Gündem MUze selfie’si

MUze selfie’si

22.03.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Çinli muhalif sanatçı Ai Weiwei İstanbul’u gezmeye devam ediyor... Sanatçı, Sabancı Müzesi Müdürü Nazan Ölçer’le selfie çekip sosyal medyadan paylaştı

MUze selfie’si

Bir süredir mültecilerle ilgili çalışmalarıyla gündemde olan, insan hakları savunucusu ve tanınmış güncel sanatçı Ai Weiwei İstanbul gezisine devam ediyor. Çinli muhalif sanatçı, 221 bin takipçisiyle İstanbul sokaklarından çektiği fotoğrafları paylaşmaya devam ediyor.
Projenin yeri açıklanmadı
Bu kapsamda önceki gün Sabancı Müzesi’ni gezen sanatçı dün de Sabancı Müzesi Müdürü Nazan Ölçer ile Türk ve İslam Eserleri Müzesi’ni gezdi ve Ölçer ile çektiği bir selfie’yi paylaştı. 1978’den 2003’e dek Türk ve İslam Eserleri Müzesi’nin müdürlüğünü üstlenen Ölçer, bu müzeye de ödül kazandırmıştı. Weiwei’nin henüz nerede ve ne zaman olacağı açıklanmayan bir proje için İstanbul’da olduğu biliniyor.
Çin’de hükümet eleştirileri sonrası vergi borçları sebebiyle 2011’de 81 günlük ev hapsi cezasına çarptırılan sonrasında sanatçının Çin Hükümeti tarafından pasaportuna el konmuştu. Sanatçı, bu esnada dünyayla tüm bağlantısını internetle kurmaya başladı. İstanbul ziyareti öncesi iki aydır, mültecilerin geçiş noktası olan Midilli’yi mesken tutan sanatçı, performansa dayalı eserler üretmesi ve aktivist tutumu gereği dünyanın kalbinin attığı yerlerde bulunmayı önemsiyor.