Gündem Murat Dalkılıç kimdir, kaç yaşında?

Murat Dalkılıç kimdir, kaç yaşında?

08.03.2019 - 14:38 | Son Güncellenme:

Murat Dalkılıç bu akşam ekrana gelecek olan Cume gecelerinin eğlenceli programı Eser Yenenler Show'a konuk olacak. Başarılı şarkıcı Murat Dalkılıç, Eser Yenenler Show'da yeni single'ı ile ilgili açıklamalarda bulunacak. 2008 yılında çıkardığı Kasaba şarkısı ile ortalığı kasıp kavuran Murat Dalkılıç, 3,5 yıl süren aranın ardından çıkan yeni single'ı ile ekranlara geri döndü. Peki Murat Dalkılıç kimdir?

Murat Dalkılıç kimdir, kaç yaşında

Murat Dalkılıç, müzik kariyerine 2008 yılında çıkardığı Kasaba şarkısı ile çıkış yaptı. 2010'da "La Fontaine", "Külah" ve "Dönmem" gibi şarkılara yer verdiği ilk stüdyo albümü Merhaba'yı yayımladı. 3,5 yıl süren aranın ardından yeni single'ını çıkaran sanatçı Eser Yenenler Show'da samimi açıklamalarda bulunacak

Haberin Devamı

MURAT DALKILIÇ KİMDİR?

Sırrı Murat Dalkılıç (7 Ağustos 1983), bilinen sahne adıyla sadece Murat Dalkılıç , Türk şarkıcı-şarkı yazarı ve oyuncu. İzmir'de doğdu ve üniversite öncesi eğitimini Aydın'da tamamladı. Başta basketbol odaklı bir kariyerin peşine düşmeyi hedeflerken daha sonradan fikir değiştirerek müzik odaklı bir kariyer yakalamayı amaçladı ve çeşitli küçük işletmelerde sahneye çıktı. Üniversiteyi Beykent Üniversitesi'nde oyunculuk eğitimi görerek tamamladı.

2008'de "Kasaba" şarkısıyla çıkış yaptı ve 2010'da "La Fontaine", "Külah" ve "Dönmem" gibi şarkılara yer verdiği ilk stüdyo albümü Merhaba'yı yayımladı. Ardından 2012'den başlayarak iki yıl aralıklarla Bir Güzellik Yap, Daha Derine ve Epik albümlerini piyasaya sürdü. Bu çalışmalara dahil edilen "Bir Güzellik Yap", "Kader", "Lüzumsuz Savaş", "Bir Hayli", "Neyleyim İstanbul'u" ve "Derine" gibi şarkılarla Türkiye'de çeşitli müzik listelerine girdi.

Haberin Devamı

Bugüne kadar iki Türkiye Video Müzik Ödülü ve bir Altın Kelebek Ödülü kazanan Murat Dalkılıç, müzikal kariyerinin yanı sıra 2014'te Söyle Söyleyebilirsen yarışmasını sundu ve Sil Baştan dizisinde oynadı.

İlk yılları

Murat Dalkılıç 7 Ağustos 1983 tarihinde İzmir'de doğmuştur. İlk ve orta öğretimini Kuşadası'nda tamamlamıştır. O dönemde basketbolcu olmaya karar vermiştir. Bir yandan da müzik, resim ve basketbolun dışındaki diğer sosyal faaliyetleri de hobi olarak yapmıştır. 15 yaşında ilk müzik grubunu okulda kurmuş ve grubun solistliğini üstlenmiştir. 17 yaşında Kuşadası'nda daha lisedeyken profesyonel basketbolcu olmuştur. 1 yıl sonra basketbolu tamamen bırakıp müzik yapmaya karar vermiştir ve barlarda gitar çalarak müzik kariyerine başlamıştır.

Kariyeri

2008-11: Merhaba

2008 yılına gelindiğinde Murat Dalkılıç ilk EP albümü olan Kasaba ile profesyonel müzik dünyasına adım atmıştır. Albümde 4 şarkı vardır ve sadece "Kasaba" şarkısına klip çekilmiştir. Klipte Murat Boz' da yer almıştır. Şarkı birçok listede 1 numaraya ve Türkiye resmî listesinde 1 numaraya kadar yükselmiştir. 2009 yılında Sony Music'le anlaşan Dalkılıç, "Pardon" ve "La Fontaine" single'larını çıkarmıştır. 2010 yılına gelindiğinde Dalkılıç ilk stüdyo albümü Merhaba'yı 4 Haziran 2010 tarihinde Sony Music etiketiyle satışa sunmuştur. Albümden "Külah", "Kıyamadım İkimize", "Merhaba Merhaba", "Dönmem" ve "Çatlat" şarkılarına klip çekmiştir. "Kıyamadım İkimize" Türkiye resmî listesinde 3 numaraya kadar çıkmıştır. "Merhaba Merhaba" Kral Pop Top 20 listesinde 26 Şubat 2011'de 1 numaraya "Çatlat" 23 Eylül 2011 tarihinde 1 numaraya yükselmiştir. Ayrıca Dalkılıç bu albümde kendi felsefesini albümün fotoğraflarında göstermiştir. 2011 yılında Dalkılıç Volga Tamöz'ün çalışması olan Grup Hepsi'yle birlikte Şık Şık şarkısına düet yapmıştır.

Haberin Devamı

2012-15: Bir Güzellik Yap ve Daha Derine

2010 yılında verdiği röportajda 2011 yazında yeni albüm için hazırlıklara başlayacağını söyleyen Dalkılıç, 2011 Eylül'ünde albüm hazırlıklarına başlamıştır. 2012 Şubat ayında albümü tamamlayıp Mayıs 2012'de 2. stüdyo albümü "Bir Güzellik Yap"'ı Kaya Müzik etiketiyle çıkarmıştır. Albümden "Bir Güzellik Yap", "Kader", "Lüzumsuz Savaş", "Bir Hayli" ve "Neyleyim İstanbul"'u adlı şarkılara klipler çekmiştir. "Bir Güzellik Yap" ve "Lüzumsuz Savaş" Türkiye Resmî Listesinde 1 numaraya kadar yükselmiş ve Avrupa listesine girme başarısı göstermiştir. "Bir Hayli" ise Youtube'da 43 milyon kez dinlenmiştir. 2014 yılında DMC ile anlaşan Murat Dalkılıç 2 yıllık bir çalışmanın ardından DMC etiketiyle 3.stüdyo albümü Daha Derine albümünü 24 Haziran 2014'te çıkarmıştır. Albümden "Bu Nasıl Aşk", "Derine", "Kördüğüm", "Yani", "İki Yol" ve "Leyla" adlı şarkılara klipler çekmiştir. "Bu Nasıl Aşk" albüm çıkmadan önce Mayıs ayının sonunda yayınlanmıştır. "Kördüğüm" ise 2015'in başında sadece internet üzerinde yayınlanmış Ekim 2015'te televizyonlarda yayınlanmıştır. 2015 yılına gelindiğinde Emrah Karaduman'ın "Toz Duman" albümüne konuk olmuş ve sözü Dalkılıç'a müziği Karaduman'a ait olan "Kırk Yılda Bir Gibisin" şarkısını seslendirmiştir. Klip, Dalkılıç'ın Kuruçeşme Arena'daki konserinden görüntüleriyle çekilmiştir. 31 Temmuz 2015 tarihinde DMC şirketinden ayrılarak Poll Production ile anlaşmıştır.

Haberin Devamı

2016-günümüz: Epik ve Aşinayız

Haberin Devamı

15 Temmuz 2016'da çıkan albümün çıkış şarkısının adı söz ve müziği kendisine ait olan "Ben Bilmem" şarkısına çekmiştir. 18 Ağustos 2017'de Oğuzhan Koç ile "Aşinayız" şarkısını çıkardı.