Gündem Nepal’de 7.3’lük öldüren artçı

Nepal’de 7.3’lük öldüren artçı

13.05.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

25 Nisan’da 7.8’lik deprem felaketi sonrası yaralarını sarmaya çalışan Nepal’de dün 7.3’lük artçı bir deprem meydana geldi. Komşu ülkelerden de hissedilen şiddetli sarsıntıda en az 60 kişi öldü, 1100 kişi de yaralandı...

Nepal’de 7.3’lük öldüren artçı

Nepal’in başkenti Katmandu’nun 76 kilometre doğusunda 7.3 büyüklüğünde artçı bir deprem meydana geldi. Çin sınırında gerçekleşen depremin derinliğinin 19 kilometre olduğunu bildirdi.
Merkez üssü Everest Dağı ve Tibet sınırındaki Namche Bazar kasabasına 68 kilometre uzaklıkta olduğu açıklanan deprem, Hindistan’ın başkenti Delhi ve Bangladeş’in başkenti Dakka’da da hissedildi. Nepal polisi son yaptığı açıklamada ölü sayısının 60’ı bulduğu depremde 1100 kişi de yaralandığını ifade etti. Sarsıntıdan 30 dakika sonra Katmandu’nun doğusundaki Ramechhap’da 6.3 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi. Nepal’de 25 Nisan’da meydana gelen depremin hasar verdiği binaların yıkıldığı belirtilirken, enkaz altında kalanlara ulaşılmaya çalışılıyor. Deprem sonrası Everest Dağı’nın farklı noktalarında çığ düştüğü de belirtildi.
Halk sokaklara kaçtı
Depremin korkusunu üzerinden atamayan Nepal halkı, kendilerini korkuyla dışarı atarken Katmandu’da trafik durma noktasına geldi. Ulaşımın büyük ölçüde aksadığı Katmandu’da havaalanı da uçuşlara kapatıldı. Bir süredir evlerinde kalmanın mutluluğunu yaşayan Nepalliler dün meydana gelen depremin ardından çadırlarına geri döndü. Hindistan’da da deprem sonrası kısa süreli bir panik yaşandı, halk sokaklara döküldü.
Reuters, Hindistan’da göçük altında kalan 5 kişinin öldüğünü bildirdi. Çin Merkez Televizyonu da depremin Tibet’de şiddetli bir biçimde hissedildiğini, birçok evin yıkıldığını ve bir kişinin öldüğünü açıkladı. Tibet’de özellikle Nepal sınırına yakın bölgelerde birçok bina yıkılırken, bölgeye uzun süre elektrik verilemedi. Nepal’in Sindhupalchowk bölgesinde gerçekleşen üç büyük heyelanda da en az 12 kişi yaralandı.
AFAD teyakkuzda
CNN’nin haberinde de Hindistan’ın Nepal’e komşu olan Bihar eyaletinde üç kişinin deprem nedeniyle çöken duvarın altında kalarak hayatını kaybettiği belirtildi. 25 Nisan’da Katmandu yakınlarında meydana gelen 7,8 büyüklüğündeki depremde en az 8 bin kişi ölmüş 8 bin kişi de yaralanmıştı.
Nepal’de meydana gelen 7.3 büyüklüğündeki depremin ardından, Türk arama kurtarma ekiplerinin sağlık durumunun iyi olduğu ve çalışmalarını sürdürdüğü bildirildi. Başbakanlık Afet ve Acil Durum Başkanlığından (AFAD) yapılan yazılı açıklamada, Türk ekiplerinin enkaz altındakileri kurtarmak için çalışma başlattığı, AFAD İstanbul Arama Kurtarma Birliğinin de teyakkuza geçirildiği belirtildi.

Haberin Devamı

60 CAN ALDI

Nepal’de meydana gelen 7.3 büyüklüğündeki şiddetli depremin ardından halk başkent Katmandu’da panik yaşayarak sokaklara döküldü. Başkent Katmandu’da şiddetli sarsıntının ardından yaralı dolu hastaneler apar topar boşaltıldı. Hastalar battaniyelerle dışarıya taşındı.