayan bir yarası oldu. Film için görüşmelerimiz devam ediyor. Şu anda Münevver karakterini canlandırmak isteyen tanınmış bir çok oyuncumuz bulunmakta. Oyuncu Yasemin Balak’a Münevver, karakterini oynaması için teklif götürdüğümüzde, hiç bir maddiyat beklemeden kabul edeceğini söyledi. Ayrıca Merve Sevi ile görüşmelerimiz oldu. Merve’de memnuniyetle oynayabileceğini ifade etti. Herkes Türkiye'ye toplumsal mesaj vermek için bu proje içerisinde bulunmak istiyor. Tek sorunumuz, erkek karakterini bulmakta zorlanıyoruz. Hiç kimse Münevver’in sevgilisi rolünü oynamak istemiyor. Bunun için Almanya, Hollanda ve Avusturya’daki erkek oyuncularımızla görüştük. Bir ay içinde bu işe başlamayı düşünüyoruz. 70’e yakın oyuncularımızla anlaştık. Çekimlerimiz 90 gün sürecek. Tüm çekimlerimiz İstanbul’da olacak. Ayrıca filmin hukuki boyutunu da avukatlarımızla görüştük.”