Gündem Müzeler, okula dönüşecek

Müzeler, okula dönüşecek

29.05.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

Milli Eğitim Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı arasında imzalanan iş birliği protokolü kapsamında tarih ve kültür farkındalığı, milli tarih bilincinin gelecek kuşaklara aktarılması için müzeler, sınıfa dönüşecek.

Müzeler, okula dönüşecek

İş birliğiyle öğretmenlerin müzeleri eğitim ortamı olarak kullanmaları, çocukların sınıf içi öğrenmelerini daha sahici öğrenme ortamlarına taşıyarak farkındalık, bilinç ve beceriye ilişkin kazanımlarını birleştirmek için Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğünce Müze Eğitimi Sertifika Programı başlatıldı.

Haberin Devamı

Programla başta tarih olmak üzere farklı derslerin kazanımlarının, müzelerin tarihsel, arkeolojik ikliminde öğrencilere aktarılması mümkün olacak.

17-21 Haziran’da Öğretmen Müze Eğitici Eğitimi programının düzenlenmesi ve 2 yılda 15 bin öğretmenin müze eğitimi alması hedefleniyor. Müze Eğitimi, Ankara’daki pilot uygulamanın ardından dün Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ile Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un katılımıyla İstanbul’daki Topkapı Sarayı Müzesi’nde tanıtıldı.

‘Geleceğe sahip çıkıyoruz’

Toplantıda konuşan Mehmet Ersoy Türkiye’nin, dünyanın en büyük açıkhava müzelerinden birine ev sahipliği yaptığına dikkat çekerek, “Müzelerin sadece gezilecek yerler değil uygulama yapıldığında başarılı sonuçlar veren okul olduğunun farkındayız. Proje küçük yaştan itibaren nesillere müzeyi ve turizmi anlatmak için güzel bir eğitim yöntemi” dedi.

Haberin Devamı

Ziya Selçuk da tarihi, coğrafyayı yaşamak için müze gibi ortamların yaşayarak değerlendirilmesinin önemini ortaya koymak istediklerini belirterek, “Birkaç yıl içerisinde 100 binlerin üzerinde öğretmen, Müze Eğitimi alma çabasında olacak. Eğitimin uluslararası şekilde genişlemesi konusunu da önemsediğimizi ifade etmek isterim” dedi. Müze Eğitimi’nin çok özel bir çalışma olarak görülmesi gerektiğinin altını çizen Selçuk, şunları söyledi: “Öyle gördüğümüzde öğretmen ve öğrencilerin anlam yüklemesi çok daha kolaylaşacak. Bugünü müzecilik, müze eğitimi açısından milat olarak değerlendiriyorum.”