Gündem ‘Müslüm dolandırıcılığı filmi karalama çabası’

‘Müslüm dolandırıcılığı filmi karalama çabası’

08.05.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

‘Müslüm’ filminin ortağının savcılığa şikâyet ettiği yapımcı Uslu, “Bu filmi karalama ve gişeyi olumsuz etkileme çabasından ibarettir” açıklaması yaptı

‘Müslüm dolandırıcılığı filmi karalama çabası’

‘Müslüm’ filminin ortaklarından ICNN yapımın, Mars Film ve yapımcı Mustafa Uslu hakkında savcılığa yaptığı şikayet üzerine Dijital Yapım Evi Reklam Film şirketinden basın açıklaması yapıldı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Haberin Devamı

“Müslüm filmi ile ilgili olarak Dijital Yapım Evi ile “ICNN Yapım Bilişim Danışmanlık Tarım Savunma Enerji İnşaat Araç Kiralama İhracat İthalat Sanayi ve Ticaret AŞ” arasında Ortak Film Yapımcılığı Sözleşmesi akdedilmiştir. Ancak ICNN sözleşmede yer alan yükümlülüklerini yerine getirmediği için taraflar arasında bazı hukuki anlaşmazlıklar yaşanmış ve konu hukuki bir ihtilaf olarak Mahkemeye yansımıştır.

Taraflar arasında karşılıklı hukuki bir ihtilaf bulunmakta ve Türk Mahkemeleri önünde yargılaması devam etmektedir.

‘Müslüm dolandırıcılığı filmi karalama çabası’
Algı yaratma

Basında yer aldığı üzere, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na yapıldığı belirtilen suç duyurusu ve suç duyurusuna konu şikâyet dilekçesi ile ilgili ne Şirketimize ne de Sayın Mustafa Uslu’ya yapılmış bir tebligat bulunmamaktadır. Taraflar arasında cezai nitelikte soruşturma konusu şikayet yoktur. İhtilaf sözleşmeye dayalı hukuki niteliktedir. Hukuki yargılama süreci de devam etmektedir. Savcılığa yapılan suç duyurusunun kamuoyunda yanlış bir algı yaratma çabasından ibaret olduğu ve ülkemizde ve yurtdışında böyle önemli başarılara imza atan merhum Gürses’in hayatının anlatıldığı “Müslüm” filmini karalama ve gişeyi olumsuz etkileme çabasından ibaret olduğu açıktır.”