Gündem Nesrin Cavadzade kimdir?

Nesrin Cavadzade kimdir?

24.05.2018 - 14:05 | Son Güncellenme:

Nesrin Cavadzade, son dönemin en popüler isimlerinden olan ünlü bir Türk dizi ve sinema oyuncudur. Azerbaycan asıllı olduğu bilinen 35 yaşındaki başarılı oyuncu, 2007 senesinden itibaren sinema ve televizyon dünyasında aktif şekilde rol almaktadır.

Nesrin Cavadzade kimdir

Şahika Tekand'dan eğitim aldı

Haberin Devamı

1982 senesinin 30 Temmuz tarihinde Azerbaycan'ın başkenti olan Bakü'de dünyaya gelen Nesrin Cavadzade, 11 yaşında iken Türkiye'ye geldi. Üniversite eğitimini Marmara Üniversitesi'nde alan Cavadzade, Sinema ve Televizyon bölümünden mezun oldu. Üniversite eğitiminin ardından Türkiye'nin en başarılı tiyatro oyuncularından ve hocalarından biri olan Şahika Tekand'ın Studio Oyuncuları isimli eğitim merkezinde iki sene boyunca eğitim alan genç oyuncu, “Yersiz Yurtsuz” isimli dizide başrolü canlandırarak televizyon dünyasına adımını atmış oldu.

Üç festivalde en iyi kadın oyuncu seçildi

Yersiz Yurtsuz dizisinin yönetmenliğini üstlenen Cemal Şan tarafından piyasaya sürülen Aşk üçlemesinin ikinci filminde de rol alan sanatçı, “Dilber'in Sekiz Günü” isimli bu filmde de başrolü canlandırdı. Bu filmde sergilediği performansı sayesinde Ankara, Bursa ve Erzurum Film Festivalleri'nden ödülle dönen Nesrin Cavadzade, üç festivalde de En İyi Kadın Oyuncu ödülüne layık görüldü. Ardından yine bir Cemal Şan filmi olan Acı'da rol alan oyuncu, bu filmdeki performansı ile de büyük övgü topladı.

Haberin Devamı

Filmlerin dışında dizilerde de rol aldı

Filmlerin dışında Al Yazmalım ve Samanyolu gibi televizyon için hazırlanan projelerde de yer alan başarılı sanatçı, 2011 senesinde Hasan Tolga Pulat tarafından yönetilen Güzel Günler Göreceğiz filminde de rol aldı. Filmdeki Anna karakterine hayat veren ünlü güzel, 48. Antalya Altın Portakal Film Festivali ile 23. Ankara Uluslararası Film Festivali'nden En İyi Yardımcı Kadın oyuncu ve En İyi Kadın Oyuncu ödülleri ile döndü. 2012 senesinde Ağır Roman Yeni Dünya isimli dizide rol alan Nesrin Cavadzade, bu dizide de Kara Leyla isimli karaktere hayat verdi.

Kuzu'daki performansı çok konuşuldu

Kariyerini daha çok sinema oyunculuğu üzerinden ilerletmek istediğini ifade eden güzel oyuncu, Kutluğ Ataman'ın son filmi olan Kuzu ile Erol Mintaş'ın ilk uzun metrajında rol aldı. Kuzu'da canlandırdığı performansı sayesinde büyük yankı uyandıran Nesrin Cavadzade, bu film sayesinde 51. Altın Portakal Film Festivali'nden da En İyi Kadın Oyuncu ödülü ile döndü.

Yazarlar