Gündem Nefertiti, büstüne estetik yaptırmış

Nefertiti, büstüne estetik yaptırmış

18.11.2009 - 01:39 | Son Güncellenme:

Mısır Kraliçesi’nin büstünün bilgisayarlı tomografi incelemesine göre büstünü yeniden yapan Opr. Dr. Avşar “Nefertiti, büstüne dolgusunu da yaptırmış, botoksunu da” diyor

Nefertiti, büstüne estetik yaptırmış

Mısır Kraliçesi Nefertiti’nin Berlin’deki Neus Museum’da sergilenen büstüne bir süre önce bilgisayarlı tomografi (CT) yapıldı. Tomografide büstün iç yüzeyi ortaya çıkarıldı. Çalışmayla dış ve iç yüzeyler arasındaki farklar saptandı. Plastik cerrah ve heykeltıraş Opr. Dr. Yakup Avşar da bu 3 boyutlu tomografilerden yola çıkarak büstün iç yüzeyini yeniden büste dönüştürdü. Bu büstle Nefertiti’nin ‘gerçek yüzü’nü ortaya çıkardığını söyleyen Dr. Avşar, “Nefertiti, büstüne estetik yaptırmış” diyor.
İşte Avşar’a göre Nefertiti’nin yaptırdığı estetik işlemleri: “Nefertiti, heykeltıraşa burnundaki küçük kemeri aldırmış, göz kenarlarını daha belirginleştirmiş, ağız köşesi ve yanaklarındaki çizgileri kaybettirmiş, elmacık kemiklerini daha dolgunlaştırmış. Ayrıca heykelde kulak rekonstrüksiyonu yaptık. Nefertiti, kepçe kulaklı ama tabii büstün kulakları kırıldığı için onu göremiyorsunuz.”

Haberin Devamı

Nefertiti, büstüne estetik yaptırmış

MUMYASI KAYIP
İsmi ‘güzelden gelen’ anlamını taşıyan Nefertiti, 3 bin yıl önce kocası firavun IV. Amenhotep’le birlikte eski Mısır’ı radikal bir yenilenme sürecine soktu. İnanılan tanrı değiştirildi ardından aile üyeleri esrarengiz bir şekilde kaybolmaya başladı. Nefertiti’nin mumyası ortaya çıkarılamadığı için yaşamı hâlâ çözülememiş sırlar içeriyor.
AA