Gündem O flaş bellek FETÖ projesiydi

O flaş bellek FETÖ projesiydi

12.09.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

CHP Milletvekili Tuncay Özkan’ın “2007 yılında dönemin Kara Kuvvetleri Komutanı İlker Başbuğ’a teslim ettim” diye gündeme getirdiği FETÖ’cülerin fişlemelerini inceleyen isimlerden dönemin Hava Kuvvetleri Komutanlığı İstihbarat Daire Başkanı Kurmay Albay Gürsel Tokmakoğlu, Milliyet’e konuştu.

O flaş  bellek  FETÖ projesiydi

15 Temmuz FETÖ darbe girişimine katılan ve sonrasında itirafçı olan dönemin İstihbarata Karşı Koyma Şube Müdürü Yarbay Selçuk Başyiğit’in ve birlikte çalıştığı kişilerin söz konusu flaş belleğin sümen altı edilmesinde parmağı olabileceğini söyleyen Tokmakoğlu, “Flaş bellek diye gündeme gelen hadise aslında flaş projedir. Flaş projeden sonra Hava Kuvvetleri tamamen FETÖ’cülerin eline geçmeye başladı” dedi.
Herkesin merak ettiği flaş bellekle ilgili sessizliğini bozan dönemin Hava Kuvvetleri Komutanlığı İstihbarat Daire Başkanı Kur. Alb. Gürsel Tokmakoğlu ise, o dönem yaşananları 10 yıl sonra Milliyet’e anlattı:
“Flaş proje benim elime geldiği andan itibaren çok şey yaşandı. Defalarca projenin akamete uğratılması için idari saldırıya muhatap kaldım. Sonunda eğilip bükülebilen koltuk sevdalıları tarafından tasfiye edildim. Bu flaş bana elden ele bir yol takip ederek geldi. Aradaki şahıslar belli. Zamanın ilgili kuvvet komutanları, istihbarat başkanları, Genelkurmay Başkanı bu işle ilgili A’dan Z’ye bilgi sahibi. Konuyu ilgili savcılığa neden bildirmediler, MİT neden devre dışı bırakıldı? Bu soruları bizzat kendilerine sormak gerekir. Devletin güvenliğinden sorumlu ciddi bir kurum hedefteydi. Kol kırılır yen içinde kalır benzeri bir yaklaşımla devletin güvenliği tesis edilebilir miydi?
Başlangıçta belleği incelemek için, 7-8 kez şifre kırma programı çalıştırıldıktan sonra kaba bilgiler karşımıza çıkmıştı. İkinci aşamada, birkaç ay çalışmayı gerektirdi. Flaş bellekte 600’den fazla şifreli dosya vardı.
Şifreyi kırdıktan sonra dosyalarda excel listeler ve diğer belgeler görülüyordu. Resmi istihbarat örgütü gibi çalışılmış tablo düzen ve içerikler vardı. İstihbarat Başkanı ve beni tasfiye ettiler. Flaş bellek bize geldikten yaklaşık dört-beş ay sonra, mayıs ayında istifaya zorlandım. Darbeci İKK Şube Müdürü (Selçuk Başyiğit) başka bir birliğe tayin edildi. Bunu sonradan anladık ki, korumaya almışlar. Daha sonra tekrar Karargah’a gelmiş, İstihbarat Daire Başkanı bile olmuş. Bu makamlar sonradan FETÖ’cüler tarafından ele geçirilmiş. En sonunda 2008’de İstihbarat Başkanı Akın Öztürk olmuş.”

‘Başrolde Akın Öztürk var’

“Asıl devlet neden o hain yapılanmanın önünde arkasında dolaşmadı, bilgi toplamadı, telefonlarını dinlemedi? Eğer dinlediyse sonuç ne olurdu? Maalesef paralel çete yaptı bunları. Medya ve hukuk yoluyla insanlara mağduriyetler yaşatıldı. Dezenformasyon malzemelerini silmek için bir çalışma yapılmıyor. Darbe girişimi şüphesiz FETÖ’ye aittir. Hava Kuvvetleri bu darbede aktif rolü oynamıştır. Yurtta Sulh Konseyi denen yapının başkanı bir biçimde daha önce vaki olmadığı şekilde Hava Kuvvetleri Komutanlığı yaptıktan sonra emekli edilmeyen darbeci Akın Öztürk’tür.”

Haberin Devamı