Gündem Murat Boz kimdir?

Murat Boz kimdir?

08.04.2016 - 13:39 | Son Güncellenme:

Büyük bir hayran kitlesine sahip olan Murat Boz kimdir? Sevilen sanatçı beş yıl aradan sonra yeni albümü ile damga vuracak gibi gözüküyor. İşte Murat Boz hakkında detaylı bilgi ve albüm detayları...

Murat Boz kimdir

Sevilen sanatçı Murat Boz yeni albümü için gün sayıyor. ‘Janti’yle sevenleri karşısına çıkacak olan Murat Boz, albümde Ebru Gündeş’le yaptığı ‘Gün Ağardı’ adlı şarkıdaki düet damgasını vuracak.

Haberin Devamı

Gündeş'le gün ağardı

Murat Boz, beş yıl aradan sonra ‘Janti’yle sevenlerini buluşturacak. Albüme Ebru Gündeş’le yaptığı ‘Gün Ağardı’ adlı şarkıdaki düet damgasını vuracak.

12 şarkıdan oluşan ‘Janti’ adlı albüm 8 Nisan’da DMC etiketiyle piyasaya çıkacak. Albümle ilgili en çok merak edilense Boz’un kendisi gibi ‘O Ses Türkiye’de jüri üyesi olan Ebru Gündeş’le yaptığı düet. Popçunun, Gündeş’le yorumladığı, düzenlemesini Mustafa Ceceli’nin yaptığı şarkının adı ‘Gün Ağardı’.

Boz’un sözü ve bestesi kendisine ait olan ‘Elveda Deme’ ve ‘Siyah Gün’ isimli iki şarkısı da albümde yer alıyor. Çalışmanın prodüktörlüğünü de üstlenen şarkıcı, Ozan Çolakoğlu, Mustafa Ceceli, Sıla, Fettah Can, Emrah Karaduman ve Gürsel Çelik’in de aralarında olduğu isimlerle çalıştı.

Haberin Devamı

Gün Ağardı:
Gün ağardı bugün de
Ne geldi ne de aradı
Yanmaya yandı
Ciğerime sanki bıçak saplandı
Küskün müsün anlamadım
Bir gittin bir daha aramadın
Çok çabuk gözden çıkardın
Sana helaldir sana hakkım
Gel gönülsüz de olsan
El yerine koysan
Ölür müsün bir hatır sorsan
Kork be Allah’tan
Sevsin bırak yüreğim uzaktan
Yüksünmem yanmaktan
Nasıl vicdanın rahat
Kork be Allah’tan

MURAT BOZ KİMDİR?

Murat Boz (d. 7 Mart 1980), Türk şarkıcı ve söz yazarı. İlk ve orta öğrenimini doğduğu yer olan Zonguldak'ın Karadeniz Ereğli ilçesinde tamamladıktan sonra İstanbul'a yerleşti. 1999'da İstanbul Bilgi Üniversitesi'ni kazandı, bu okulu bitirdikten sonra İstanbul Teknik Üniversitesi'nde eğitimine devam etti. Aynı yıllarda başta Tarkan olmak üzere birçok şarkıcıya vokalistlik yaptı.

Boz, solo kariyerine 2006 yılında çıkardığı "Aşkı Bulamam Ben" single'ı ile adım attı. Bir sonraki yıl ilk stüdyo albümü Maximum'u satışa sundu ve farklı müzik ödülleri kazandı. 2008'de ilk EP çalışması olan Uçurum ile dinleyicisinin karşısına çıktı ve bu EP'de yer alan aynı adlı şarkısı Türkiye resmî listesinde beş numaraya kadar yükseldi. 2009 başında ikinci stüdyo albümü Şans'ı yayımladı. Albümdeki "Para Yok", "Özledim", "Her Şeyi Yak", "Sallana Sallana", "Gümbür Gümbür" ve "Buralardan Giderim" şarkılarına klip çekti. 2010'da "Hayat Sana Güzel" single'ını satışa sunduktan sonra, Mayıs 2011'de üçüncü stüdyo albümü Aşklarım Büyük Benden'i yayımladı. Albümdeki "Geri Dönüş Olsa" ve "Kalamam Arkadaş" şarkıları Türkiye'de bir numaraya yerleşti. Şarkıcı, 2013 yılında "Vazgeçmem" single'ını tanıttı. Kasım 2014'te, Büşra Pekin ile başrollerini paylaştığı Hadi İnşallah vizyona girdi.

Haberin Devamı

Piyano, keman, davul ve ney çalabilen Murat Boz, müzikal kariyerinin yanı sıra çeşitli firmaların reklam yüzüdür ve bu firmaların reklam filminde rol almıştır. O Ses Türkiye programının 2011-14 yılları arasında yayınlanan ilk üç sezonunun dört jüri üyesinden biridir ve ilk sezonun kazanan jüri üyesidir. Ödülleri arasında üç Altın Kelebek Ödülü ve iki Kral Müzik Ödülü bulunmaktadır. Tekrardan O Ses Türkiye programında jürilik yapmaya başlamıştır.