Gündem 'Noel babayı ne kapıdan ne bacadan beklemeyelim'

'Noel babayı ne kapıdan ne bacadan beklemeyelim'

18.12.2011 - 16:16 | Son Güncellenme:

.

Noel babayı ne kapıdan ne bacadan beklemeyelim

YALOVA’da 17 dernek ve sivil toplum kuruluşunun oluşturduğu Yalova Gönüllü Sivil Toplum Kuruluşları (YAGDER) yılbaşında, Müslümanlar’ın işyerlerini çam ve Noel Baba objeleriyle süslememesi çağrısında bulundu. Uğur Mumcu Kültür Merkezi önünde bir araya gelen YAGDER üyeleri, açıklama yaptı. Bildiriyi okuyan YAGDER temsilcisi Hacı Ömer Anlayışlı, "Noel Baba’yı ne kapıdan ne de bacadan beklemeyelim" dedi.

Yeni yılın ülkeye ve İslam Alemine hayırlı olmasını dileyen Anlayışlı, bu topraklarda 1000 yıldan bu yana İslam kültürü ile yoğrulduklarını, 2011 yılının muhasebesini yaptıklarında İslam dünyası adına hiç de sevinecek, kutlanacak bir yılın geçirilmediğini söyledi. YAGDER Temsilcisi Hacı Ömer Anlayışlı, şöyle dedi: "Irak’ta, Suriye’de, Libya’da, Filistin’de, Doğu Türkistan’da, Kenya’da, Somali’de ve dünyanın her yerinde Müslümanlar ya açlık ve sefalet içinde ya da Amerika ve batının güdümünde birbirlerini öldürüyorlar. Memleketimizde terör belasından analar, bebeler ağlıyor. Çocuklarımız teker teker uyuşturucudan ve teröristlerin kucağına düşerken, hapishanedeki vatandaşlarımızın sayısı artarken biz neyi niçin kutlayacağız. Kim içim yılbaşı kutlaması yapacağız? Müslümanları sömüren, kandan, terörden beslenen batı amacına ulaşmış olabilir. Yıl sonunda bu başarısını kutlayabilir. Her saat başı akan onlarda Müslüman kanını, depremi, Müslümanların içine düştüğü açlık ve sefaleti ekranlara yansıtan televizyonlar yılbaşı gecesi neyi kutlayacaklar."

Haberin Devamı

"HIRİSTİYANLAR’A BENZEMEYELİM"

Anlayışlı, içki, kumar, zina ve eğlenceyle bir peygamberin doğumunun kutlanamayacağını belirterek, "Peygamberimizin kutlu doğumundan bihaber olan Müslümanlar, İsa’nın doğumunu mu kutlayacak ? Bayramlarımızı, dini ve milli günlerimizi hep beraber, coşkuyla kutlayalım. Kültürümüze sahip çıkalım. Bize ait olmayan Noel Baba’yı beklemeyelim. Ne işyerlerimizi ne de evlerimizi Noel Baba ve çamla süsleyerek Hristiyanlara benzemeyelim. Biz bir olalım, birliğimize sahip çıkalım" dedi.

Yazarlar