Gündem O işadamı bir kez daha ölümden döndü

O işadamı bir kez daha ölümden döndü

21.03.2016 - 19:30 | Son Güncellenme:

İstanbul'da yaşayan 60 yaşındaki iş adamı Halit Yamaner, fırtına nedeniyle sığındığı Bodrum'un Ortakent- Yahşi Koyu'nda demir tarayıp, karaya oturan yatını kurtarmak isterken solunum yetmezliğinden fenalaştı

O işadamı bir kez daha ölümden döndü

Yanındaki arkadaşları tarafından karaya çıkartılıp, ambulansla hastaneye kaldırılan Yamaner, tedavisinin ardından taburcu edildi. Yamaner, 2014 yılında da yatıyla iki kez tehlike atlatmıştı.

Haberin Devamı

Merkezi İstanbul'da bulunan bir nakliyat şirketinin yönetim kurulu başkanı olan işadamı Halit Yamaner, son iki yıl üçüncü kez yatıyla tehlike atlattı. Deniz tutkunu, üç çocuk babası Halit Yamaner, önceki gün Bitez Limanı'nda demirli 'Alican-2' isimli yatıyla, arkadaşlarıyla birlikte denize açıldı. Gece yarısı fırtınaya yakalanan Yamaner, Ortakent-Yahşi Koyu'na sığınıp, demirledi. Ancak, fırtına nedeniyle yat demir tarayıp, sürüklenmeye başladı. Sürüklenen yatını kontrol etmek isterken fenalaştı. Arkadaşları bu sırada karaya oturan yattan Yamaner'i indirip, karaya çıkardı. Ambulansla Bodrum Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Yamaner'in solunum yetmezliği nedeniyle fenalaştığı belirlenip, tedaviye alındı. Tedavisinin ardından bugün taburcu edilen Yamaner, tekrar koya giderek karaya oturan yatını kurtarıp, bakım için Bitez Limanı'na çekti.

Haberin Devamı

Yamaner, 3 Haziran 2014 tarihinde Çanakkale'nin Bozcaada İlçesi'nden 'Koz' isimli teknesiyle İzmir'in Çeşme İlçesi'ne dönerken Karaburun açıklarında motor arızası nedeniyle fırtınalı havada sürüklenmeye başlamış, Sahil Güvenlik ekipleri tarafından yanındaki arkadaşlarıyla birlikte kurtarılmıştı. Sürüklenen teknesi ise bir kaç gün sonra Yunanistan'ın Sakız Adası'nda bulunmuştu.

Yamaner, aynı yıl 15 Ağustos'ta bir yat kazası daha geçirmişti. Akyarlar, Karaincir Koyu'nda demirli 140 bin lira değerindeki 'Koz' isimli yatında mutfak tüpünün parlaması sonucu yangın çıkmış Yamaner, denize atlayarak yaralı olarak kurtulmuştu.

Yaşadığı üç talihsiz olaydan da son anda kurtulduğunu belirten Yamaner, "Son yaşadığım olayda fırtına beklenenden 5 saat daha erken geldi. Koya sığınmamıza rağmen fırtına şiddetini arttırınca sabaha karşı demir tarayıp, karaya sürüklendik, ölümden döndük. Ancak, bizi en çok üzen sabaha karşı yatımız etrafından mültecilerin görülmesi nedeniyle bazı yayın organlarında yatımın göçmen kaçakçılığında kullandığı haberleri oldu. Olayın ardından sahil güvenliği arayıp, rapor tutulmasını sağladık. Göçmen kaçakçılığı ile bir ilgimiz olamaz ama denize olan tutkum ve sevdam her şeye rağmen devam edecek" dedi.