Gündem Nina Varon’dan ‘Şarkı Gibi Şarkılar’

Nina Varon’dan ‘Şarkı Gibi Şarkılar’

18.12.2018 - 08:15 | Son Güncellenme:

70’li yılların Türk pop müziğini şekillendiren prodüktörlerden Nino Varon, 50 yıl sonra yine prodüktör kimliğiyle ‘Şarkı Gibi Şarkılar’ adlı bir albüme imza atıyor.

Nina Varon’dan  ‘Şarkı Gibi Şarkılar’

Gitarıyla 60 yıldan fazladır müzisyenlik yapan, ‘70’li yılların Türk pop müziğini şekillendiren prodüktörlerden Nino Varon, 50 yıl sonra yine prodüktör kimliğiyle bir albüme imza atıyor. ‘Şarkı Gibi Şarkılar’ albümüyle Varon, şarkılarına uygun sanatçıları bir araya getiriyor ve naif duyguları hatırlatmayı hedefliyor.

Haberin Devamı

Büyükada şarkıları

Nilüfer, Sezen Aksu, Candan Erçetin, Nil Karaibrahimgil, Ziynet Sali, Duman grubu solisti Kaan Tangöze, Bulutsuzluk Özlemi ve Demet Sağıroğlu’nun aralarında olduğu isimler dışında, uzun süredir albüm yayınlamayan Fedon, Akrep Nalan gibi isimleri de sevenleriyle buluşturan albüm, yakın zamanda hayatını kaybeden “Kalipso Kralı” Metin Ersoy’un son kaydını da içeriyor. Besteleri ile tanınan Ayhan Çakar, Miya, Aşina, Murat Yenyıl gibi sürpriz isimler de albümde yer alıyor. Albüm kapağındaki görsel de Varon’un kendi çizimi. Büyük bölümü Varon’un yaşadığı Büyükada’da yazılan şarkılardan oluşan albümde, “Beyoğlu 1961”, “Dans Et Benimle”, “Bir Kadın Bu Kadar Özlenmez ki”, “Hastayım”, “Mumları Yakacağım Bu Gece” ve “Bugün İşe Gitme” ise ilk kez müzikseverlerle buluşuyor.

Haberin Devamı

‘Bu işin başındaki taşlardan biri Nino’

Albümde yer alan bazı isimler Varon hakkında görüşlerini dile getirdi.

SEZEN AKSU: “Türkiye’ye prodüktörlük anlayışını getirmenin yanı sıra şarkılar da kazandıran, bu işin başındaki taşlardan biridir Nino. Türk pop müziği kendisine çok şey borçludur.”

NİLÜFER: “15 yaşındaydım, bir çocuktum neredeyse. Beni bir ses yarışmasında keşfedip hayallerimi gerçekleştirdi. Bana ömür boyu sürecek bir mutluluğun kapılarını açan mucize adam Nino Varon. Minnettarım.”

KAAN TANGÖZE: “Nino Varon’un eline doğdum diyebilirim, kendisi çok yakın bir aile dostumuzdur. Gitarı ilk onda gördüm duydum. Yıllar sonra ilk bestelerimi yaptığımda herkesten önce o inandı bana. İlk Duman çalışmalarımızı plak şirketlerine götüren de kendisiydi. Şimdi bugün değerli müzik adamı Nino abimin bu kıymetli albümünde yer almaktan büyük gurur duyuyorum.”