Gündem Mustafa Demir: Bunu Gezi ve 17-25 Aralık’ta da gördük

Mustafa Demir: Bunu Gezi ve 17-25 Aralık’ta da gördük

06.04.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Reza Zarrab'ın ABD’de tutuklanmasında FETÖ parmağı iddiası konuşulurken yine FETÖ'nün 17 Aralık'ta yolsuzluk ve rüşvet iftirası attığı Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir'den de açıklama geldi.

Mustafa Demir: Bunu Gezi ve 17-25 Aralık’ta da gördük

17 Aralık sabahı yapılan operasyonlarda Reza Zarrab, Ali Ağaoğlu gibi isimlerle birlikte rüşvet ve yolsuzluk bahanesiyle tutuklanıp ve her şeyin kumpas olduğu ortaya çıkınca da serbest bırakılan Mustafa Demir katıldığı bir televizyon programında ünlü sanatçı Ebru Gündeş’in eşi İran asıllı iş adamı Reza Zarrab'ın ABD'de tutuklanmasıyla ilgili açıklamalar yaptı.

Haberin Devamı

Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir konuyla ilgili şunları söyledi; Tüm dünyanın ekonomik krizle boğuştuğu 2008-2009 yıllarında Türkiye haklı olarak Halkbank aracılığıyla ve Birleşmiş Milletler'in aldığı kararlar doğrultusunda asla BM’ye aykırı olmadan çalışmaya devam etmiş, yine 2007-2008-2009 dünya krizinin olduğu dönemde de sırf İran'la ve dolayısıyla başka ülkelerle yapılan ve BM'nin aldığı kararlar doğrultusunda yapılmış ticaretten dolayı biz ekonomik sıkıntı yaşamadık. Ama o dönemde bile biz komşu ülkelerimizle yaptığımız ticaretten dolayı sürekli uyarı alıyorduk. Yani Amerika'da aynı düşünceye sahip savcılar önceden de gelip bizim kendi bankamızı, bakanlarımızı, ticaretle uğraşan işadamlarımız tehdit ediyorlardı zaten.

Haberin Devamı

Gezi, 17-25 Aralık bütün bu olayların temel nedenini orada çok rahatlıkla görebiliyorsunuz. Ben bunun onun bir devamı olduğunu düşünüyorum ve Türkiye'nin yerinde hangi ülke olursa olsun; eğer bu ülkede güç sahibi olmak istiyorsa, eğer kendi ülkelerinin ihtiyaçlarını önceliyorsa şüphesiz aynı şeyi yapardı.

Ben şimdi Reza Zarrab 'ın suçu var veya yok demiyorum. Bizim ülkemizin, Halkbank'ın yaptığının doğru olduğunu düşünüyorum. Yani bir milli banka ancak kendi ülkesi için bu kadar çalışabilir. Zaten Halk Bankası’nın üzerine gitmelerinin temel nedeni bu, ve bunu da şuna dayandırıyorlar; yanılmıyorsam Birleşmiş Milletler'in 1919 sayılı aldığı kararda; ülkemizin yaptığı ticarette herhangi bir sıkıntı yok. Ama Amerika bununla yetinmedi ve kendi meclisinde çok daha sert tedbirler aldı. O aldığı tedbirler Amerika'yı bağlar. BM'ye üye olan herhangi bir ülkeyi bağlamaz. Türkiye'yi de bağlamamıştı. Şimdi onlar kendi açılarından yaklaşıyorlar ama lütfen biz de kendi açımızdan yaklaşalım. Kim olursa olsun bunu yapardı. Tayyip Bey de bunun en güzelini yaptı.

17 ARALIK’TA NE OLMUŞTU?

Cumhuriyet Savcısı Mehmet Yüzgeç ve Celal Kara’nın talimatlarıyla; birçok kişinin gözaltına alınmasına sebep olan operasyonlar başlatıldı. Suçlamalar ise; yolsuzluk, rüşvet, ihaleye fesat karıştırma, görevi kötüye kullanma ve kaçakçılık gibi suçlamalardan oluşuyordu. Dönemin İçişleri Bakanı olan Muammer Güler'in oğlu Barış Güler ve yine dönemin Çevre ve Şehircilik Bakanı olan Erdoğan Bayraktar'ın oğlu Abdullah Oğuz Bayraktar, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'ın oğlu Salih Kaan Çağlayan, Halkbank'ın Genel Müdürü olan Süleyman Aslan, işadamlarından Reza Zarrab ve Ali Ağaoğlu gibi önemli isimler ile birlikte toplam 89 kişi gözaltına alınmıştı. Kısa süre sonra suçlamaların asılsız olduğu ortaya çıkınca bu kişiler serbest bırakılmış, operasyonları yapan savcılar da açığa alınmıştı.

Haberin Devamı

1 NUMARA FETHULLAH GÜLEN

İstanbul 13’üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edilen 17-25 Aralık Kumpas iddianamesi sonucu 1 numaralı şüpheli Pensilvanya'da yaşayan Fethullah Gülen hakkında kırmızı bülten talepli yakalama kararı çıkarttı. Gülen’in “Cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti’ni ortadan kaldırmaya veya görevlerini engellemeye teşebbüs” “FETÖ (Fethullahçı Terör Örgütü)/PDY (Paralel Devlet Yapılanması) silahlı terör örgütünü kurmak ve yönetmek”, “devletin güvenliği veya iç veya dış siyasal yararları bakımından gizli kalması gereken bilgileri siyasal casusluk maksadıyla elde etmek” suçlarından ağırlaştırılmış müebbet ve hapis cezalarıyla cezalandırılması isteniyor.

Haberin Devamı

Mustafa Demir: Bunu Gezi ve 17-25 Aralık’ta da gördük

MUSTAFA DEMİR KİMDİR?

Şuan Fatih Belediyesi Başkanlığı yapan Mustafa Demir 1959 yılında Diyarbakır’da doğdu. İlkokulu Diyarbakır Ergani’de, orta okul ve lise öğrenimini Kahramanmaraş’ta tamamladı. İstanbul Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’ne 1979'da başlayıp 1983 yılında bitirdi. Yine kendisi gibi diş hekimi olan eşi ile birlikte, Fatih’te açtıkları diş hekimliği muayenehanesinde iş hayatına devam etti. Mustafa Demir bir süre İstanbul Diş Hekimleri Dostluk ve Dayanışma Derneği Kurucu Başkanlığı’nı yaptı.

Mustafa Demir'in siyasi hayatı

2002 yılında Ak Parti İl Kurucu Yönetim Kurulu Üyesi, 2003 yılında Ak Parti İl Başkan Yardımcılığı ve Halkla İlişkiler Başkanlığı görevinde bulundu.

Mustafa Demir, 28 Mart 2004 tarihinde yapılan yerel seçimlerde Fatih Belediye Başkanı olarak göreve başladı.

Eminönü ile Fatih’in birleştirilmesiyle ortaya çıkan Tarihi Yarımada Fatih’ten 29 Mart 2009 Yerel Seçimleri’ne AK Parti adayı olarak giren Mustafa Demir, seçim sonucunda ikinci kez Fatih Belediye Başkanı seçildi.

Demir, 30 Mart 2014 yerel seçimlerinde üçüncü kez Fatih Belediye Başkanı seçilmiştir.

Sportif kişiliğiyle de tanınan Mustafa Demir, 2012 ve 2013 yıllarında İstanbul Boğazı'nı yüzerek geçti ve ‘Boğazı yüzerek geçen ilk belediye başkanı’ unvanının sahibi oldu.

Evli ve iki çocuk babası olan Mustafa Demir, İngilizce bilmektedir.